Verkopen via Pinterest: 3 praktische tips

verkopen op pinterest

Pinterest: het visuele netwerk waarop je leuke foto’s kunt pinnen en delen met anderen. Een ontzettend verslavend medium. Wist je dat 70% van de bezoekers op Pinterest gericht op zoek is naar inspiratie om dingen te kopen? Als bedrijf of merk is dit natuurlijk een gouden kans. In deze video geef ik je een paar tips!

Tip 1: Bedenk thema’s

Bedenk thema’s rondom je services en producten die interessant kunnen zijn om te pinnen en potentiële klanten aanspreken. Maak voor elk thema een prikbord aan, en plaats hier foto’s op die bij dat thema horen.

Kijk bijvoorbeeld naar Granny’s Finest, sociaal duurzame gebreide fashion van Hollandse bodem. Voor hun najaarscollectie maakten ze een prikbord met de titel ‘collection fall’ – met fotootjes van hun najaarscollectie die doorlinkten naar de producten op de site. Meteen te bestellen. En het stopt niet bij hun eigen producten. Ze hebben allerlei andere thema’s, zoals bijvoorbeeld een inspiratieprikbord voor het interieur. Met allerlei kliekjes die bij hun ‘overall’ thema past. Deze afbeeldingen kunnen ge-repind worden, en zo komen anderen weer snel op hun Pinterest-pagina terecht.

Tip 2: Voeg prijsbanners & links naar je webshop toe

Goed, dat is allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe zorg je nou voor een beetje actie? Hoe zorg je ervoor dat Pinterest nieuwe bezoekers naar jouw website leidt en dat jouw producten of services ook echt gekocht worden?

Als je het duidelijk wilt maken dat de producten die je laat zien ook echt te koop zijn, kun je een handig prijs bannertje toevoegen aan de afbeelding. Dat is eigenlijk heel simpel. Zet gewoon in je beschrijving van de pin het bedrag waarvoor het product of de service te koop is en Pinterest zet automatisch een prijs in je afbeelding.

Op dit moment kun je prijzen helaas alleen nog maar in Dollars en Ponden plaatsen – nog niet geen Euro’s dus. Zodra je een prijsbanner hebt toegevoegd, wordt jouw pin automatisch toegevoegd aan de Pinterest gifts tab, waar mensen kunnen zoeken naar cadeaus. Zorg er natuurlijk ook voor dat je in de beschrijving een link hebt staan naar jouw website, waar mensen het product of de service kunnen kopen. Het liefst een directe link naar het product of service dat te zien is in je afbeelding.

Tip: voeg prijsbanners toe aan je producten op Pinterest

Tip: voeg prijsbanners toe aan je producten op Pinterest

Tip 3: Laat zien welke services je biedt

Ook als je geen webshop hebt kun je Pinterest gebruiken om klanten of abonnees te laten zien welke services je kunt uitvoeren. Maar hou altijd je klant in het achterhoofd als je afbeeldingen plaatst op Pinterest: bied ik meerwaarde? Zou ik deze afbeelding zelf ook re-pinnen? Ben ik interessant?

Volg Frankwatching op Pinterest!

Heel veel succes ermee! Vergeet Frankwatching niet te volgen op Pinterest, we plaatsen regelmatig hele interessante infographics en visuals. Heb je vragen over Pinterest? Laat dan gerust een reactie achter. Als je elke week video’s van Frankwatching wil zien, abonneer je dan op het Frankwatching YouTube-kanaal. Tot volgende week!

Uitgelicht: Zelf aan de slag met je social mediastrategie?

training-social-media-strategie-183x133

Wil jouw organisatie binnenkort een plan voor de aanpak van social media maken? Of ben je er al mee bezig en wil je weten of je op het goede spoor zit? Dan is de Training Social mediastrategie geschikt voor jou! Je krijgt de nodige theoretische bagage mee, maar gaat vooral praktisch aan de slag met de strategie voor je eigen organisatie.

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , .

Reacties

 1. Goed artikel, erg handig voor ons! Bedankt!

  1. Hoi Wesley!
   Dank je wel. Mooi dat je de informatie handig vond. En succes met je Pinterest pagina!
   Groetjes Pelpina

 2. “Wist je dat 70% van de bezoekers op Pinterest gericht op zoek is naar inspiratie om dingen te kopen?” …Nee dat wist ik niet…maar daar is dus onderzoek naar gedaan…ergens, door iemand… Interessant…

  1. Hoi Peter!
   Ja interessant he. Ik heb de gegevens gehaald uit een study van Bizrite Insights, die online shop gedrag tussen gebruikers op Facebook en Pinterest vergeleek. Hier een link met meer info als je het interessant vindt: http://marketingland.com/study-70-percent-pinterest-shopping-inspiration-24146
   Groetjes,
   Pelpina

 3. Hoi Pelpina, mooi artikel.
  Mijn dochter verzamelde altijd modetips op haar desktop. Ik heb naar de combinatie Pinterest en mode gekeken en toen maar zelf een website gemaakt: http://www.fashionpix.nl. En het werkt!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!