Infographic

Hoe krijg je meer betrokken fans op Facebook? [infographic]

0

Ruim tien jaar geleden richtte Mark Zuckerberg het populairste social media-netwerk van dit moment op. Met wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers is Facebook voor veel leden een dagelijkse bezigheid. Vrienden, collega’s, studiegenoten en kennissen houden elkaar op de hoogte over hun belevenissen. Ook bedrijven weten de weg naar het platform te vinden.

Meer resultaat op Facebook

Misschien ben jij die ondernemer die een Facebookpagina heeft om je producten of diensten onder de aandacht te brengen. Maar weet je ook hoe je je pagina effectief kunt inzetten als marketingmiddel? Of hoe je de betrokkenheid van volgers kunt verhogen? Linchpin SEO, de makers van onderstaande infographic, delen een aantal tips om betere resultaten met je Facebookpagina te behalen. Want wist je dat een bericht met een foto of afbeelding meer interactie oproept dan een bericht dat alleen bestaat uit tekst?

Gebruik emoticons en stel vragen

En maak je al gebruik van emoticons? Uit onderzoek blijkt dat Facebookberichten die beschikken over een smile of een ander emoticon 52 procent meer interactie oproepen en met 57 procent meer kans hebben om likes te krijgen. Ook de lengte van je bericht is van invloed op de effectiviteit. Een Facebookbericht dat bestaat uit 80 karakters of minder is 23 procent effectiever dan langere berichten. Ook zijn er ‘toverwoorden’ zoals ‘win’, ‘giveaway’ en ‘winner’, die je kunt gebruiken om je volgers wakker te schudden. En wil je het helemaal goed doen? Stel een vraag aan je volgers, voor een effectief resultaat.

Wil je meer tricks voor je Facebookpagina? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Tips & tricks- hoe krijg je meer betrokkenheid op Facebook [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.