Infographic, How to

Zo stimuleer je interactie op social media [infographic]

0

Op welke dag kun je je doelgroepen het beste benaderen op Twitter? Is het beter om wel of geen hashtags te plaatsen in socialmediaberichten? En wat is de ideale lengte van een tweet? Wellicht vraag jij je dit af bij het plaatsen van berichten op social media. Vandaag in de serie Infographic Day kijken we hoe je het beste online interactie en engagement kunt stimuleren.

Contentmarketingorganisatie Compendium verrichtte onderzoek onder 200 bedrijven om te kijken hoe B2B- en B2C-organisaties het beste interactie en engagement kunnen stimuleren op social media. Uit de resultaten blijkt dat tussen deze 2 sectoren een groot verschil zit.

Tijdstip

Zo blijkt dat je consumenten het beste op maandag en woensdag kunt benaderen. Berichten op Twitter en LinkedIn, gericht aan deze doelgroep, hebben het meeste effect net na lunchtijd. Facebook kun je als communicatiekanaal het beste in de namiddag inzetten. Bedrijven (B2B) bereik je het beste in de ochtend op zondag en woensdag.

Inhoud

Gebruik in je tweets, die gericht zijn aan organisaties, altijd hashtags. Uit het onderzoek blijkt dat Twitterberichten, die gericht zijn aan ondernemingen, 193 meer kliks genereren als deze een hashtag bevatten. Berichten op LinkedIn die een hashtag bevatten zorgen voor 56 procent meer kliks. Ook cijfers in je tweets zorgen voor meer doorkliks, met name voor B2B. Vraagtekens in een social mediabericht zorgen er in beide sectoren voor dat er minder wordt doorgeklikt.  Berichten met vraagtekens krijgen tussen de 25 en 52 procent minder klikken dan andere berichten.

Wil je alle resultaten van het onderzoek lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.