100 social mediafeiten en -cijfers over 2012 [infographic]

social media icons via graphics fuel

Een overzicht van feiten en cijfers over social media is altijd interessant. Welk sociaal netwerk is op dit moment het populairst? Hoe liggen de verhoudingen tussen de verschillende platformen? En hoe staat het met het gebruik van de mobiele telefoon? Een overzicht van antwoorden op jouw vragen vind je vandaag in de serie Infographic Day.

Social media in 60 seconden

Onderzoeksbureau Creativo heeft de afgelopen tijd statistieken verzameld over het gebruik van social media en de populariteit van 7 platformen: Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google Plus, YouTube en Instagram. De resultaten hebben zij verwerkt in de onderstaande infographic. Uit de visualisatie blijkt dat we iedere minuut van de dag 3.600 foto’s delen op Instagram, 100.000 tweets publiceren en 48 uur aan video’s uploaden op YouTube.

Populariteit

Facebook blijft nog steeds de populairste sociale netwerk van dit moment. Op de tweede plaats staat Twitter, gevolgd door Google Plus en LinkedIn. Wanneer we kijken naar de populariteit onder vrouwen en mannen, is het visuele prikbord Pinterest het populairst onder vrouwen (ruim driekwart!).

Mannen loggen vaker in op Google Plus dan het vrouwelijke geslacht. Verder blijkt uit de cijfers dat we social media vaker en overal gebruiken. Maar liefst 91 procent van het mobiele internetverkeer besteden we aan activiteiten op social media. Het blijkt maar weer dat we nog lang niet zijn uitgekeken op deze media.

Wil je alle 100 feiten en cijfers over het gebruik van social media lezen? Scroll dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

100 social mediafeiten en cijfers over 2012 [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Uitgelicht: Hoe zet je Instagram succesvol in voor jouw organisatie?

Instagram event-thumbnail

Wat komt er allemaal kijken bij het zakelijk gebruik van Instagram? Leer van praktijkcases van bedrijven als Gemeente Rotterdam en PostNL tijdens het event Instagram voor bedrijven op dinsdag 28 juni 2016!

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , , , .

Reacties

  1. Interessante infographic, bedankt!

  2. Dank voor het delen, interessant om te zien dat 50% van de gebruikers de beveiligingsinstellingen 2 a 3 keer per maand checkt. Geeft wel aan dat er een bepaald bewustzijn is over de gevaren van social media

  3. Super handig altijd, mooie infographics. Ter aanvulling, Creativo is geen onderzoeksbureau maar 1 ontwerper, Giovanna.

  4. Roxanne Morrison |

    Overigens is het creotivo niet creativo…;-)

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!