HBO’ers in sales, marketing en IT worden weer gewild

0

carriere_makenBen je een hbo’er in de werkvelden sales, marketing, IT of finance? Goed nieuws: het wordt voor jou hoogstwaarschijnlijk makkelijker om carrière te maken!

Eerst was het als hbo’er verstandig nog een master te volgen om je kansen te vergroten op de krappe arbeidsmarkt. Dit hoeft nu niet per se meer: professionals die afgestudeerd zijn op hbo-niveau zijn weer gewild op de arbeidsmarkt.

Dit blijkt uit een onderzoek van het bureau Robert Walters. Een van de voornaamste reden voor deze verschuiving is de banengroei, die mede ontstaan is door de groeiende export. Er zijn meer banen (+ 13 procent) en werknemers hebben meer zelfvertrouwen, waardoor er meer beweging is op de arbeidsmarkt. Uit het rapport blijkt dat vrijwel de helft van de ondervraagde professionals van baan wisselt vanwege gebrek aan carrièreperspectief.

‘Verplicht’ een master volgen om je kansen te vergroten, hoeft niet meer

Makkelijker carrière maken

Nu je als hbo’er meer gevraagd bent, wordt solliciteren een minder hoge drempel en wordt het daardoor ook makkelijker om te groeien en een stapje hoger te gaan op je carrièreladder. Zo zegt Rob Vermaak van Robert Walters: “Bedrijven hadden de afgelopen jaren de ‘luxe’ om horizontale stappers te rekruteren, dus precies het juiste opleidingsniveau, ervaring en salaris. Nu moet je als bedrijf juist mensen aannemen op potentie en niet alleen op skills.”

Ook HR-professionals worden meer gewild

Omdat talent schaars is, moeten Nederlandse bedrijven wel zwaarder inzetten op arbeidsvoorwaarden zoals studie en ontwikkeling, de werk-privébalans en flexibiliteit. Zo kunnen ze talentvolle werknemers binnenhalen en behouden. Als direct gevolg hiervan zal de vraag naar HR-professionals die het recruitmentproces kunnen verbeteren de komende jaren ook een vlucht nemen.

Ben je op zoek naar een baan in (online) marketing, e-commerce & sales, communicatie, pr, social media of ICT? Bekijk dan eens het jobboard van Frankwatching!