Innovatie

Low budget video’s maken? Dit heb je nodig!

0

Het maken van video’s is steeds makkelijker en goedkoper geworden. Wil je beginnen met video, maar je hebt een beperkt budget, dan is deze video voor jou. Ik laat je verschillende camera’s zien, geef je tips voor het schieten met een smartphone, opties voor lichten en microfoons en deel tips over (gratis) video editing software. Kwalitatief goede video voor weinig geld dus!

Accepteer cookies

Betaalbare camera-opties

We beginnen met de camera! Rond 0:35 laat ik je een aantal videocamera-opties zien; een ‘reguliere’ videocamera, een DSLR-camera en je smartphone.

Hoe maak je een mooie blurry achtergrond? Rond 1:11 beantwoord ik deze vraag van Rogier van der Berg. Ik vertel je precies welke instellingen ik gebruik bij mijn eigen camera om de achtergrond wazig te krijgen. En begin je net, en wil je graag weten hoe je goed video’s kunt schieten met je smartphone? Ik geef een paar tips rond 2:30.

Betaalbare verlichting voor video

Een van de beste manieren om je video’s er professioneel uit te laten zien is goede belichting gebruiken. De allergoedkoopste optie is natuurlijk gewoon daglicht, wat prima kan werken – maar in ons grijze grauwe landje is dat helaas niet altijd de beste optie! Rond 3:05 geef ik je een aantal goedkopere (en toch goede) opties voor lichtapparatuur.

Betaalbare microfoons en editing software?

Rond 3:55 laat ik je zien hoe je video klinkt zonder goede microfoon – en geef ik je verschillende budget microfoonopties (al vanaf 30 euro) en audiorecorders.

En dan tot slot geef ik je een aantal tips voor als je net begint met editen. Kun je goed video’s editen met gratis programma’s als iMovie? Wanneer kun je het beste investeren in wat duurdere programma’s zoals Final Cut Pro en Adobe Premiere? Ik leg het uit rond 4:45.

Vragen over video’s maken?

Zoals je ziet, kun je best heel veel doen met weinig geld. Zorg er gewoon voor dat je camera-instellingen goed zijn, dat je goed licht hebt en goede audio – en natuurlijk altijd op de eerste plaats: goede content. Laat uiteraard een reactie achter als je een vraag hebt. Ik heb geprobeerd veel informatie 1 video te stoppen, maar kan me voorstellen dat er nog andere vragen zijn. Succes met het maken van je video!

Wil je niets missen van Frankwatching video? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal