Travelta Sneeuwradar: Blijf op de sneeuwhoogte

TraveltaSneeuwradar_LogoSneeuwhoogte service Travelta Sneeuwradar maakt gebruik van Social Media. Zo begint de voorpret direct door dagelijkse updates over de sneeuwtoestand op de piste. In gesprek met Erwin Herbert, Ecommerce Manager bij Travelta.

Wat is het?

“De Travelta Sneeuwradar is een gratis sneeuwhoogte service die gebruik maakt van social media. Zo begint de voorpret direct door dagelijkse updates over de sneeuwtoestand op de piste.”

TraveltaSneeuwradar_screenshot_fb

Waarom dit initiatief?

“De Travelta Sneeuwradar speelt in op de vraag van wintersporters om onafhankelijk van plaats en tijd de ontwikkelingen van hun favoriete skigebied te volgen. Het team van Travelta heeft daarom een gratis service ontwikkeld die dagelijks een update verstuurt met daarin de actuele sneeuwinformatie. De dienst informeert consumenten op basis van een uitgebreide database bestaande uit meer dan 800 wintersportbestemmingen. Er is bij de ontwikkeling welbewust gekozen om de service niet als mobiele app of mobiele website uit te brengen, maar als Twitter en Facebook tool.

TraveltaSneeuwradar_screenshot_twitter

Deze Social Media zijn namelijk uitermate geschikt voor het ontvangen en delen van informatie. Zo krijgt het ontvangen van sneeuwinformatie een sociale inslag en kun je, voordat de echte sneeuwpret begint, al samen met vrienden genieten van de desbetreffende bestemming.”

Hoe werkt het?

“Aanmelden voor deze sneeuwservice kan door de gewenste winterbestemming naar @sneeuwradar te ‘tweeten’ of je via de site aan te melden voor de Facebook service. De berichten bevatten informatie over de hoeveelheid sneeuw in het dal en op de piste, de hoeveelheid liften die geopend zijn en de versheid van de sneeuw.”

Wat zijn de facts?

“De Travelta sneeuwradar is een gratis en geheel nieuw ontwikkelde dienst voor bezoekers van Travelta. Wij willen met dergelijke diensten bezoekers van Travelta de best mogelijke vakantie ervaring geven, of het nu voor, tijdens of na de vakantie is. Op termijn zullen er meer sociale diensten op Travelta geïntroduceerd worden.”

Wie is betrokken?

“De Travelta Sneeuwradar is een dienst van Travelta. Consumenten kunnen op de site van Travelta het complete aanbod van alle Nederlandse en Belgische touroperators vergelijken.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

  1. goede service, erg handig en je hoeft er weinig voor te doen. Gebruik de sneeuwradar op twitter en hier krijg je precies genoeg informatie over de sneeuwtoestand.

  2. Een handige service, maar voor Nederland maak ik altijd gebruik van een sneeuwradar van buienradar.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!