Lipperhey: Test je vindbaarheid

logo-lipperheyIs je website wel gemakkelijk te vinden via de zoekmachines? Een gesprek met Marc Noët over Lipperhey.

Wat doet de service?

Lipperhey is een online dienst die een website objectief analyseert en beoordeelt op kwaliteit en vindbaarheid bij de belangrijkste zoekmachines als Google, Yahoo!, ASK, en Bing. De uitkomst van de objectieve analyse wordt in een helder en uitgebreid rapport beschreven inclusief de verbeterpunten aan de site op paginaniveau op het gebied van techniek, SEO en populariteit.

Lipperhey is volledig objectief in haar oordeel en advies omdat wij geen diensten leveren met betrekking tot de implementatie en onderhoud. Vanwege de lage prijs van het rapport (50 euro) is het een dienst die iedereen in staat stelt zijn site te laten voldoen aan de eisen van de zoekmachines om zo een hogere positie binnen de zoekresultaten te behalen.”

screen-lipperhey

Waarom deze service?

“Anderhalf jaar geleden is het begonnen tijdens een discussie met enkele ondernemers. Zij zagen allemaal het belang van SEO maar hadden geen grip op de materie. Ze waren te afhankelijk van een SEO bureau. Dat was eigenlijk de start van Lipperhey. Een applicatie maken die iedereen kan gebruiken en de kern van SEO bevat. SEO is geen hoger wetenschap zoals velen het doen voorkomen. Het is een specialisme dat iedereen zich op een makkelijke manier eigen kan maken.”

Hoe werkt de service?

“Vanaf de homepage kun je een Quick scan laten doen. Lipperhey analyseert dan de eerste 20 pagina’s van je site en geeft een voorlopig oordeel. Als je je dan vervolgens registreert en dezelfde URL vanuit je persoonlijke dashboard, inclusief zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden, nogmaals analyseert geven we het finale oordeel en kan het uitgebreide verbeterrapport voor €50,- worden gedownload.

Naast het verbeterrapport bieden we ook een benchmarkmogelijkheid aan. Hier kan de eigen website bijvoorbeeld tegen drie belangrijkste concurrenten worden afgezet. Lipperhey laat dan in één oogopslag zien wat de sterke en zwakke punten zijn ten opzichte van elkaar. Zo wordt duidelijk waarom een concurrent op een bepaald zoekwoord beter scoort dan de eigen website.

Om de voortgang van de verbeteringen in de gaten te houden, is er de mogelijkheid om ieder maand een volledige analyse te doen waarbij we dan laten zien op welke onderdelen progressie wordt gemaakt en aan welke onderdelen nog meer aandacht moet worden besteed. Als eigenaar van een website kan je met deze dienst dus ook in de gaten houden of het werkt en of je SEO bureau wel progressie boekt bijvoorbeeld.”

screen-lipperhey2

Wat zijn de facts?

“Lipperhey is in April 2009 live gegaan in Nederland en sinds een week is ook de Internationale versie live. Lipperhey draait inmiddels cash flow positief en maakt winst. Er zijn inmiddels tienduizenden urls door ons geanalyseerd door zowel site-eigenaren als de belangrijke SEO bureaus.”

Wie maakt de applicatie?

“Het volledige team van Lipperhey zit verspreid over de hele wereld. Het hart van de applicatie is ontwikkeld en bedacht door Christian Branberegen, CTO van Lipperhey en zijn team in Groningen. Verder werken verschillende SEO specialisten uit Europa, Amerika en sinds kort Australie mee. Het design is ontwikkeld door een ontwerperscollectief in Kroatië.  En de marketing en sales wordt gerund vanuit Amsterdam.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. stephan schroeders |

  Zeer bruikbare applicatie die ik al meerdere malen ingezet heb. Vooral de quick wins spreken mij aan, naast de uitgebreide rapportage en overzicht van verbeterpunten.

 2. superinititatief, laagdrempelig en volgens mij precies waar de kleinere website-owners op zitten te wachten. Met zoveel zzp’ ers moet het iukken, toch?

 3. Leuke tool maar beweren dat het de kern van SEO bevat gaat mij toch iets te ver.
  Het rapport genereert een enorme berg aan data met name over de techniek van je website. Je krijgt geen concreet advies om problemen te verhelpen.

  SEO is verschillend per branche, soort website, doelgroep etc. en gaat niet enkel over techniek maar ook over content, gebruiksvriendelijkheid, layout, structuur, webanalytics etc.

  Ik heb een analyse laten maken van een site die enkele foute technieken gebruikt zoals CSS cloaking (verborgen tekst) en keyword stuffing. Van lipperhey krijgt deze zonder enige melding een dikke voldoende. Op de site staat toch duidelijk dat de uitkomsten van de analyse zijn gebaseerd op de richtlijnen die de zoekmachines zelf hebben opgesteld?

  Ook staan er redelijk wat onwaarheden in het rapport. Ja een vermelding in DMOZ (Open Directory Project) heeft nog toegevoegde waarde. Maar 1 link met een goede linktekst op een relevante blog of nieuws site heeft meer waarde dan 100 links op allerhande startpagina klonen.

 4. Ik sluit mij aan bij Robbert. SEO blijft erg situatie afhankelijk en kan op dit moment nog maar deels geautomatiseerd worden. Ja, Lipperhey is een handige tool om te gebruiken, maar dan vooral als onderdeel van een bredere analyse.

 5. Inderdaad, Lipperhey is op zich is best een goede tool, maar alleen in handen van iemand die weet wat hij doet! De instructies zijn niet altijd even duidelijk en eenduidig en zonder verdere kennis van SEO kan je de boel hier aardig mee om zeep helpen, denk ik.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!