Social mediamarketing in 2013: een vooruitblik [infographic]

socialemediainfographic

Het einde van het jaar 2012 nadert. De komende weken verschijnen lijstjes en terugblikken op verschillende websites en blogs. Het is ook een mooi moment om vooruit te blikken op het nieuwe jaar: hoe ontwikkelen social media zich in 2013 (verder)?  Daar gaan we vandaag op in binnen de serie Infographic Day.

Invloed op marketingmix

Het Amerikaanse bureau TwinEngine ontwikkelde onderstaande infographic waarin zij vooruitblikken op social media-marketing in 2013. Volgens het bureau blijven social media zich ontwikkelen en krijgen ze nog meer invloed als marketingtool. Social mediamarketing zal breed in de onderneming groeien en niet langer alleen ondersteund worden door één afdeling. Ook wordt kortingen en cadeautjes weggeven via sociale platformen belangrijker voor de ontwikkeling van het merk.

Ontwikkeling sociale netwerken

Volgens de makers van onderstaande visualisatie maakt Facebook de eerste stappen als sociale zoekmachine. Pinterest wordt een belangrijk speler op het gebied van social shopping, terwijl Twitter in de buurt komt van de nieuwsbank van de toekomst. Het sociale netwerk Google Plus groeit in 2013 in het delen van gerichte lijsten en groepen.

Wil je meer weten over de trends op het gebied van social mediamarketing in 2013? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Uitgelicht: Dossier Slimmer Werken: topartikelen, slides, tips & tricks over slimmer werken

Slimmer-Werken-tag

Teveel werk en te weinig tijd? In dit dossier vind je de beste artikelen, slides en video’s vol slimme tips & tools voor meer productiviteit, efficiënt online (samen)werken, het virtuele kantoor, digital workplaces, werken in de cloud en projectmanagement.

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , , , .

Reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!