Etsy: Online platform voor handmade en vintage items

Afbeelding 3

Etsy, het internationaal succesvolle online platform voor handmade (design) producten en vintage items, introduceert binnenkort een Nederlandse versie van de site en deze week al de Nederlandse Etsy app. Met het oog op de aankomende feestdagen hoopt Etsy haar Nederlandse shops en consumenten iets extra’s te bieden. Marta Pakovska, betrokken bij Etsy, vertelt.

Wat is Etsy?

"Etsy is een online platform voor hand-made producten en vintage items. Etsy speelt in op de behoefte van ontwerpers, kunstenaars, hobbyisten en kleine professionals, die op ambachtelijke wijze sieraden, kleding, accessoires, meubels en eten maken en willen verkopen."

Schermafbeelding-2012-11-07-om-14.43.21
Schermafbeelding-2012-11-07-om-14.44.24
Schermafbeelding-2012-11-07-om-14.44.47
Schermafbeelding-2012-11-07-om-14.45.06
Schermafbeelding-2012-11-07-om-14.45.49

Waarom dit initiatief?

"Etsy is in 2005 bedacht door Rob Kalin. De Amerikaanse Rob, zelf schilder, timmerman en fotograaf, wilde zijn werk graag online verkopen maar kon geen geschikt platform vinden. De bestaande online marktplaatsen werden namelijk gedomineerd door elektronica en kapotte toebehoren. Samen met Chris Maguire en Haim Schoppik ontwikkelde hij daarom in drie slapeloze maanden een eigen platform."

Hoe werkt Etsy?

"Vanaf je iPhone of iPad wordt het shoppen van originele holiday gifts wel heel gemakkelijk en leuk. Het aanbod op Etsy.com varieert van (interieur) accessoires, kleding, (graphic) art, paper goods, design meubels en etenswaren tot aan de meest bijzondere vintage items. Mobiel winkelend publiek heeft keuze uit meer dan 15 miljoen items."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Op 18 juni 2005 werd Etsy.com gelanceerd. Na de succesvolle lancering van een Engelse, Franse en Duitse versie is Etsy Nederland de eerstvolgende logische stap. Nederlandse ondernemers zijn namelijk al sinds de oprichting van het platform opvallend actief binnen de community. Daarnaast is de Nederlandse e-commercemarkt zeer volwassen. Etsy’s mobile business is enorm gegroeid in de afgelopen 12 maanden."

Wie is er betrokken bij Etsy?

"Etsy is in 2005 bedacht door Rob Kalin. Inmiddels is Etsy uitgegroeid tot een organisatie met onder andere een afdeling 'Business Operations', 'Communicatie', 'Community', 'Engineering' en nog veel meer. Het hele team is te vinden op <a title="Etsy team" href="http://www.etsy.com/about/team/" target="_blank">onze website</a>."

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. De vraag is dan of ook betalingen met iDeal worden ondersteund. Ik heb – toevallig – vorige week wat gekocht op Etsy. Wat erg leuk is, is dat het eigenlijk allemaal kleine winkeltjes zijn, met daarbij de leuke kleinschaligheid die daarbij past. Tegelijk heb je een enorme keuze in artikelen. Ik moest dus met mijn creditcard betalen. Geen probleem, maar ik moest hem wel van heel erg ver zoeken, zo vaak gebruik ik die niet…..

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!