Adverteren op LinkedIn: 4 tips van LinkedIn-expert

Pelpina LinkedIn AdverterenWist je dat LinkedIn een perfect platform is om heel gericht te adverteren? In deze video spreek ik met Martine Meijburg, die voorheen sales en marketing deed voor LinkedIn en dus ontzettend veel inside tips & tricks heeft! 

1. Maak gebruik van Nederlandse tekstadvertenties

Het is sinds kort mogelijk om gebruik te maken van Nederlandse tekstadvertenties. Dat was lange tijd niet mogelijk, maar nu dus wel en dat is goed om te weten. Hierdoor kun je je nu dus veel meer richten op de Nederlandse professionals. Uiteindelijk is het natuurlijk mooi om je bedrijf goed in beeld te brengen met een all-round visitekaartje op LinkedIn. En daar zijn ook een aantal mogelijkheden voor. Kijk bijvoorbeeld naar een homepage-takeover, of een interactieve sponsored poll.

2. Bepaal je target audience

Martine zegt dat LinkedIn een perfect platform is voor gericht adverteren. Je kunt je richten op regio’s, markten en verschillende soorten professionals. Op LinkedIn bestaan ontzettend veel groepen die zich specialiseren in een bepaald onderwerp of een bepaalde markt. Deze groepen lenen zich uitstekend voor adverteerders. Volgende week, in deel 2 van deze LinkedIn-serie, legt Martine stap voor stap uit hoe je je op een bepaald publiek (audience) kunt richten.

3. Combineer advertentiemogelijkheden

Martine geeft aan dat het vaak verstandig is om de verschillende advertentiemogelijkheden op LinkedIn te combineren en je advertenties interactief te maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een rectangle banner met daarnaast een sponsored poll. Nederlanders houden van stemmen – en zo kun je je advertenties interactief maken. Aan een sponsored poll kun je heel makkelijk je eigen media koppelen, zoals je advertenties.

4. Maak je LinkedIn company page in orde

Voordat je adverteert op LinkedIn, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je eigen zaken op orde zijn. Dit lijkt misschien logisch, maar is niet altijd het geval, volgens Martine. Zorg dus voor een professionele LinkedIn company page, die dient als ‘visitekaartje’ naar je bezoekers: met handige links, contactinformatie en relevante status updates.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. En wist je dat Frankwatching ook een LinkedIn Company page heeft, die je kunt volgen, plus een actieve LinkedIn-groep waar je lid van kan worden?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , .

Reacties

  1. Jenoff Van Hulle |

    Ik overweeg te gaan testen met LinkedIn advertising. Alleen had ik gehoord dat het nu nog behoorlijk duur was in vergelijking met Google Adwords. Kan iemand me iets meer info geven rond de prijs van LinkedIn Advertising?

  2. @Pelpina: goed om nog te vermelden dat je, als je Nederlandstalige advertenties wilt gaan inzetten, je een zeer beperkte doelgroep bereikt. Dit komt omdat je dan alleen de personen in Nederland die Nederlands als taal hebben ingesteld bereikt. En dat zijn er nog niet zo veel, de meeste Nederlanders hebben nog steeds Engels als taal.

    @Jenoff: adverteren op LinkedIn is inderdaad vrij prijzig. Minimum bod is altijd 2 dollar. AdWords en LinkedIn zijn echter aanvullingen, geen keuze. Waarom? Bij AdWords is men bewust op zoek naar iets (actieve zoekers), op LinkedIn is men aan het netwerken of discussiëren en de advertenties staan er ‘toevallig’ naast, oftewel een meer ‘passieve’ doelgroep.

  3. @Bart: klopt inderdaad. Momenteel hebben zo’n 600.000 LinkedIn gebruikers Nederlands als taal ingesteld. Dat is nog relatief weinig. Als je media inkoopt via LinkedIn Nederland dan heb je een groter bereik en meer mogelijkheden (http://adspecs.linkedincreatives.com). Je hebt dan wel te maken met CPM ipv CPC én een hoger startbudget nodig.

    @Jenoff: eens met Bart. Bovendien kun je heel gericht adverteren (branche, functie, regio, bedrijfsgrootte, etc).

  4. Bedankt Bart en Martine, een waardevolle aanvulling. Je moet Adwords en LinkedIn ads echt als 2 verschillende werelden bekijken met ieder hun eigen regels, sterktes en zwaktes.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!