Infographic, Inspiratie

Een dag uit het leven van Twitter [infographic]

0

Een van de meest populaire social mediakanalen van dit moment is Twitter. In maart 2006 werd dit microblogging platform gelanceerd en op dit moment telt het 170 miljoen leden, waarvan ruim 1 miljoen Nederlandse gebruikers. Maar wat delen zij op Twitter? En van welke toepassingen maken zij gebruik? Deze vragen beantwoorden we vandaag in de serie Infographic Day.

De onderstaande infographic is ontwikkeld door Diffbot.com. Zij analyseerden 750.000 links die op 10 en 11 juli op Twitter werden gepubliceerd. De cijfers zijn verwerkt in de visualisatie en geven antwoord op drie vragen: “wat delen we op Twitter?”, “welke sites gebruiken we?” en “in welke talen plaatsen we Twitterberichten?”

Afbeeldingen het meest gedeeld

Van alle gedeelde links op Twitter bestaat 36 procent uit afbeeldingen, gevolgd door artikelen (16 procent) en video’s (9 procent). Slechts 7 procent zijn status-updates. Locaties, evenementen en reviews worden het minst gedeeld op de microblogsite. Verrassend is dat 7 procent van de links op Twitter verwijst naar een 404 pagina.

Fotodienst Twitter en YouTube

Van de afbeeldingen die op Twitter worden gedeeld is 40 procent opgeslagen via Twitter’s ingebouwde fotodienst. Instagram en Tubmlr sluiten de top 3. Meer dan de helft van de videolinks zijn afkomstig van YouTube. De meest gedeelde artikelen op Twitter zijn afkomstig van de Indonesische website Detik.com en meest gelinkte Engelse site is BBC.com. Het merendeel van de links is Engelstalig.

Wil je alle cijfers omtrent het gebruik van Twitter bekijken? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.