Infographic, How to

Je social media-accounts verbeteren: een checklist [infographic]

0

Er is veel online en offline informatie beschikbaar over hoe je social media als ondernemer of professional het beste kunt inzetten voor verschillende doelen. Denk aan het vergroten van je naamsbekendheid, het verkopen van meer producten of diensten of aan het opbouwen van een online netwerk. Soms verlies je door de vele content het overzicht. Waar moest je ook alweer rekening mee houden? En wat is ‘not done’?

Handig overzicht

Kortom, door de bomen zie je soms het bos niet meer. Daar springt Social Marketing Writing op in met de onderstaande infographic. Deze handige visualisatie geeft een overzicht waarmee jij een quick scan kunt verrichten op je LinkedIn-, Twitter-, Pinterest-, Facebook- of Google Plus-account. Want voldoen al jouw social media-accounts wel aan de richtlijnen?

Tips & tricks

Denk aan de juiste formaten voor je profielfoto en aan welke eisen de foto voor je header op Facebook moet voldoen. Maar ook hoe je het beste je Pinterest-boards kunt weergeven, het benoemen van specialiteiten op LinkedIn of welke informatie je bio op Twitter zeker moet bevatten. Met deze tips & tricks verbeter jij je social media-accounts en weet je zeker dat je een goede online indruk maakt.

Wil je alle tips en tricks van de makers lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Verbeter je social media accounts - tips en tricks [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.