Infographic, Verdieping

Hoe gedragen we ons op social media? [infographic]

0

Twitteren, liken en pinnen, we krijgen er maar geen genoeg van. Maar hoe zit het met ons gedrag op sociale netwerken? Hoeveel tijd besteden we aan het bijhouden van onze online profielen? En zijn we makkelijk in het delen van persoonlijke gegevens? Vragen die vandaag aan bod komen in de serie Infographic Day.

Privacy blijft belangrijk

In samenwerking met SurveyMonkey onderzocht het bureau iAcquire hoe mensen zich online gedragen en hoe zij social media in het dagelijkse leven gebruiken. De cijfers gaan over Amerikaanse internetgebruikers, maar dat maakt de resultaten niet minder interessant. Zo blijkt onder andere dat we gesteld zijn op onze privacy. Driekwart van de respondenten geeft aan moeite te hebben met het feit dat hun privégegevens eenvoudig in zoekmachineresultaten te vinden zijn. Slechts de helft maakt zicht zorgen over afbeeldingen die in de resultaten naar voren kunnen komen.

Tijdsbesteding

Verder blijkt dat we meer tijd spenderen op social media. In vergelijking met 2011 is het gebruik vorig jaar met 37 procent toegenomen. Daarbij is een kleine afname van tijd te zien bij Facebook (4 procent) en een stijging bij de sociale platformen Google Plus (80 procent) en Pinterest (1000 procent!). Ook is een verschil op te merken in het delen van informatie via online kanalen. Zo delen jonge gebruikers content liever via Facebook, terwijl gebruikers van 45 jaar en ouder met name e-mail inzetten om informatie met anderen te delen.

Gebruik naar leeftijd

Hoewel jongeren Facebook eerder inzetten om informatie te delen, is het sociale netwerk bij gebruikers jonger dan 30 jaar niet het populairste platform. Amerikanen in de leeftijd van 18 tot 29 jaar gebruiken met name Orkut (85 procent), DeviantArt (70 procent), Reddit en Github (beiden 60 procent). Bij dertigplussers zijn LinkedIn (80 procent), Facebook, Pinterest (beiden 65 procent) en Twitter (55 procent) populair.

Wil je alle cijfers lezen omtrent het gedrag van social mediagebruikers? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hoe gedragen we ons op social media [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.