Infographic, How to

Maak de beste posts voor Facebook, Twitter & LinkedIn [infographic]

0

In de vorige editie van de serie Infographic Day stonden we stil bij de beste tijdstippen om op social media te publiceren. Tijd is namelijk één van de factoren wat betreft het bereiken van een groot online publiek. Een ander aandachtspunt is het afstemmen van je boodschap op het kanaal dat je gaat inzetten.

Optimaliseer je social media-berichten

Hiernaar heeft PubNXT, in samenwerking met Viking, onderzoek verricht. Want hoe kun je berichten optimaliseren voor de platformen Facebook, Twitter en LinkedIn? De resultaten zijn verwerkt in de onderstaande infographic. Naast algemene ‘handigheidjes’, zoals een persoonlijke benadering, bondigheid en een laatste check voor publicatie, delen zij tips & tricks voor de drie genoemde platformen.

Benader ieder platform als uniek

Want ieder platform heeft zijn eigen mogelijkheden. Stem daarom je boodschap af op het kanaal dat je gaat inzetten. Zo is Twitter het platform waarop je korte berichten plaatst. Denk aan een quote of een verwijzing naar een nieuwsbericht. Dagelijks plaatsen twitteraars veel berichten. Weet dus dat een Twitter-bericht zo uit iemands tijdlijn verdwenen is en dat je gerust een bericht vaker over een bepaalde periode kunt plaatsen.

Wil je je volgers op de hoogte brengen van een ontwikkelingsproces binnen je organisatie? Of een sneak preview geven van je laatste product? Maak foto’s en deel deze op Facebook. Een bericht op dit platform dat een afbeelding bevat, zorgt voor 84 procent meer kliks. Wil je meer tips & tricks lezen om je berichten te optimaliseren op Facebook, Twitter of LinkedIn? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

meer bereik op social media hoe optimaliseer je je berichten infographic
Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.