WOWcal: Stijlvolle agenda voor iPhone

WOWcal biedt een stijlvol alternatief voor de saaie standaard smartphone agenda. Rik de Vries, betrokken bij de ontwikkeling van de app, vertelt.

Wat is WOWcal?

WOWcal is een handige, gratis iPhone agenda-app met dagelijks de mooiste wallpapers. De gebruiker kan zelf kiezen uit een grote diversiteit aan wallpapers zonder indringende boodschappen. Consumenten houden niet van commercieel geweld. Banners worden niet of nauwelijks meer gezien of geblokkeerd en commercials op TV worden weggezapt of doorgespoeld. Daarnaast houden consumenten ervan om hun digitale middelen te customizen, bijvoorbeeld met behulp van wallpapers. Onze wallpapers zijn ondergebracht in channels. Deze channels worden bijvoorbeeld beheerd door artiesten, fotografen, merken of blogs die iedere dag een nieuwe wallpaper plaatsen. De wallpapers zijn voorzien van relevante info en links. Onze channelstore bestaat inmiddels uit 75 smaakmakers en dagelijks komen hier nieuwe channels bij.”

Waarom dit initiatief?

“De standaard agenda is een van de meest gebruikte applicaties op de smartphone of tablet, waarvan iedereen min of meer geaccepteerd heeft dat deze saai is. Wij geloven dat als merken de consument iets kunnen bieden waar ze wel op zitten te wachten, waar ze zelfs zelf voor kiezen en invloed op hebben, we toegang kunnen krijgen tot alle digitale devices die ze bezitten. Omdat dit gewenste communicatie is naar de consument toe, denken we dat merken daar ook meer voor willen betalen. Wij zien de oplossing in streams van kwalitatieve wallpapers, waar consumenten zelf voor kiezen. WOWcal is de eerste agenda-app die het mogelijk maakt om de standaard mobiele agenda te personaliseren.”

Hoe werkt WOWcal?

“De WOWcal heeft een vriendelijk en overzichtelijk scrollmenu aan de linkerzijde van het scherm. Hierbij zie je in een oogopslag wat je afspraken zijn van vandaag en uiteraard ontbreekt daarbij ook het maandoverzicht niet. De overige 80% van het scherm is vrij voor beeld in de vorm de wallpapers. Onder de WOW-button vind je onze Channelstore, welke qua navigatie sterk zal doen denken aan de Appstore van Apple. Afspraken maak je snel en handig door het gebruik van activity-icons. De App synchroniseert bovendien snel met de bestaande agenda zodat alle afspraken er direct in komen te staan na het downloaden. Iedere wallpaper is voorzien van een i-button die uitlegt wat je ziet en van wie de wallpaper afkomstig is. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om door te linken naar bijvoorbeeld websites, playlists, videoclips, events of social networks.”

Wat zijn de facts?

“Er zijn talloze manieren om geld te verdienen met de wallpapers. In principe is het aanmaken van een channel vol met foto’s gratis, daarnaast is 1 op de 5 wallpapers die getoond wordt een “wallpaper of the day”. Dit biedt een ongedwongen manier om kennis te maken met nieuwe channels die aansluiten op jouw persoonlijke interesses. Daarnaast is er een “uitgelicht”-pagina in de store, waar we posities kunnen verkopen. Tenslotte de belangrijkste: we kunnen ook zorgen dat je standaard “aan” staat bij iedere download. Vanaf de dag van lancering, 29 februari, tot en met vandaag, 20 maart, zitten we inmiddels op meer dan 10.000 downloads. Daar zijn we al heel blij mee. Dit neemt echter niet weg dat we ons blijven focussen op verbeteren van de app. De feedback van onze gebruikers speelt daarbij een belangrijke rol. De WOWcal is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de iPhone. Uitbreiding naar andere platformen zoals Android en Windows Phone, wordt nog dit jaar gerealiseerd. Daarnaast wordt er in hoog tempo gewerkt aan internationalisering van de App. Onze ambitie is groot!”

Wie is er betrokken bij WOWcal?

“Samen met iemand anders heb ik, Rik de Vries, beter bekend als Ricky Rivaro, dit idee bedacht. Inmiddels zijn er meer partijen betrokken: reclamebureau NOISE, de Overheid/ABNAMRO en enkele investeerders. Er staan inmiddels 6 medewerkers op de loonlijst.”

Redactie gespot

Heb je een interessant onderwerp voor Gespot? Ben je bezig met de lancering van een nieuwe site, de introductie van een nieuwe mobile app of komt er een tablet app aan? Meld je initiatief dan aan bij Gespot!

Reacties

 1. Niet bijster origineel. Nalden had die toepassing van wallpapers al enkele jaren geleden, en heeft dat met (commercieel) succes doorgevoerd naar wetransfer.com.
  Bij een kalender applicatie kunnen deze wallpapers enorm gaan afleiden. En of wallpapers er nu voor gaan zorgen dat je agenda er leuker uit gaat zien? Ik betwijfel het. Een agenda is met name een applicatie waar je snel en overzichtelijk zaken in wil regelen.
  Een mooi voorbeeld blijft voor mij nog altijd Calvetica op de iPhone (op iPad vind ik het al wat minder).
  Juist door het minimalisme ben je erg gefocused op de taken en afspraken uit je agenda.

 2. @ Toon: dat wallpapers (lees mooie beelden op de achtergrond) al geclaimd zijn is natuurlijk geen argument.
  Wat ze goed hebben gedaan bij WOWcal, is dat je agenda een stuk mooier wordt, want de wallpapers zijn allesbehalve advertising. Althans ik heb vooralsnog mooie beelden gekregen. Het plannen van een afspraak is er juist simpeler op geworden (minder stappen) en het beeld is juist veel rustiger dan bij Calvetica of andere apps.
  En…deze is gratis…

  Vindt jij dit een rustig beeld?
  http://mysterioustrousers.com/calvetica/home

 3. vind uiteraard 😉

 4. ik heb wow cal gedownload, maar in privacy komt hij niet tevoorschijn, dus werkt het bij mij niet, hoe kan ik dit oplossen, ik heb een iPhone 4 met IOS7. Hopelijk kunnen jullie me snel helpen, ik vind de IOS7 agenda echt onoverzichtelijk en niet werkbaar voor mij.

 5. Hey Claudia, Op de site van WOW staat een mailadres vermeld voor feedback en het oplossen van probleempjes; je kunt een mailtje sturen naar feedback@wearewow.com.

  1. Is er al een reactie van Wow. Bij ons doet ie het ook niet meer sinds ios 7…

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!