Ons familiehuis: Privéwebsites over vakantiewoningen

Via Onsfamiliehuis.nl maak je eenvoudig een privéwebsite voor jouw vakantiehuis. Martin van Kranenburg, initiatiefnemer van de website, vertelt.

Wat is Onsfamiliehuis.nl?

Onsfamiliehuis.nl biedt een oplossing voor eigenaren van een vakantiehuis, welke ze alleen willen delen met goede vrienden, familie en (klein)kinderen. Soms wil je als eigenaar graag een eigen website over jouw vakantiehuis, zonder dat iedereen mee kan lezen. Zo is het idee ontstaan. Via Onsfamiliehuis.nl maak je eenvoudig een privéwebsite van jouw vakantiehuis waarbij je als eigenaar zelf bepaalt aan wie je toegang geeft.

Uit gesprekken met eigenaren van vakantiewoningen bleek dat zij graag een eigen website zouden willen. Daarnaast was er ook behoefte aan een overzicht met beschikbaarheidsdata van de woning. Om deze reden hebben we een online agenda toegevoegd aan de website, zodat iedereen in één oogopslag direct kan zien welke data er nog vrij zijn. Naast de online agenda heeft de website een prikbord, kasboek, gastenboek en iedereen krijgt een eigen fotoalbum. Via het prikbord kunnen persoonlijke tips worden gedeeld, zoals dat ene leuke restaurantje dat je echt moet bezoeken.”

Waarom dit initiatief?

“Tijdens evenementen spreken we veel met huiseigenaren. Veel eigenaren willen wel een website, maar ze willen niet dat iedereen op internet kan meelezen. De website hoeft ook niet vindbaar te zijn via Google. Ze willen de website liever privé houden en alleen delen met (klein)kinderen, familie en goede vrienden. Makelaars en beheerders van recreatieparken bleken enthousiast voor dit initiatief. Sinds de introductie van de website krijgen we steeds meer aanvragen van makelaars, projectontwikkelaars en parken die hun klanten een privéwebsite cadeau willen geven. Zo houden ze contact met hun klanten en geven ze echt een persoonlijk cadeau. Dit kan door middel van onze cadeaubon, die volledig in de huisstijl van de makelaar of het recreatiepark opgemaakt kan worden.”

Hoe werkt Onsfamiliehuis.nl?

“Een eigen website maken via Onsfamiliehuis.nl gaat kinderlijk eenvoudig: als je een foto kunt uploaden en een tekst kan schrijven dan ben je zo klaar. Het is zelfs zo eenvoudig dat we niet eens een handleiding hebben gemaakt. Bij het aanmelden kies je een eigen domeinnaam en vervolgens kun je direct aan de slag met je presentatie. Zodra jouw website klaar is kun je heel eenvoudig (klein)kinderen, familie en vrienden uitnodigen die via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord toegang krijgen.”

Wat zijn de facts?

“We hebben de website gelanceerd op 20 februari en meteen al kwamen er aanmeldingen binnen. Sinds we een uitgebreid artikel hebben gehad in de Telegraaf komen er echter steeds meer aanmeldingen binnen. Ook makelaars en projectontwikkelaars reageren positief en daardoor gaat het hard. In zulke gevallen gaat het vaak om 100 cadeaubonnen per jaar voor 1 projectontwikkelaar. Makelaars, recreatieparken en projectontwikkelaars zijn dus ook een belangrijke doelgroep. Zij hebben al contact met de (toekomstige) eigenaar van een vakantiehuis op het juiste moment. De makelaars, projectontwikkelaars en parkbeheerders zien het als een mooi bijproduct om zich van hun concurrenten te kunnen onderscheiden en binding te houden met hun klanten.”

Wie is er betrokken bij Onsfamiliehuis.nl?

Onsfamiliehuis.nl is een idee van mij, Martin van Kranenburg, marketeer bij Micazu. De website is gemaakt door About:Blank, het internetbureau wat ook verantwoordelijk is voor de bouw van Micazu.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. Wat is het onderliggende business model? Ik neem aan een abonnement? Of heb je een fremium model?

  2. Het is zeker een toll dat door een brede kring “eigenaren” van bungalows in meerdere opzichten gebruikt kan worden.

  3. @ Patrick. Dank je, een eerste indruk is vaak toch bepalend.

    @ Ron, ja het is op basis van een abonnement. Eigenaren kunnen ook deelnemen als ze willen en deel weer terugverdienen op autohuur, hotelboekingen en in nabije toekomst samenwerking met Bol.com.

    @ Hans, ja vooral voor beheerders van parken is dit een mooi concept, op die manier behouden ze het contact met hun eigenaren maar nog belangrijker als iedere eigenaar van het park zijn eigen website heeft en die promoot onder vrienden zal de bezetting van het park ook toenemen en via via (via mensen die je kent) blijft toch de beste vorm van reclame.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!