Infographic, How to

Checklist bij het creëren van goede sociale content [infographic]

0

In de serie Infographic Day delen we tips en tricks op het gebied van internet en social media. Zoals hoe je je website kunt verbeteren en hoe je effectief gebruik kunt maken van social media. Bij deze zaken ligt de basis bij je content en hoe je daarmee je merk kunt versterken. Maar hoe vertaal je jouw informatie naar goede sociale content?

Do’s en don’ts

Om je hierbij te helpen ontwikkelde Edge Media de onderstaande infographic. Daarin geven zij tips voor het ontwikkelen van zo goed mogelijke sociale content. Ook noemen ze drie aandachtspunten om rekening mee te houden, zoals het plaatsen van irrelevante content, tekst of afbeeldingen van slechte kwaliteit en opdringerige verkoopberichten. Dat werkt dus niet.

Drie criteria

Maar waar voldoet goede content dan wel aan? Effectieve sociale content voldoet aan de volgende drie criteria: informatief, vermakend en onderscheidend. Zoals content waarin je bijvoorbeeld tips deelt binnen jouw vakgebied, je expertise toont of waar je je verhaal vertelt. Daar zitten je volgers op te wachten. Zorg ook dat je content net even anders is. Door er bijvoorbeeld een persoonlijke touch in te verwerken, je doelgroep te verrassen of te inspireren en over te laten gaan tot actie. Wanneer je met deze tips van de makers van de visual rekening houdt, zorg je voor goede sociale content.

Wil je meer weten over het ontwikkelen van goede sociale content? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Checklist bij het creeren van goede sociale content [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.