Tjetter: Anoniem chatten met onbekenden

tjetter_logoOp Tjetter kun je geheel anoniem chatten met volstrekt onbekenden. Ook kun je meelezen met chats van anderen.

Wat doet de site?

“Op Tjetter kun je anoniem gesprekken aangaan met willekeurige onbekenden. Wanneer je op de chat-knop klikt kom je in een chat terecht met een ander die dat ook net gedaan heeft. Uniek aan Tjetter is dat derden mee kunnen lezen met
alle chats. Kortom: anoniem én openbaar chatten.”

Waarom deze site?

“Remmelt Otten, journalist, wees ons op het bestaan van het Amerikaanse ‘Omegle’, een random chat site die een aardig hypeje teweeg aan het brengen was, en vroeg zich af of een Nederlandse variant hiervan misschien de moeite waard zou zijn. Omdat we het het concept grappig vonden, en we de benodigde techniek praktisch op de plank hadden liggen, besloten we om het gewoon eens te proberen. Diezelfde avond was de site klaar.

Het Tjetter-concept is trouwens niet precies hetzelfde als dat van Omegle; de mogelijkheid om Jan-en-alleman te laten meelezen met gesprekken hebben we eraan toegevoegd. Dit zorgt voor een wat grappigere (en nòg wat bevreemdendere) dynamiek op de site.”

tjetter_screenshot

Hoe werkt de site?

“De site is laagdrempelig in gebruik: op Tjetter krijg je meteen een chat te zien die op dát moment tussen twee wildvreemden (‘de één’ en’de ander’) aan de gang is. Niet interessant? Dan kun je door op ‘ZAP!’ te klikken doorzappen naar een ander gesprek. Door op ‘CHAT!’ te klikken kun je zélf een chat starten. Tijdens een  gesprek kan op ieder moment jij, óf de ander, het gesprek afkappen.”

Wat zijn de facts?

“We hebben de site vorige week dinsdag gemaakt. Op woensdag zijn we begonnen bekenden ermee lastig te vallen: die avond werden er gelijk tienduizend berichten uitgewisseld. De volgende avond waren dat er tachtigduizend, en op vrijdag honderdtwintigduizend.

Totaal zijn er inmiddels ruim 25.000 gesprekken gevoerd door zo’n 5.000 unieke bezoekers. Een businessmodel zit er niet achter; we hebben de site voor de lol gemaakt, als een soort sociaal experiment.”

Wie maakt de site?

“Tjetter is gemaakt door de twee oprichters van Paiq . Afgezien van een paar kleine toevoegingen (weergave van het aantal gebruikers online en het aantal pottenkijkers bij een chat) zijn er nog geen verdere plannen met de site. We houden goed in de gaten hoe het gebruik van de site zich ontwikkelt, en wie weet komen er leuke ideeën uit naar voren om de site grappiger (of misschien zelfs nuttiger te maken.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Jelmer Feenstra over Tjetter.

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. Leuk experiment. Benieuwd waar het toe leidt.

 2. Het lijkt wel erg veel op omegle.com…

 3. @Maurits
  Precies wat ik dacht… dit is wel hééél erg gejat…

 4. Jules van Nuijs |

  Ik moet toegeven: hier zat ik al die tijd op te wachten.

 5. Waarom zijn er die domme pottenkijkers??
  Ik vind dat echt dikke onzin, doe dan een versie met en een versie zonder, maar nu kan je niet een gewoon praten, zonder dat iemand het leest!

 6. haha:) vet grappig deze site:) xx

 7. @Maurits jah maar dit is meer nederlands en op omegle zitten mensen uit allemaal anderen landen

 8. waarom moet je tegenwoordig meer dan 100 vrienden op je hyves hebben om met je hyves te kunnen inloggen? ik dacht dat tjetter voor iedereen was en aangezien ik niet eens 100 mensen op mijn hyves heb zou ik niet mogen/kunnen inloggen ik vind dit gewoon discriminerend

 9. Ik snap er geen hol van :(
  Iemand uitleggen?
  xxxxx

 10. tjetter is wel leuk alleen iets minder is dat je nu alleen op tjetter kan via hyves of facebook want nu snap ik er gee bal meer van!!! :S

 11. Inderdaad die 100 vrienden dat is belachelijk! Werkelijk waar, die onzin slaat nergens op.

 12. hoe werkt het hier?

 13. ik wil chatten over, m’n ouders.Ik krijg nog slaag.jongen 15 jaar.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!