SO WIFI: Geef je bezoekers WiFi-toegang in ruil voor een Facebook like of check-in

Logo-4_3

Haal meer uit je WiFi met SO WIFI. Bezoekers krijgen toegang tot jouw WiFi-netwerk door jouw Facebookpagina te liken of door in te checken. Zo promoten zij dus jouw bedrijf bij al hun vrienden. Wouter Koch, Sales Manager bij SO WIFI, vertelt.

Wat is SO WIFI?

"SO WIFI is een nieuwe krachtige marketingtool. Het komt er in het kort op neer, dat bezoekers van bedrijf die toegang willen krijgen tot WiFi eerst de Facebookpagina van het bedrijf moeten liken of in moeten checken. De maandelijkse rapportage geeft precies weer wie er in jouw zaak is geweest en zo kun je hen later benaderen voor acties of promoties. Gebruikers die nog geen Facebook hebben loggen in met een e-mailadres dat je vervolgens ook kunt gebruiken voor promotionele doeleinden."

SO WIFI 1
SO WIFI 2

Waarom dit initiatief?

"Veel horecaondernemers zijn op zoek naar een manier om binnen hun doelgroep te adverteren en meer naamsbekendheid te creëren. De meeste oplossingen hiervoor zijn erg duur en tijdrovend. Door middel van SO WIFI adverteer je binnen jouw kerndoelgroep en daarnaast is het vele maler sneller en succesvoller dan advertenties in dagbladen of regionale kranten."

Hoe werkt SO WIFI?

"De SO WIFI router wordt door een van onze medewerkers gebracht of opgestuurd. Je kunt vervolgens zelf de router met een bijgeleverde kabel aan sluiten op je huidige internetrouter (plug & play). Nadat dit is gebeurd stellen wij je Facebookpagina in en passen het aan naar jouw wensen. De login-pagina’s die je gebruikers te zien krijgen worden aangepast aan jouw huisstijl. Hierna zullen alle bezoekers toegang tot jouw internet krijgen, in ruil voor een like, check-in of e-mailadres. Je bezoekers genieten vervolgens van gratis en snel internet en jij adverteert kosteloos binnen jouw doelgroep. Ook ontvang je elke maand een overzichtelijke rapportage van de statistieken. SO WIFI zal binnenkort ook social media kanalen als Twitter, Google+ en Linkedin integreren."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"SO WIFI is opgericht in oktober 2012 door Rondnet Media. Inmiddels hebben wij al meer dan 400 hotspots aangesloten en dat aantal groeit met zo’n 5 nieuwe hotspots per dag. SO WIFI is momenteel actief in 4 verschillende landen en is eind 2013 beschikbaar voor heel Europa. Sinds de lancering genereert SO WIFI nu al ruim 80.000 likes en check-ins per week voor bedrijven. De kosten bedragen € 24,50 per maand bij een 2-jarig abonnement en €29,50 per maand voor een 1-jarig abonnement. Hierbij zit ook onze maandelijkse rapportage. We rekenen geen aansluitings- of opstartkosten!

Wie is er betrokken bij SO WIFI?

"SO WIFI is onderdeel van Rondnet Media. Rondnet Media is sinds 2001 gespecialiseerd in het ontwikkelen van internetdiensten."

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. Jeroen Berkhout |

  Wat een ontzettend slim idee!

 2. Wat een goed idee, werkt eigenlijk voor meer soorten winkels:
  Kapperszaken, supermarkten, auto dealers etc etc

 3. M. Zandbergen |

  Erg mooi concept. Heb er zeker interesse in.

  Ik merk alleen dat er weinig naar ons Wifi wachtwoord wordt gevraagd in onze zaak. Zou ‘gratis wifi’ ook gekoppeld kunnen worden aan andere producten/diensten? Ik denk dan aan een aanbieding die we die week hebben lopen bijvoorbeeld: 2 voor de prijs van 1 of een gratis koffie bij de daghap. Zo trek ik waarschijnlijk meer mensen over de streep om ons te liken/in te checken vermoed ik.

  Hartelijke groet

 4. @M. Zandbergen Je kunt eventueel ook gebruikmaken van Foursquare specials in de voorbeelden die je noemt (2 = 1 / gratis koffie). Er zijn in NL nog niet veel bedrijven die deze mogelijkheid benutten, terwijl recent onderzoek heeft aangetoond dat in NL veel wordt ingecheckt met Foursquare. Foursquare verzendt vaak een automatisch bericht via Twitter/Facebook wanneer een special wordt ‘ontgrendeld’ (met je bedrijfsnaam en adres).

 5. Peter Grundberg |

  @Frederique.

  Heb contact opgenomen met SO WIFI en Foursquare zit al reeds geïntrigeerd in hun systeem!

