How to

Pinterest lanceert accounts voor bedrijven & merken

0

Het is een tijdje stil geweest rondom Pinterest, maar vandaag wordt een nieuwe functionaliteit aangeboden: ‘Pinterest for Business’. Voorheen was het alleen mogelijk een persoonlijk profiel aan te maken, maar vanaf nu hebben organisaties een eigen plekje op het moodboard-medium.

Pinterest: de social mediatrend van 2012

Pinterest mag wel worden beschouwd als dé trend op social mediagebied in 2012. Cijfers van het visuele sociale netwerk braken records en de concurrentie voor Twitter en Facebook was aanwezig.  Het blijkt inmiddels dat Pinterest een bepaalde groep aanspreekt, maar wel degelijk een blijvertje is.

Pinterest for Business

Dat het een tijdje stil is geweest rondom nieuwe ontwikkelingen heeft te maken met het nieuws dat vandaag naar buiten kwam. Hoewel organisaties, merken en verenigingen al massaal aanwezig zijn op Pinterest, was er nog geen officiële mogelijkheid om je te onderscheiden van personen; ook bedrijven hebben een persoonlijk profiel. Vanaf nu is die mogelijkheid er wel: Pinterest for Business.

Had je als organisatie al een (persoonlijk) profiel op Pinterest, dan kun je dat direct omzetten. Nog geen account? Dan kun je die direct aanmaken.

Pinterest for Business

Converteer je account

Pinterest biedt een eenvoudig stappenplan om je account om te zetten in een zogenaamd Business Account. Log in met je accountgegevens, klik op ‘Convert your existing account’ en volg de stappen. Kies je bedrijfstype in de lijst met categorieën.

Pinterest for Business

Naast de contactpersoon vanuit je organisatie, kies je bij ‘Business Name’ de naam van je bedrijf. Aangezien je profiel voorheen persoonlijk was, bestaat dit uit minimaal twee woorden (voor- en achternaam). Hier kun je dit, indien van toepassing, wijzigen in één woord. Wijzig eventuele andere gegevens en klik op ‘Convert account’. Let wel, als je je Username wijzigt, pas dan ook eventuele links vanaf je website naar je Pinterest-account aan.

Pinterest for Business

Voor het aanmaken van een bedrijfsaccount doorloop je dezelfde stappen, waarbij je extra informatie en een logo dient in te voeren om je profiel zo compleet mogelijk te maken.

Twee nieuwe widgets

Tezamen met de introductie van Business Accounts, heeft Pinterest twee nieuwe widgets ontworpen, welke op je website geplaatst kunnen worden.  Het gaat om een Profile widget en een Board Widget.

De Profile Widget laat maximaal de laatste 30 pins van je complete Pinterest-account zien op je website. De Board Widget doet hetzelfde, maar dan van een specifiek board dat je selecteert. Je krijgt vervolgens een code om op je website te plaatsen. Hierdoor wordt je Pinterest-account een stuk beter zichtbaar dan voorheen:

Pinterest for Business - Integratie op website

Deze widgets zijn tevens te gebruiken voor persoonlijke profielen.

Andere features

Sinds de laatste update hier op Frankwatching, zijn er door Pinterest nog andere verbeteringen aangebracht:

  • door een ‘linkback’ aan te brengen tussen Flickr en Pinterest worden gepinde afbeeldingen van Flickr nu mét auteur genoemd op Pinterest;
  • Pinterest is in het Nederlands beschikbaar;
  • naast Flickr zijn de linkbacks ook mogelijk voor onder andere Slideshare, Soundcloud en Etsy. Daarnaast is het direct mogelijk om een Slideshare-presentatie binnen Pinterest te bekijken en tevens kunnen sounds vanuit SoundCloud direct worden afgespeeld;
  • vorige week werden Secret Boards geïntroduceerd. Dit biedt de mogelijkheid om boards aan te maken en te vullen, zonder dat deze zichtbaar zijn voor anderen. Bijvoorbeeld om inspiratie op te doen voor een bruiloft zonder dat de buitenwereld mag weten dat je in het huwelijksbootje stapt.

Bekijk ook de vorige artikelen in deze serie over Pinterest.