Het nieuwe LinkedIn-profiel: strak design & media toevoegen

linkedin-resume-260

Na de restyle van de company pages op LinkedIn zijn nu ook de profielen aan de beurt. Sommige geluksvogels hebben al een tijdje met het nieuwe LinkedIn-profiel kunnen spelen, maar nu is dan eindelijk ook de rest van Nederland aan de beurt. Wat vooral opvalt is het minimalistische design van de profielpagina. In dit artikel delen wij onze eerste bevindingen. 

Less is more

Het nieuwe LinkedIn-profiel oogt strak, zakelijk en is er op gericht om zo snel mogelijk datgene te kunnen vinden wat je zoekt. Een gemiddeld LinkedIn-profiel zit doorgaans barstensvol informatie; van je ervaring, skills, connecties tot aan je aanbevelingen, groepen en projecten waar je aan hebt bijgedragen.

En met zoveel informatie is het belangrijk dat je toch nog snel kunt vinden waar je naar op zoek bent. Met een ruimere opzet, meer ruimte tussen de onderwerpen en wat visuele toevoegingen, als iconen en infographics, is het profiel over het geheel genomen een stuk overzichtelijker geworden.

Wat viel er nog meer op?

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen binnen het nieuwe profiel en waar moet je op letten?

 • Grote iconen duiden de verschillende secties op de pagina aan. Deze helpen wederom ook weer om het onderscheid tussen de verschillende secties weer te geven en maken het makkelijker om iets te vinden.
 • Aanbevelingen krijgen meer relevantie. Niet alleen zijn ze nu visueel nog duidelijker gekoppeld aan jouw werkervaring, ook de persoon die de aanbeveling heeft geschreven heeft meer nadruk gekregen. Dit zou er op kunnen wijzen dat wie de aanbeveling heeft geschreven (context) minstens net zo belangrijk is als wat er in staat.
 • Nog een verandering die het ‘koppensnellen’ tegemoet komt is de toevoeging van bedrijfslogo’s. Voor bedrijven wordt het dus nu ook zeer relevant om de company page goed in te richten. In het LinkedIn-profiel van de medewerker wordt namelijk het logo overgenomen en in de ‘hoover’ staat meer informatie over het bedrijf.
 • De overeenkomsten zoals gemeenschappelijke connecties, opleidingen, werkgevers en locaties worden nu gegroepeerd weergegeven in een kleine infographic in de rechterbalk.
 • Sinds de update is het ook mogelijk om verschillende media toe te voegen aan bepaalde secties van je profiel. Zo kun je presentaties, foto’s, video’s, etc. toe voegen aan je summary, werkervaring en opleidingen.
Add media to your LinkedIn profile

Apps?

Binnen het oude profiel bestond de mogelijkheid om bepaalde apps toe te voegen. Het was erg makkelijk om je WordPress, Slideshare, TripIt of je Portfolio (Behance) te koppelen aan je persoonlijke profiel. In de mail voorafgaand aan de omschakeling naar het nieuwe profiel kondigde LinkedIn al aan dat ze bovenstaande externe diensten gaan stroomlijnen. Sommige apps worden daardoor niet langer ondersteund op de LinkedIn homepage of op je profiel.

Gelukkig betekent dit niet dat je bovenstaande diensten dan ook niet meer kunt gebruiken binnen LinkedIn. Hieronder een aantal quicklinks zodat je je instellingen desgewenst kunt aanpassen.

WordPress & SlideShare

Wil je WordPress integreren op je profiel? Download de Jetpack Plugin voor WordPress en volg deze instructies.

Je SlideShare presentaties worden automatisch gemigreerd in de ‘summary section’ van je nieuwe profiel. De weergave is alleen nog niet optimaal (oude presentaties worden als eerste getoond), maar wellicht is de update ook een kans om deze presentaties weer even te organiseren. Je kunt binnen SlideShare ook je LinkedIn-profiel koppelen en automatisch je nieuwe uploads delen op LinkedIn.