  Slim tooltje hoor.

  Gr

  Peter

 6. Gaaf concept inderdaad, heb het toevallig al twee keer gebruikt bij Bagels en Beans en bij Sumo in Amsterdam.

 7. Zojuist een van de sales medewerkers gesproken, zitten ook in mijn stad Nijmegen al met meerdere zaken. Heb nu zelf een afspraak ingepland, let you all know.

 8. In tegenstelling tot de eerdere reacties, ben ik eigenlijk helemaal niet zo enthousiast over dit initiatief. Ik vind het helemaal niets te maken hebben met social business. Het doet me denken aan kleuterschoolvriendschap: als ik van jou een snoepje krijg, mag jij op mijn feestje komen… Dit stadium waren we inmiddels toch wel ontgroeid?

  Ik heb hier ook een blogje aan gewijd: http://riannejacobs.nl/2013/03/kleuterschoolvrienschappen-op-facebook

 9. In mijn ogen een hele, hele slimme zet! Voor wat hoort wat… en een check-in of like is natuurlijk een kleine moeite voor een klant maar erg waardevol voor bedrijven / ondernemingen.

 10. Mooi idee. En dat het een ‘kleutervriendschap’ is zoals hierboven wordt gezegd: so what?

  Wat ik me echter afvraag: hoeveel mensen nemen de moeite om wifi te activeren/ te verbinden/ te liken en vervolgens pas het internet op kunnen, terwijl je via 3G al lang en breed de gewenste internetpagina heb gevonden.

  Dat hierboven vervolgens iemand zegt dat het ook bij andere zaken als supermarkten handig is… daar ga je niet uitgebreid internetten, waarom heb je dan wifi nodig?

  Mocht er slecht 3G bereik zijn op de betreffende locatie is het natuurlijk een heel ander verhaal, ook als je een middagje gaat werken op een betreffende locatie, waarbij je je databundel niet wilt verbruiken, dan kan het handig zijn.

 11. Peter Grundberg |

  3G en straks zelfs 4G, kost voor de consument veel geld. Telecommaatschappijen gaan steeds meer geld vragen voor internetbundels. Dit omdat men steeds minder gaat bellen en meer gaat “appen”.

  Daarom zie je steeds vaker horeca gelegenheden maar ook hotels en sportscholen wifi aanbieden. Branches als supermarkten, campings en bijv zwembaden zullen niet achterbljven.

  Om dan aan je gasten een like te vragen of een check in zodat zij GRATIS gebruik kunnen maken van hun internet, vind ik niet meer dan logisch toch? Het is niet alsof je er geld voor gaat vragen wat je in sommige hotels ziet. Of bijvoorbeeld de Coffee Company waarbij je iets MOET bestellen wil je op internet.

  Ben benieuwd hoe groot ze zullen worden in aankomende paar maanden.

  Gr

  Peet

 12. Wat een leuk concept! Ik ben benieuwd of dit ook in grote ondernemingen werkt. Ik kan me voorstellen dat WiFi leuk is voor de patatzaak op de hoek maar gaat dit ook werken in zaken waar 1000+ mensen in kunnen?

  Kan iemand mij hier iets over vertellen?

 13. Wifi word is een belangrijk medium en het een leuke manier van marketing!

 14. Wat een verschrikkelijk product, ik zie de meerwaarde niet in van dit bedrijf. Mensen een beetje laten betalen met een like voor gratis internet. Bedrijven krijgen zo helemaal geen echte fans, alleen maar mensen die liken voor gratis Wifi. Ik denk dat de markt snel korte metten maakt met dit product. Kijk alleen al naar de site http://sowifi.com dat ziet er ook niet uit en roept gewoon vraagtekens op. Ik krijg sterk een toekomstig http://www.trosradar.nl onderwerp als ik naar dit product kijk. En de prijs is al helemaal hoog als je je bedenkt dat je er niets eens een internet verbinding bij krijgt.

 15. Beste Sophia, Ik begrijp je reactie niet helemaal! Als ik naar de website kijk, zie ik een normale transparante website. Het is duidelijk een B-B product! dus trosrader etc zie ik helemaal niet gebeuren. Een ondernemer kiest voor een dergelijk product om haar dienstverlening beter te maken en er zelf waardevolle informatie aan over te houden. Een consument heeft niks te maken met So-Wifi! Die kan gewoon lekker gratis internetten bij een kopje koffie.
  Ik maak er zelf nu wekelijks gebruik van in mijn sportschool! na het sporten drink een koffie en kan rustig mijn e-mail lezen op mijn telefoon! Super (ik heb daar geen 3G)

 16. Het is een verschrikkelijk slecht produkt. Geforceerde likes vragen is niet vriendelijk naar je gasten en klanten. Tevens moet je betalen voor de routers die het heel slecht doen!! Storingen op de kassasystemen veroorzaakt door sowifi.

