10 interessante social mediafeiten [infographic]

Social mediafeiten

Het gebruik van social media neemt steeds meer toe. Zo bereikte Facebook vorige week de grens van 1 miljard gebruikers en steeds meer mensen maken een account aan op Pinterest. Vandaag in de serie Infographic Day een aantal interessante feiten over social media op een rij.

Website Arrae heeft in de onderstaande infographic 10 interessante feiten en cijfers over het gebruik van social media verzameld. De informatie is afkomstig van Socialnomics.com. Uit de cijfers blijkt dat Twitter meer nieuwe registraties krijgt dan Facebook. De helft van de gebruikersdatabase van Twitter is dit jaar voor het eerst lid geworden van de website, in tegenstelling tot 19 procent van de Facebook-leden.

Facebook blijkt voor veel gebruikers verslavend te zijn. Een kwart van hen checkt hun account meer dan vijf keer per dag. Ruim de helft van de leden gebruikt hiervoor de mobiele telefoon. De snelstgroeiende leeftijdsgroep die gebruikmaakt van social media zijn niet jongeren, maar de categorie ’45- tot 54-jarigen’. Ruim de helft van de Amerikanen binnen deze groep heeft een profiel op een sociaal netwerk.

Wil je alle feiten en cijfers over social media lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Uitgelicht: Sociale media-strategie in 60 minuten

183x133_Button_SocialeMediaStrategie

Wil je sociale media slim, serieus en succesvol inzetten? Dan is het boek 'Sociale media strategie in 60 minuten', deel 5 uit de 60 minuten-serie, een absolute aanrader. Sociale media kunnen je zakelijk veel opleveren als je weet wat je ermee wilt bereiken. Jarno Duursma beschrijft een praktisch stappenplan waarmee je snel een succesvolle sociale media strategie ontwikkelt.

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , .

Reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!