My Travel van TripIt & Portfolio Display van Behance

Wil je je (zaken)reizen koppelen aan je LinkedIn-profiel? Klik dan op deze link om de app (opnieuw) te activeren. De nieuwe weergave is zeker een verbetering.

Portfolio Display van Behance: deze app wordt ook gemigreerd in de ‘summary section’ van je nieuwe profiel.

Gemiste kans

Een gemiste kans in het nieuwe profiel is de mogelijkheid om in de lopende tekst een directe link op te nemen naar meer informatie. In principe is dit te ondervangen door de mogelijkheid om media toe te voegen aan specifieke secties. Maar soms wil je in de beschrijving van je werkervaring ook in de lopende tekst een link naar meer informatie opnemen.

Tevens bestaat de kans dat het toevoegen van media aan je profiel een drempel wegneemt om ook niet relevante content toe te voegen aan je LinkedIn-profiel. Zo kun je nu ook Spotify content kwijt op je LinkedIn-profiel of beeldmateriaal van Pinterest, Twitpic en Mobypicture toevoegen. Probeer heel kritisch te zijn over wat je wilt delen binnen LinkedIn.

Ook de weergave van groepen op je profiel had beter gekund. Er bestaat namelijk geen mogelijkheid om de groepen in een gewenste volgorde te zetten. Op het nieuwe profiel worden de groepen weergegeven op alfabetische volgorde.

Aan de slag

De omschakeling naar het nieuwe profiel is de perfecte gelegenheid om zelf ook weer eens je profiel te updaten. Een aantal aandachtspunten:

 • De profielfoto is (nog) belangrijker geworden. Zorg dus voor een goede profielfoto en upload deze in de juiste resolutie.
 • Denk meteen even na over een goede headline. Zorg ervoor dat je je kunt onderscheiden van andere LinkedIn-gebruikers en probeer deze woorden te vermijden.
 • Zorg ervoor dat je contactinformatie volledig en juist is. Voeg (custom) links toe naar de company website, je Twitter-account, je blog en update je e-mailgegevens.

 • Voeg (relevante) media toe aan je summary, werkervaring en/of opleiding. Denk hierbij aan Slideshare-presentaties, portfolio, casevideo’s etc.
 • Deel interessant nieuws met je connecties. Je updates worden nu namelijk ook een stuk overzichtelijker weergegeven op je profiel.

Heb jij het nieuwe LinkedIn-profiel al? We zijn benieuwd naar jouw mening!

Uitgelicht: Leer in 1 uur de belangrijkste aspecten van Instagram marketing

Instagram-voor-bedrijven-640x465

Ken jij alle mogelijkheden van Instagram al? Dé Nederlandse Instagram-expert Kirsten Jassies praat je in 1 uur bij over de zakelijke kansen van Instagram. Doe je meteen inspiratie op voor je eigen account!

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , .

Reacties

 1. Je kunt inderdaad je Slideshare presentaties koppelen en dan importeert LinkedIn wel al jouw Slideshare presentaties. Dat had ik dus ook. Wat je kunt doen is zelf een keuze maken welke Slideshare presentaties je wilt laten zien. Zo heb ik alleen mijn laatste Slideshare presentatie op mijn profiel gezet en de rest gedeleted van mijn profiel.

  (overigens wel jammer dat die Slideshare presentatie niet vanuit LI gedeeld kan worden naar andere kanalen).

 2. Je kunt je Slideshare upload ook als statusupdate plaatsen. Dan zou je ‘em (desgewenst) ook kunnen doorplaatsen naar Twitter (mits je de koppeling aan hebt staan).

 3. In het nieuwe profiel vind ik niet meer waarvoor ik personen op LinkedIn wel of niet kan benaderen (denk aan ‘getting back in touch’, ‘career opportunities’, etc.). Nu net de functie die mede bepaalde of je personen wel of niet ergens voor kon benaderen. Iemand al ontdekt waar dit nu verstopt is?

