Infographic, How to

Video’s delen via social media: alle richtlijnen op een rij [infographic]

0

Je ziet steeds vaker dat bloggers en ondernemers video inzetten als marketingmiddel. Het is vaak een eenvoudige en goedkope manier om je boodschap over te brengen. Maar dan wil je wel dat deze bekeken én gedeeld wordt. Social media zijn daarbij perfecte middelen om in te zetten. In dit artikel lees je alle tips & tricks om te zorgen dat jouw video’s op social media gedeeld worden.

Kijk verder dan alleen YouTube

De tips & tricks zijn verzameld door Communic Animation en visueel verwerkt in de onderstaande infographic. Ze laten zien hoe je zorgt dat jouw video’s op verschillende sociale platformen gedeeld worden. Want video is niet alleen bestemd voor YouTube, het bekendste en populairste videoplatform van dit moment. Ook op Twitter, Facebook, Pinterest en Instagram kun je je gemaakte video’s publiceren. Nadeel is wel dat ieder platform zijn eigen ‘standaarden’ wat betreft afmetingen en groottes heeft. Daarnaast dien je rekening te houden met je publiek. Zo is Twitter een kanaal voor snelle berichten en dus ook korte video’s, terwijl we op YouTube de tijd nemen om een filmpje te bekijken.

Wil je alle richtlijnen voor het publiceren van video op social media weten? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

videomarketing op social media - alle richtlijnen op een rij infographicVolg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.