De Nationale Hulpgids: Vind hulp bij jou in de buurt

De Nationale Hulpgids is dé plek waar hulpvragers kinderopvang, thuiszorg, schoonmakers en dagopvang kunnen vinden. Yves Groen van Persoonlijk Zorgnetwerk, vertelt over het ontstaan en de vernieuwing van de website.

Wat is De Nationale Hulpgids?

“De Nationale Hulpgids is de plek waar je kinderopvang, thuiszorg, huishoudelijke hulp en begeleiding kunt vinden. Onze doelgroep is heel breed; van jonge ouders tot senioren die op zoek zijn naar kleinschalige hulp in de buurt.”

Waarom dit initiatief?

“De Nationale Hulpgids is een maand geleden gelanceerd, maar komt voort uit een website in het persoonsgebonden budget (pgb). De overheid besloot in juni opeens 90% te gaan bezuinigen op het pgb en dat heeft ons het zetje gegeven dat we nodig hadden om het hulpaanbod te verbreden. We hebben 4 maanden keihard gewerkt om onder deze nieuwe naam en website nog meer hulpvragers te kunnen helpen. Wat de Nationale Hulpgids zo bijzonder maakt, is dat je er vooral zelfstandige hulpen kunt vinden. Van ZZP’ers tot vrouwen die een bijbaan zoeken, ze melden zich in grote getale aan, waardoor je bijna altijd een hulp bij jou in de buurt kunt vinden.”

Hoe werkt De Nationale Hulpgids?

“Heel simpel, je bent op zoek naar een schoonmaker of een oppas. Je gebruikt de zoekmachine van Nationale Hulpgids en kunt door duizenden advertenties, aanbevelingen en CV’s zoeken, zodat je een goed afgewogen en veilige keuze kunt maken. Je kunt direct een bericht sturen naar de hulp waar je in geïnteresseerd bent.

Je kunt ook zelf een advertentie plaatsen zodat de hulpen jou een bericht kunnen sturen. Het verschil met andere sites is dat wij de hulpvrager geen kosten rekenen voor het sturen van berichten en dat bovendien alles via ons veilige berichtensysteem verloopt (net als bij Linkedin). Ik ken verder geen andere site die zo’n breed hulpaanbod verzamelt en zoveel geregistreerde leden heeft.”

Wat zijn de facts?

“Na meer dan 5 miljoen bezoekers en 50.000 geregistreerde leden lijkt het er voorlopig op dat we de stijgende lijn in ledenaanwas en bezoekers weten vast te houden. Dagelijks melden gemiddeld 40 nieuwe leden zich aan en worden er 375 berichten verstuurd. Omdat onze oorsprong ligt in de thuiszorg is onze uitdaging voor 2012 om meer hulpvraag naar kinderopvang en huishoudelijke hulp op de website te krijgen.”

Wie is er betrokken bij De Nationale Hulpgids?

De Nationale Hulpgids wordt gemaakt door Persoonlijk Zorgnetwerk, maar het is allemaal begonnen met één man 8 jaar geleden: Giesbert Nijhuis. Hij heeft een hoge dwarslaesie en was op zoek naar hulp. Op internet was er toen nog niks te vinden en daarom werkte hij een idee uit dat niet alleen hem, maar alle hulpvragers van Nederland zou kunnen helpen. Samen met Giesbert hebben we dit idee opgepakt en verder ontwikkeld. Het doel van Persoonlijk Zorgnetwerk is met onze websites zoveel mogelijk hulpvragers en hulpen te helpen bij de problemen waar ze tegen aanlopen. Dat kunnen we alleen doen met feedback, dus laat ons vooral weten wat je van de website vindt!”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. David Wildschut |

  Als ik zoek op oppas of huishoudelijke hulp in mijn woonplaats (80.000 inwoners) krijg ik maar 1 resultaat (en ook nog eens zonder foto). Dat is wel heel mager. Bovendien kan ik niet zoeken op gespecialiseerde hulp. Ik heb een gehandicapt kind, als ik daar een oppas voor zoek, kan ik niet specificeren dat het voor een hulpbehoevend kind is.

 2. Beste David,

  Dat klinkt inderdaad een beetje mager en het lijkt erop dat er iets dan niet helemaal goed gaat. Zou je mij een e-mail kunnen sturen met jouw woonplaats, dan kan ik proberen je verder te helpen.

  Dankjewel.

  Yves
  yves@persoonlijkzorgnetwerk.nl

  P.S. Je kunt met het zoekterm-filter in de zoekresultaten zoeken op een oppas of huishoudelijke hulp voor een hulpbehoevend kind.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!