Mei 16

Meesters in Magazines

Crossmediaal bladen maken

Programma

09:30 – 10:30 Peter Contant – De uitgever als ondernemer

Peter Contant Publishing lanceerde in 2012 twee nieuwe titels: GOOISCH en MAX. Een spannende en risicovolle stap in lastige tijden. Contant legt uit waarom een uitgever juist nu als ondernemer moet denken en nieuwe initiatieven moet durven nemen. Hoe lanceer je ook met beperkte middelen een nieuwe titel? Waarom is goede conceptontwikkeling nog altijd de basis voor het succesvol crossmediaal uitrollen van een bladformule? Ook geeft Contant zijn visie op (nieuwe) business- én verdienmodellen in ‘uitgeefland’. Luister naar het verhaal van een bevlogen uitgever die aan de hand van twee praktijkvoorbeelden zijn ondernemerschap onderstreept en een mogelijk nieuwe weg laat zien voor initiatiefrijke bladenmakers.

10:30 – 11:30 Hemels Customer Media – Crossmedia in relatiemedia

Sinds jaar en dag adviseert Hemels klanten over de inzet van relatiemedia. De mensen van Hemels creëren originele concepten, voeren de regie over de uitvoering daarvan en onderzoeken de effectiviteit. Bekende titels van Hemels Customer Media zijn onder meer Flying Dutchman, MyToyota, Startersmagazine KvK en U&UWV. Hemels zal tijdens de masterclass een succesvolle crossmediale case uit de relatiemedia presenteren. Meer informatie over de spreker en de inhoud van de lezing volgt spoedig.

11:30 – 12:30 Ludo de Boo: Titelextensies en titelreducties

De verwachting is dat het aantal titels fors gaat afnemen. Er blijven slechts enkele succesvolle bladen over. De titelhouders zullen zich steeds meer richten op extensies voor deze merken en op niches binnen de doelgroep. De Boo laat zijn visie zien op titelextensie en -reductie. Vormen deze ontwikkelingen een bedreiging of juist een kans?

Tijdens dit onderdeel krijgt u een praktijkopdracht. In kleine groepen wordt een (door een deelnemer ingebrachte) titel behandeld. Aan de hand van een inhoudelijke analyse brengt u samen sterke en zwakke punten in kaart. Per groep schetst u vervolgens een toekomstbeeld van de titel. Vervolgens maakt u een kort plan van aanpak waarin wordt beschreven hoe de doelgroepen van dit merk in de toekomst optimaal -met toepasselijke extensies- worden bediend. Elke groep presenteert kort haar ideeën.

12:30 – 13:30 Pauze

13:30 – 14:00 Bespreken opdracht – Titelextensies en titelreducties

14:00 – 14:45 Jan Willem Huisman: Serious gaming, spelenderwijs uw doelgroep bereiken

Serious Gaming gebruikt spelbeleving om bewustwording en verandering van houding en gedrag te realiseren. Uitgangspunt is de hypothese dat de ‘Homo Ludens’, de spelende mens in ons allen, heel ontvankelijk is voor informatie indien op de juiste manier gepresenteerd. De markt voor serious gaming groeit en er ontstaan in hoog tempo nieuwe toepassingen.

In deze lezing behandelt Huisman de relevantie van gaming voor bladenmakers. Hoe wordt serious gaming als effectieve communicatie- en leertool ingezet? En hoe kan het als onderdeel van een crossmediale strategie andere uitingen versterken of misschien wel vervangen?

14:45 – 15:30 Herman van Oorschot – Magzmaker, digitale publicaties

De markt voor digitale publicaties ontwikkelt zich razendsnel. Printmedia zetten digitaal in om de lezer vast te houden en van daaruit meerwaarde te bieden. Daarnaast groeit het aanbod aan digital native publicaties die alles uit de kast halen om de lezers / kijkers een overdonderende interactieve ervaring te geven. In alle gevallen is de uitdaging om je doelgroep de rijkdom van je publicatie te laten ervaren en na keuze voor een artikel een optimale lees-/kijkervaring te bieden.

Herman van Oorschot van Fullmoon Simply Interactive presenteert in deze lezing Magzmaker, een publication management system. Hij laat zien hoe redacties in één keer een magazine kunnen ontwerpen en kunnen publiceren op alle gangbare platforms. Verrijkt met audio, video, links, navigatie controls en interactieve functies.

15:30 – 17:00 Tonie Broekhuijsen – Sanoma

Tonie Broekhuijsen vertaalt als Creative Director Digital Content de digitale contentstrategie van Sanoma Digital naar de Sanoma platforms en titels. Waar ligt in 2013 de digitale zwaarte? Hoe gedragen de Sanomalezers zich? En hoe reageert Sanoma hierop? Broekhuijsen geeft u zijn visie op de toekomst van print en digitaal. Welke digitale middelen staan klaar om Sanoma klaar te stomen voor de toekomst? Volg deze inspirerende lezing vol facts and figures, inclusief een blik in de (Sanoma) toekomst en veel crossmediale lessen

Inschrijven

Meesters in Magazines

16 mei 2013 09:00 uur - 17:30 uur www.deredactie.nl Marienhof Amersfoort
Nederland
| Contact
Terug naar agenda