NationaleVacaturebank iPhone app: Vacatures bij jou in de buurt

logo-nationale-vacaturebankVacatures bij jou in de buurt

Wat doet de applicatie?
“Met deze iPhone applicatie kan een werkzoekende met een iPhone 3G met behulp van GPS overal en altijd op zoek naar passende en actuele vacatures. Bezitters van de iPhone 3G krijgen door de ingebouwde GPS automatisch de meest relevante banen van NationaleVacaturebank.nl in hun directe omgeving te zien.”

Waarom deze applicatie?
“Met het aanbieden van vacatures op verschillende platformen willen we ons onderscheiden van de concurrentie. Daarnaast wil NationaleVacaturebank.nl verder inspelen op de groeiende behoefte van werkzoekenden om op een innovatieve en eenvoudige manier vacatures te vinden. Zo was waren we  in 2007 al de eerste vacaturesite met een mobiele versie van hun website. Met de applicatie voor de iPhone is NationaleVacaturebank.nl nu dus ook de eerste Nederlandse vacaturesite die haar vacatures aanbiedt op de iPhone 3G. De ontwikkeling van deze location based services verhoogt het gebruiksgemak en de relevantie voor de gebruiker.”

screen-nvbHoe werkt de applicatie?
“DeGPS bepaalt de applicatie de positie van de kandidaat. Daarna kan de kandidaat een zoekopdracht doen met een relevant trefwoord. Om dit proces zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, worden de trefwoorden automatisch aangevuld (auto-completion) met veelvoorkomende functienamen. Het is dus niet nodig om het hele trefwoord in te vullen. Ook wordt het beschikbare aantal vacatures getoond achter de functienamen.

Na een zoekopdracht te hebben uitgevoerd, worden de relevante vacatures in een straal van 10 km rondom de positie van kandidaat weergegeven. Er is bewust gekozen om de selectie voor de straal uit de interface te laten, omdat dit beter aansluit op de iPhone filosofie. Hoe minder hoe beter.”

Wat zijn de facts?
“De iPhone applicatie is in de eerste week meer dan 4.000 keer gedownload en stond daardoor in de top 25 van de meest gedownloade gratis applicaties voor de iPhone 3G. Omdat NationaleVacaturebank.nl  in de behoeften van de kandidaat voorzien, hebben we nu ook een iGoogle gadget ontwikkeld.”

Wie maakt de applicatie?
“TTY Internet Solutions heeft de iPhone applicatie ontwikkeld. TTY is een Full Service internetbureau en is opgericht in 2000. Met twee vestigingen in Amsterdam en Groningen is TTY naast de ontwikkelaar van de App ook verantwoordelijk voor de bouw en onderhoud van de website van NationaleVacaturebank.nl.”

Frankwatching in gesprek met Sander Hof van NationaleVacaturebank.nl

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. Thomas van der Beek |

    Goede ontwikkeling dat steeds meer bedrijven het nut van zulke applicaties inzien! Ben alleen benieuwd in hoeverre de applicaties voor iPhone/iPod touch rendabel zijn. De ontwikkelkosten voor specifieke iPhone apps zijn behoorlijk hoog. Is het niet beter om een web-based oplossing aan te bieden die de functionaliteiten van de iPhone kan gebruiken?

    Ook een leuke app: http://blog.jaap.nl/2009/01/filmpje-nieuwe-iphone-app.html?utm_source=housead&utm_medium=leaderbord&utm_campaign=housead-leaderbord2-Iphone

  2. Ontzettend handig. Als ik over straat loop vraag ik me altijd af of er om de hoek nog een *toevallig* een passende vacature open staat… ;-)

    Ik vind het leuk dat er een handige applicatie is voor werkzoekers op de iPhone, maar ik vind het gebruik van GPS daarbij echt complete onzin.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!