Innovatie

26 grappige feiten over Google die je nog niet kende [infographic]

0

Google. De bekendste zoekmachine ter wereld is een begrip. Waar je in de eerste jaren de site gebruikte voor het vinden van informatie op internet, kun je anno 2015 veel meer met Google, zoals plannen en samenwerken. Het platform weet niet alleen alles, maar kan ook (bijna) alles. Maar hoeveel weet jij over Google?

Google was eerst ‘Backrub’

In onderstaande infographic van WhoIsHostingThis vind je 26 grappige en bizarre feiten over het merk Google. Want wist je dat in het begin Google slechts 30 tot 50 pagina’s per seconde kon verwerken? Nu zijn dat er miljoenen. En in die tijd was het hele SEO-systeem gevestigd op tien 4GB harde schijven in een lego-case. En wist je dat het platform onder een andere naam actief is geweest? ‘Backrub’ is de originele naam van Google. Je moet toch toegeven dat ‘Googlen’ beter klinkt dan ‘Backrubben’?

Yahoo wilde Google niet kopen

En kun je je voorstellen dat de oprichters hebben geprobeerd hun SEO-systeem te verkopen? Yahoo’s reactie daarop was ‘nee’, maar later wilde de concurrent toch 3 miljard voor geven. Een goede beslissing van de oprichters van Google om daar niet op in te gaan, aangezien het bedrijf momenteel goed is voor circa 400 miljard dollar.

Wil je meer grappige feiten over Google lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

26 Crazy Facts3Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.