Heeii: Aanraadsysteem voor makkelijk surfen

heeiiHeeii is een aanraadsysteem die het surfen gemakkelijk maakt. Je krijgt aanraders en aanbevelingen voor relevante websites.

Wat doet de applicatie?

Heeii is een innovatieve ‘infotainment’ internetdienst. Aan de ene kant biedt deze dienst aan individuele internetgebruikers inzicht in het persoonlijke surfgedrag. Aan de andere kant vergemakkelijkt de dienst het surfen, door op basis van het verleden surfgedrag te voorspellen welke sites tevens interessant zullen zijn voor de gebruiker.

De slogan van Heeii is: ‘Heeii. een aanrader!’ We bedoelen hiermee dat Heeii een ‘aanraadsysteem’ is; dat Heeii aanbevelingstechnologie is, zoals dat tegenwoordig ook wel wordt genoemd. Hoofdzakelijk geeft Heeii aanbevelingen – aanraders – voor relevante webpagina’s. Dit gebeurt in de vorm van een zogenaamde plug-in of add-on voor de webbrowser: Wanneer een gebruiker Heeii op zijn of haar computer geïnstalleerd heeft, is de webbrowser  uitgebreid met een zijbalk waarin tien aanbevelingen worden getoond.”

screen-heeii

Waarom deze applicatie?

“Heeii wordt vooral getypeerd als een combinatie van Google en StumbleUpon. Zoals Google presenteert Heeii ook tien suggesties, en zoals StumbleUpon worden de suggesties gebaseerd op wat gebruikers van het systeem relevant achten. Dit laatste is meteen een belangrijk onderscheid met Google, want Google presenteert alle websites ter wereld (en niet alleen courante), en genereert suggesties die voor iedereen relevant zouden moeten zijn, en niet alleen op maat gesneden per specifieke gebruiker, zoals Heeii.

Verder is ten opzichte van Google belangrijk dat Heeii ‘always on top’ is. Heeii wordt onderdeel van de webbrowser. Als je met Google iets zoekt, dan krijg je vanaf nu suggesties van Google én van Heeii. Je hebt een alternatief, en kunt ook kiezen om een suggestie van Heeii te volgen. Ongeacht waar je voor kiest: wanneer de suggestie gevolgd wordt, is Google uit beeld en is Heeii nog steeds aanwezig. Sterker, Heeii heeft alweer nieuwe alternatieve suggesties geleverd.”

Hoe werkt de applicatie?

“Het enige dat je hoeft te doen is eenmaal installeren. Hierna hoef je niets anders te doen dan wat je altijd al deed: surfen. Maar dan nu met behulp van Heeii. Heeii maakt het leven leuker door bijvoorbeeld suggesties te doen waar je anders nooit op zou zijn gekomen. Heeii maakt het leven gemakkelijker omdat je sneller en eenvoudiger vindt wat je zoekt.”

heeii-frankwatching

Wat zijn de facts?

“De tien aanraders zijn voorzien van (tenminste) één advertentie. Van deze advertentie is duidelijk aangegeven dat het een aanbeveling is waarvoor een adverteerder betaalt. Op dit moment worden de advertenties binnen Heeii via Google Adwords verzorgd.”

Wie maakt de applicatie?

“Heeii wordt gebouwd door het Groningse bedrijf Elkoog BV. Het R&D team bestaat uit zes onderzoekers / ontwikkelaars met achtergronden in onder andere Kunstmatige Intelligentie, Technische Informatica, en Computationele Taalkunde.

Heeii maakt deel uit van de Groningen Internet Valley. Verder wordt Heeii geïntegreerd als marktpartij, zogenaamde ‘TARGET BV’, in het kader van een omvangrijk subsidietraject van OmegaCEN. ”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Edwin Kuipers over Heeii.

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. Suus de Kooning |

    “Aan de ene kant biedt deze dienst aan individuele internetgebruikers inzicht in het persoonlijke surfgedrag. Aan de andere kant vergemakkelijkt de dienst het surfen, door op basis van het verleden surfgedrag te voorspellen welke sites tevens interessant zullen zijn voor de gebruiker.” Sjeeii, wat een waanzinnige app weer. Het kan niet op. Leve de vooruitgang. Welk een overbodigheid! Suus

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!