Dally app: Sjans gehad? Vind elkaar terug!

dally

Had je sjans met een leuke man of vrouw, maar geen gelegenheid voor het uitwisselen van contactgegevens? Geen probleem, met de Dally-app krijg je je tweede kans. Tim Kievid, beheerder en ontwikkelaar van de Dally-app, vertelt.

Wat is Dally app?

"Dally is een mobiele applicatie die je de gelegenheid biedt die leuke man of vrouw waarmee je sjans had, terug te vinden. Met Dally kun je na een leuke ontmoeting een Dally-profiel achterlaten en kijken of iemand voor jou een Dally-profiel heeft geplaatst. Een Dally-profiel bestaat uit profielgegevens van jouw Facebook-account zoals foto, naam, leeftijd en geslacht. Een Dally-profiel biedt ruimte voor een berichtje en bevat tevens een button om rechtstreeks met elkaar in contact te komen via Facebook."

foto-6
foto-2
foto-3
foto-5
foto-4

Waarom dit initiatief?

"Dit idee is geboren door ervaringen van mijzelf en die van mijn vrienden. Dally is ontwikkeld om liefde op het eerste gezicht een kans te geven. Of om gewoon een leuk persoon terug te vinden. Dally heeft in het Engels een dubbele betekenis. Het betekent sjansen maar ook treuzelen. En als je te lang treuzelt, sta je voor een klassiek probleem. Hoe ga je die leuke man of vrouw terugvinden? Daarvoor is Dally gemaakt!

In tegenstelling tot Gespot-pagina's op Facebook verschijnen berichtjes niet in lange lijsten. Met Dally zoek je gericht op de plaats en tijd van de ontmoeting. Aan de hand hiervan verschijnen bijbehorende profielen en berichten. Zo hoef je niet ieder berichtje te screenen. Een tweede voordeel is dat Dally je de mogelijkheid biedt jouw Dally-profiel discreet achter te laten."

Hoe werkt Dally app?

"Om naar geplaatste profielen te zoeken selecteer je het moment van de ontmoeting en de locatie op Google Maps. Vervolgens kun je binnen een aangegeven gebied zoeken naar geplaatste Dally-profielen. Heb je het profiel gevonden van de persoon waarmee je sjans had? Dan kun je via zijn of haar Dally profiel een Facebook-vriendschapsverzoek versturen. Laat je eigen profiel achter door de locatie op Google Maps in de applicatie en het moment van de ontmoeting te selecteren. Hier kun je vervolgens jouw profiel op de kaart zetten."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Het idee is begin september 2012 geboren. Ik zou eigenlijk weer beginnen met studeren, maar dit werd onderbroken door de activiteiten rondom de app. Daarom heb ik besloten m'n studie voor een paar maanden te stoppen. Eind september is de ontwikkeling van de app begonnen. Het duurde tot eind januari voordat de app klaar was. Er zijn een aantal plannen voor aanpassingen en uitbreidingen. Waaronder een verbetering voor reizigers die de app gebruiken en het meertalig maken van de app.

Wat betreft feedback van gebruikers hebben we positieve reacties. Het concept wordt erg leuk gevonden. We horen vooral dat mensen het fijn vinden dat ze de keuze hebben om zowel discreet als publiek een berichtje via de app achter te laten. Kritiek punt is dat de app alleen effectief is wanneer veel mensen de app kennen en gebruiken. Bekendheid is daarom belangrijk voor de werking van de app. De doelgroep is erg breed (16 jaar tot 60+). Met name de reacties van wat oudere singles (30+) zijn erg positief."

Wie is er betrokken bij Dally app?

"Ik ben 19 jaar, student Science Business & Innovation aan de VU, en de bedenker en beheerder van de applicatie. In samenwerking met Aimfor uit Rotterdam, de bouwer, is deze applicatie tot stand gekomen."

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. Tot wanneer gaat dit terug? Zoek contact met dame, bruinogig, zonnebril in haar, blauw vest, in Oblomow 020, 12 april 1988.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!