 4. Wat ik vooral jammer vind is dat LinkedIn kennelijk niets doet met de mensen die zich al heel vroeg hadden aangemeld voor het nieuwe profiel. Ik had me daar namelijk voor aangemeld maar heb nog steeds het oude profiel. Ik heb dit ook van meerdere mensen gehoord. Waarom laat je dan mensen ergens voor aanmelden?

  1. Ik had me ook aangemeld, maar heb al een hele maand of zo de nieuwe layout.

 5. Mooi helder artikel, wat betreft de volgorde van de groepen … die werden ook in de oude layout alfabetisch weergegeven. Het ordenen van de groepen heeft alleen betrekking op de weergave voor jezelf als je in het menu naar “groepen” (groups) gaat.
  De infographics aan de rechterkant vind ik geniaal. Ik zie meteen of ik met iemand een groep deel (= makkelijk een berichtje sturen), wie ons verbindt is nu niet alleen een naam, maar een gezicht erbij; erg fijn. En tot slot, je ziet meteen gemeenschappelijke interesses. Dat is natuurlijk altijd een mooi aanknooppunt als je iemand uit wilt nodigen die je niet heel goed kent.

 6. @ Henk: in de edit-modus kun je bij ‘Additional info’ het kopje ‘Advice for contacting …’ bewerken. Hier kun je details invoeren over je beschikbaarheid, getting back in touch, opportunities, etc.

 7. @ Jurien: dit is inderdaad vreemd. Het is me ook niet duidelijk hoe ze dit precies organiseren.

 8. @ Petra: persoonlijk zou ik het prettig vinden als die groepen in de gewenste volgorde worden getoond. Ik heb ooit de moeite genomen de groepen te organiseren 😉

 9. @Martine, ik doelde op het vinden van de gegevens waarvoor ik een ander kan benaderen; ik kan ze bijvoorbeeld in jou profiel niet meer vinden…

 10. Ook lastig is dat de mobiel-app de boel weer heel anders verwerkt. Als je de volgorde van items husselt (je websites bijvoorbeeld bovenaan) dan is het op mobiel nog de standaardvolgorde.
  Positief aan de mobiele app is dan weer dat alle onzin uit de updatefeed wegblijft (geen linkedintoday, anniversaries en endorsements).

 11. Ik ben net als @Henk benieuwd of je nog kunt zoeken naar of vooraf bekijken waar ne iemand voor kunt benaderen. Op de oude profielen stond dat vaak helder onderaan vermeld, maar op de nieuwe profielen kan ik dat niet terug vinden. Terwijl bij het zoekveld je er wel op kunt selecteren. Heb jij daar een antwoord oo @Martine?

 12. Hoi Jeffrey en Henk, ik heb het zojuist toegevoegd aan mijn profiel (bij ‘Advice for contacting Martine’). Het is iets dat je kennelijk opnieuw dient in te voeren. Enige punt van aandacht is dat het (nog) niet (goed) in je public profile wordt overgenomen. Via mijn settings -> ‘edit public profile’ zie ik het wel terug, maar ga ik via mijn ‘vanity url’ naar mijn public profile dan zie ik het niet terugkomen. Waarschijnlijk nog even geduld.

  1. Jeffrey Koekebacker | |

   Ik neem aan dat je dat via instellingen hebt gedaan? Of heb je dat op een andere manier gedaan?

 13. @ Bert: ik vind het inderdaad jammer dat web en app niet op elkaar aansluiten. Wellicht komt dat nog 😉

 14. Hallo,

  Ik ben heel tevreden met het nieuwe uiterlijk van linkedin ,maar waarom krijg ik tripit er toch niet op, doe ik iets niet goed ?

