120 tips om je blog onder de aandacht te brengen [infographic]

Foto met dank aan Fotolia

Om online vindbaar en zichtbaar te zijn, is promotie een belangrijk punt. Een middel dat je kunt inzetten is een weblog. Hiermee vergroot je je bereik en laat je zien dat jij expert bent binnen je vakgebied. Maar hoe promoot je je blog? En hoe bereik je de juiste doelgroep? Vandaag geven ik in de serie Infographic Day 120 praktische tips.

Succes behalen met je weblog

De maker van deze infographic is Digital Philippines. Zij verzamelde 120 tips om je weblog op een tactische manier in te zetten als marketingmiddel. De tips zijn verdeeld in negen rubrieken: social media, contentmarketing, interactie, syndication, design en user experience, e-mailmarketing, betaalde opties, analytics en overig. Wil je lezers naar jouw site of blog lokken, dan zijn social media handige kanalen om in te zetten. Gebruik voor het delen van url’s Bitly of een ander programma. Zo kun je statistieken bijhouden en zie je hoeveel kliks er zijn naar jouw artikel. Maak je blogberichten ook deelbaar voor lezers. Er zijn handige tools en plugins die je kunt gebruiken. Zo kan de lezer met één klik je artikel delen op bijvoorbeeld Twitter of LinkedIn.

Zorg voor variatie

Verder is het belangrijk dat jouw blogberichten interessant genoeg zijn om te lezen. Zorg dus voor afwisselende content. Denk niet alleen aan een nieuwsbericht. Interview bijvoorbeeld experts binnen je vakgebied en vraag naar hun visie. Deel tips of geef advies waarmee lezers aan de slag kunnen. Of stel een stappenplan op waarin je de lezer helpt naar een eindresultaat, zoals het opzetten van een Facebookpagina. Of ben je naar een congres of bijeenkomst geweest? Schrijf een verslag met jouw ervaringen en een aantal foto’s. Of maak gebruik van visuele content en vertel jouw verhaal in een korte video, infographic of presentatie. Zo zorg je voor variatie en dat zullen veel lezers waarderen.

Wil je alle 120 tips lezen en zo (nog) meer succes met jouw weblog krijgen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

120 tips om je content onder de aandacht te brengen [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. 

Foto intro met dank aan Fotolia

Uitgelicht: Webinar Social media strategie (basis) met boek

Webinar social media-strategie

Aan de slag met social media? Begin bij de basis, je strategie. In dit webinarneemt expert Jarno Duursma met je door welke stappen je moet doorlopen om je social media strategie te laten slagen. In een uur krijg je antwoorden op vragen als: Waar begin je? Hoe creeër je intern draagvlak? En: hoe meet je succes? Je onvangt bovendien gratis de nr-1 hit 'Social media strategie in 60 minuten'

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Reacties

  1. Voor diegene die met een WP blog werken tip: betaalde versie van de NextScript plugin waarmee je vol automatisch berichten kunt posten op verschillende social media. Wel even uitpluizen maar erg goed in te stellen zodat mensen niet worden overstelpt met je blog posts. Adres: http://wordpress.org/plugins/social-networks-auto-poster-facebook-twitter-g/

  2. Ik ga hem later nog eens uitgebreid bekijken, thanks for sharing!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!