  Ik stap er vanaf… en met mij nog meer ondernemers!!!

  1. Ik ben het helemaal met je eens. Was van het weekend in Amsterdam in een hotel en MOEST liken om internet te hebben. ik had geen andere mogelijkheid. VERSCHRIKKELIJK.

   Kan me niet voorstellen dat dit soort producten nog lang actief blijft voordat klanten echt gaan klagen en de ondernemingen juist gaan mijden die dit concept aanbieden.
   Iemand tot iets verplichtingen is altjd slecht! Een ondernemer zou toch beter moeten weten.

 17. Support SO WIFI |

  Beste Henk,

  Uiteraard jammer om te horen dat SO WIFI tot nu toe niet goed bevallen is.
  We hebben een skip knop ingebouwd op onze applicatie, hierdoor kan een ondernemer zelf kiezen of hij het liken verplicht maakt of niet.

  Graag neem ik telefonisch contact met u op om de problemen met de router te verhelpen.
  Zou u zo vriendelijk willen zijn uw contactgegevens te sturen naar support@sowifi.com.

  Alvast bedankt.

  met vriendelijke groet,

  Support SO WIFI

  1. SO Wifi is een waardeloos product ze gebruiken een TPlink bagger router, je moet 750 euro betalen voor het maken van je webpagina ha geen startkosten.
   Het bereik van die TP link is zeer slecht en als je een grote zaak heb komen ze aan met repeaters weer van die gebruik ook thuis dingen, het concept is leuk maar als je goedkoper troep zoals TP-Link in zet dat durf ik niet in me zaak te zetten.

   1. Het aanbieden van WIFI via een onderneming betreft een ‘aanvullende’ dienst die men aan klanten c.q. gasten kan bieden. Deze dienst wordt veelal ‘gratis’ aangeboden en SO WIFI speelt hier laagdrempelig op in. Dit heeft o.a. te maken doordat zij de mogelijkheden zoals liken, inchecken en skippen introduceren.

    Sommige reacties hierboven zijn overigens slecht onderbouwd. Je bent als klant overigens niet verplicht om de WIFI dienst af te nemen en je betaald er niets voor. Als onderneming wil je gewoon graag weten hoeveel gasten er gebruik maken van je netwerk, om op deze manier het gebruik in kaart te brengen. Daarnaast ben je niet verplicht om Facebook te hebben, je hebt ook de optie om alleen een e-mailadres invullen. Dan vul je een niet bestaand mailadres in…. niet echt een spannend verhaal.

    Mocht je als doelstelling hebben hierdoor fans of een groter publiek te krijgen dan zou ik toch nog eens goed kijken naar je sociale businessplan. Hierdoor komt alleen je bedrijfsnaam (naamsbekendheid) vaker naar voren en dat kan soms al voldoende zijn :) De vraag is of je daar €29,50 per maand voor wilt betalen.

   2. Beste Sam,

    Wij maken inderdaad gebruik van TP Link. Deze router gebruiken wij voor voor kleine en middelgrote locaties. De kosten voor de ondernemen blijven zo relatief laag. Wij ondervinden overigens nauwelijks klachten.

    Naast de standaard router hebben we ook routers die wij gebruiken om een groter oppervlak te dekken. Ook kunnen wij onze standaard router als in between box instellen zodat we gebruik kunnen maken van bestaande Acces Points op een locatie.

    De splashpage is overigens gratis en geen €750. Dat bedrag rekenen wij voor een volledig customized applicatie waarin dus alles in de huisstijl van de klant is. Vooral interessant voor partijen met veel locaties.

    Mocht je nog verdere vragen hebben, neem gerust telefonisch contact met ons op of mail naar support@sowifi.com

    met vriendelijke groet,

    Support SO WIFI.

  2. Leuk voor marketingdoeleinden, heb alleen mijn vragen bij de privacy van zulke apps.

 18. Jammer dat ik de negatieve reacties niet eerder gelezen heb. Ik vond het systeem heel slim voor mijn zaak, maar twee zaken verder maken ze nu gebruik van een soortgelijk systeem: Socialxspoint.

  Werkt een stuk beter, altijd goed bereik en snelle oplossingen bij eventuele problemen. Na dit jaar snel overstappen.

 19. Wow echt een super idee! Toch heb ik dit nog niet meegemaakt wanneer ik in een winkel etc sta. Wordt het al wel gebruikt in Nederland of meer voor in Amerika etc?

 20. Zo zo goed idee. Ik kan mij voorstellen dat dit interessant is voor 99% van alle bedrijven die gratis wifi verstrekken.

 21. Klinkt als een top idee, erg leuk!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!