Glipho: Het sociale blogplatform

glipho logo

Voor bloggers, door bloggers; Glipho is de eerste echte social community die Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest en Instagram verbindt om traffic en ‘influence’ vanuit alle sociale kanalen naar jouw blogartikelen te leiden. Roger Planes, oprichter van Glipho, vertelt.

Wat is Glipho?

"Bloggers opgelet! Glipho is de oplossing om meer zichtbaarheid te creëren voor jouw blogs. Het publishing platform verzorgt alle noodzakelijke social sharing tools en heeft een leeslustige community van gelijkgezinde bloggers en bezoekers, die ervoor zorgen dat jouw stem gehoord wordt.

Blogposts worden op een visuele manier gegroepeerd op basis van topics om zo vergelijkbare gebruikers (aka Gliphers) bij elkaar te brengen, zodat jouw Gliph de maximale aandacht krijgt. Gliphers delen artikelen en gaan de strijd met elkaar aan om de meest trending schrijver te worden binnen hun domein. Ze kunnen elkaars content 'liken' en Glipho's discussietools gebruiken om de conversatie te vergroten."

Glipho-1
Glipho

Waarom dit initiatief?

"Wereldwijd bloggen meer dan 200 miljoen mensen. Slechts een klein gedeelte krijgt genoeg bezoekers en (h)erkenning. De rest van de schrijvers verdwaalt in het onverbonden, veel te grote internet. Bloggers bloggen omdat ze willen schrijven, maar natuurlijk ook omdat ze willen dat hun content wordt gelezen. Ze willen niet alleen voor zichzelf bloggen, ze zoeken naar een publiek dat hun content wil lezen.

Met dat beeld in het achterhoofd is Glipho ontworpen. Ik wilde een plaats bieden waar mensen simpelweg kunnen schrijven en communiceren met hun lezers en andere schrijvers, een site waar mensen zitten te wachten op wat jij te zeggen hebt. Alles wat je hoeft te doen, is iets schrijven en je zult zien hoeveel mensen het lezen en erop reageren."

Hoe werkt Glipho?

"Glipho werkt heel simpel. Maak een account aan door in te loggen via Twitter, Facebook, Google of LinkedIn en geef aan in welke categorie jouw content valt. Vervolgens kun je je bestaande blogs importeren (Wordpress, Blogger of Tumblr) en beginnen met schrijven. De vele social sharing-opties en de geoptimaliseerde infrastructuur van Glipho zorgen ervoor dat je blogposts veel hoger in zoekmachines terechtkomen, dan posts op de traditionele publishing platforms. Met andere woorden; meer mensen zullen je ontdekken.

Glipho is bovendien een 'hub' voor content van hoge kwaliteit, met foto's en video's die interessante en  spraakmakende tekst ondersteunen en illustreren. Het is niet moeilijk om multimedia toe te voegen aan je post. Je kunt afbeeldingen en video's simpelweg slepen en plakken vanuit YouTube, Instagram, Picasa en Flickr."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Sinds we 3 maanden geleden van start zijn gegaan met de publieke beta, hebben we schrijvers van meer dan 75 verschillende landen weten te betrekken en zijn er meer dan 80.000 onderwerpen gecreëerd door onze gebruikers. Bestaande gebruikers spenderen meer dan 8 minuten per bezoek en de meeste mensen komen meerdere keren per dag terug.

We hebben een zeer betrokken community en de feedback van onze schrijvers en lezers gebruiken we voortdurend om het platform te verbeteren. De komende maanden gaan we op zoek naar nieuwe investeerders."

Wie is er betrokken bij Glipho?

"Glipho is opgericht en geprogrammeerd door mijzelf, Roger Planes."

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. “De vele social sharing-opties en de geoptimaliseerde infrastructuur van Glipho zorgen ervoor dat je blogposts veel hoger in zoekmachines terechtkomen, dan posts op de traditionele publishing platforms.”

  Wat een intens boude en vooral niet te staven uitspraak! Iemand die zoiets beweert, daar ga ik verder geen aandacht aan schenken. Dag, Glipho.

 2. Dit is de manier om er met de adverteerder van de blogger vandoor te gaan. No Thx!

 3. Ik had glipho een paar keer bezocht, de kwaliteit van de artikelen zijn vrij goed en is mooi dat alles is gegroepeerd, de inhoud is ook mooi.
  Maar het ontwerp van de website moet meer werk!!

 4. Ik heb al een tijdje een account op glipho en ik ben er helemaal blij mee!
  Het is super simpel aanmelden en je houd gewoon je eigen blog op blogger of wordpress.
  Ik zat eerst op blogger, waar het ontzettend moeilijk is een publiek te krijgen. Op glipho ben ik in +/- 4 maanden van 0 naar bijna 250 volgers gegaan! Ook krijg je veel meer feedback van anderen. Ik ben er in ieder geval helemaal blij mee… kan me niet voorstellen waarom mensen er zo op tegen zijn…

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!