Content

De branded content game: schat de waarde van je content in [tool]

0

Wat is je branded content nou precies waard en hoe zorg je ervoor dat ‘ie echt aanslaat bij je doelgroep? Worstel jij ook met die vragen? De taskforce Content marketing van IAB Nederland (de branchevereniging voor digitale marketing) heeft de Branded content game ontwikkeld om die vragen te beantwoorden.

Zonder een strategisch plan, kun je geen goede branded content maken. Dat is dan ook het doel van het spel: een strategie bedenken waar je mee vooruit kunt. Het spel is handig voor zowel marketeers, communicatieprofessionals als bureaus die met hun klanten, collega’s of interne opdrachtgevers aan de slag willen met branded content.

In het spel doorloop je zeven verschillende stappen:

Branded content game 2

Het is de bedoeling dat je na het ‘spelen’ een goed strategisch plan hebt liggen voor je branded content en daardoor aan het management in één oogopslag duidelijk kan maken wat de meerwaarde hiervan is, en hoe je de resultaten kunt meten. Handig!

De Branded Content Game, inclusief uitleg, spelbord en speelkaarten kun je hier downloaden. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met het spel!

Afbeelding intro met dank aan 123RF