  Groetjes,
  Elzo Wacht

 15. Hallo,

  Sinds kort werk ik ook met het nieuwe uiterlijk, maar wordt eerlijk gezegd niet zo vrolijk van het kopje ‘connections’. Waar je het ‘oude’ uiterlijk netjes in een andere pagina werd geleid met zoveel mogelijke connecties tegelijk, nu is het toch wel geminimaliseerd. Had je bij het oude uiterlijk al heel wat pagina’s(veel connecties); nu moet je volgens mij nog meer klikken door alle connecties heen te gaan. Volgorde van connecties is voor mij om onduidelijke reden in het nieuwe uiterlijk willekeurig gerangschikt.
  Weergave van headlines(tekstveld venster) is kleiner dan de maximale toegestane tekens voor het invullen van je headline. Bij sommige connecties vallen bij de headlines een stukje tekst (meestal bedrijfsnaam) weg. Dat is nou net die informatie die ontbreekt om te weten of die persoon interessant genoeg is om op te klikken.

  Connections in het nieuwe uiterlijk is zeker voor verbetering vatbaar.

  1. Jeffrey Koekebacker | |

   Robert,

   Je hebt nu wel de mogelijkheid om te zoeken in iemands connecties.

   Groeten,
   Jeff

 16. Sinds mijn nieuwe linkedin omgeving krijg ik de portfolio’s van Behance er niet meer op. Al 8 keer contact gehad met linkedin maar ze zeggen steeds dat het wel komt. Ik geloof er niets meer van, is al maanden geleden nu. Jammer daar ik linkedin veel gebruik, vooral mijn Europese photoprojecten.

 17. De mogelijkheid om filmpjes toe te voegen kan ik niet vinden op mijn profiel pagina (het icoontje add media to your linkedin profile), heb je daar een premium account voor nodig of kan iedereen dit?

 18. Ik heb dezelfde vraag als Bregje, kan iemand die beantwoorden: De mogelijkheid om filmpjes toe te voegen kan ik niet vinden op mijn profiel pagina (het icoontje add media to your linkedin profile), heb je daar een premium account voor nodig of kan iedereen dit?

 19. @ Michael – Ik werk zelf niet (actief) met Behance. Een work-around kan zijn dat je je nieuwe werk als status update plaatst op je profiel. Als ze bij LinkedIn aangeven dat het er aan komt dan moet je waarschijnlijk nog heel even geduld hebben.

 20. @ Bregje en Mark – Ik heb begrepen dat nog niet iedereen alle nieuwe functies heeft. In mijn omgeving zijn er zelfs nog mensen met het oude profiel. Het toevoegen van video’s etc is voor iedereen beschikbaar, dus niet alleen voor premium accounts.

  1. Bedankt voor je reactie Martine, we wachten het rustig af.

 21. Björn Dinslage |

  Enkele profielen kunnen per functie ook foto’s en video’s toevoegen. Ik heb de nieuwe layout echter kan ik dit niet aanpassen. Hoe zit dat?

 22. Björn Dinslage |

  Ik kan namelijk alleen de tekst aanpassen

  1. Beste Bjorn en anderen, vandaag is aangekondigd dat er media toegevoegd kan worden aan het LinkedIn-profiel. Ik neem aan dat het nu voor iedereen beschikbaar is: http://blog.linkedin.com/2013/05/01/visually-enhance-your-professional-story-on-your-linkedin-profile

 23. Hallo Martine,
  Ik wil graag diverse events toevoegen via agenda.
  Voorheen ging dat heel makkelijk nu zie ik niet waar dat mogelijk is in het nieuwe profiel.
  Can you help me out?
  Merci
  Geerhard

 24. Hoe kan ik op LinkedIn de lay out van mijn tekst aanpassen? Ik heb de tekst al in een txt bestand opgeslagen en vervolgens gekopieerd maar bij het gebruik van opsommingstekens krijgt ik de zinnen niet netjes onder elkaar.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!