Zo zet je Facebook Page Post Ads effectief in [infographic]

webinar facebook content marketing

Facebook is een populair platform voor organisaties voor marketingdoeleinden. Met ruim 7 miljoen Nederlandse leden is het sociale netwerk een krachtig kanaal om je doelgroep te bereiken, binden en activeren. Een effectieve manier om berichten onder de aandacht te brengen zijn Page Post Ads. In deze editie van de serie Infographic Day tips en aandachtspunten om deze advertentievorm succesvol in te zetten.

Wat zijn Page Post Ads?

Facebook biedt verschillende advertentiemogelijkheden. Naast reguliere advertenties, gesponsorde verslagen en promoted posts zijn Page Post Ads de vierde advertentievorm. Met deze vorm kun je als ondernemer of marketeer berichten van je Facebook-pagina promoten. Dit kunnen gepubliceerde berichten zijn (tekst, video’s, foto’s, links of polls), maar ook ongepubliceerde berichten die niet op de pagina verschijnen.

Verschil met regulier bericht

In tegenstelling met een regulier bericht, zijn bij Page Post Ads die een foto, video of link bevatten de eerste 90 karakters van de tekst zichtbaar. Bij tekstberichten zijn dit de eerste 150 karakters. Wanneer je afbeeldingen gebruikt, zorg dat deze in een fotobericht  118*90 pixels zijn en bij berichten die een link of promotie van evenement bevatten foto’s van 50*50 pixels. Bij poll-berichten zijn er maximaal drie antwoordopties zichtbaar. De Page Post Ads verschijnen aan de rechterzijde van de pagina. Daarnaast kunnen ze in het (mobiele) nieuwsoverzicht van fans en hun vrienden vertoond worden.

Tips

Ampush heeft onderstaande infographic ontwikkeld om ondernemers en marketeers op weg te helpen met Facebook Page Post Ads. Voordat je aan de slag gaat met adverteren op Facebook is het van belang om eerst je doel(en) en doelgroep(en) vast te stellen en gebruik te maken van relevante content die hierbij aansluit. Een andere tip van de makers is om als merk op een creatieve en unieke wijze gebruik te maken van Page Post Ads. Gebruik niet alleen tekst, maar ook visuele content als afbeeldingen en video’s. Zorg wel voor een korte en krachtige aanvullende tekst en sterke call-to-actions om je doelgroep te activeren.

Wil je meer weten over page post ads op Facebook en de mogelijkheden van deze advertentievorm? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Facebook Page Post Ads [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Uitgelicht: Training Facebook contentstrategie

Voorstel_Facebook-contentstrategie-640X465

Hoe zet je Facebook Ads succesvol in? Wat zijn sterke teksten en hoe vind je precies de juiste doelgroep bij je advertentie? Hoe meet je resultaten en welke conclusies kun je trekken? Antwoorden op deze vragen, sterke voorbeelden én aandacht voor je eigen cases. Dat allemaal in één dag: ben je erbij?

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , .

Reacties

 1. Hi Bianca,

  Dank voor het delen. De kracht van Page Post ads én de Performance Highlights die worden weergegeven in de infographic worden met name bereikt wanneer Page Post ads in de newsfeed worden weergegeven. Dit komt niet helemaal duidelijk naar voren in je artikel.

  Hierbij aansluitend is het formaat van een foto wat je kan toevoegen aan een Page Post ad veel groter dan 118×90 px (marketplace ads afmeting). Wanneer je een foto upload wordt deze gecapt bij 400 px (portrait of landscape). Vierkante foto’s worden doorgaans gecapt tot 320×320 px. Bij een link of een promotie mag de afbeelding 90×90 px zijn, uitgaande van de newsfeed.

  1. Dank je wel voor je aanvulling Maarten.

 2. Robin Kwakman |

  Hi Bianca en Maarten,

  Zoals Maarten al zegt, de kracht wordt met name bereikt wanneer de Page Post Ads in de newsfeed worden weergegeven. Kun je deze optie ergens aanvinken? Ik wil deze vorm van adverteren graag uitproberen voor onze business, maar ik wil liever niet dat mijn advertenties ook op de ouderwetse manier (rechts in beeld op de Desktop) worden vertoont.

  Daarnaast: is het mogelijk om in te stellen dat mijn Page Post Ads alleen via mobiel worden weergegeven? Hoe zorg ik hier voor?

  Hartelijke groet,

  Robin Kwakman

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!