training-google-analytics-basis

TrainingGoogle Analytics (basis)

Training Google Analytics (basis)

Verbeter je website aan de hand van zinvolle rapportages!

Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
€ 595,-

Voor deelnemers aan het NIMA-SMP programma levert deze training 6 PE-punten op.

Je kunt allerlei statistieken meten van je website, maar hoe gebruik je deze nu optimaal en stem je deze af op je eigen behoeften?

Tijdens deze training wordt stap voor stap uitgelegd hoe je Google Analytics succesvol kunt opzetten en inrichten voor je eigen website. Je leert hoe je goede analyses en uiteenlopende rapportages kunt maken. Maar ook hoe je de statistieken moet interpreteren en vertalen naar verbeteringen voor je website en online campagnes. Deze Google Analytics-training geeft antwoord op de meest gestelde vragen. Je gaat tijdens de training bovendien hands-on aan de slag met je eigen account!

Let op: Voor deze training heb je een laptop nodig. Bij Meeting Plaza kun je gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk. Check wel vooraf of je laptop gebruik mag maken van een openbaar netwerk. Een tablet is niet geschikt voor deze training, omdat de interface van Google Analytics dan slechts gedeeltelijk te zien is. Daarnaast is het (vanzelfsprekend) nodig om toegang te hebben tot het Analytics-account van je organisatie (als beheerder). Als je niet beschikt over een eigen Google analytics account is het mogelijk gebruik te maken van een testaccount.

Ook interessant! Ben je misschien al bekend met de beginselen van Google Analytics? Dan is de training Google Analytics (gevorderd) of de Leergang Google Analytics meer iets voor jou. Wil je je liever richten op meer conversie, volg dan de training Conversie-optimalisatie.

Christian de Rijke
Trainer

Christian de Rijke

Pascal Selles
Trainer

Pascal Selles

Leon Korteweg
Trainer

Leon Korteweg

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor mensen die al wel af en toe Google Analytics gebruiken, maar eigenlijk niet goed weten hoe ze bepaalde rapporten moeten interpreteren en hoe ze Google Analytics beter kunnen inrichten en toepassen voor hun eigen situatie. Voor de training heb je toegang nodig tot het Analytics-account als beheerder.

Heb je al uitgebreide ervaring met Google Analytics? Schrijf je dan in voor onze Training Google Analytics (vervolg).

Programma

09:30 uur: Start training

 • De betekenis van de standaard rapporten zoals bezoekers, bezoeken, sitesnelheid, verkeersbronnen, demografie, gebruik van mobiele apparatuur, best bezochte pagina’s, SEO (zoekmachine optimalisatie), nieuwe en terugkerende bezoekers.
 • Een logische structuur aanmaken in een Google Analytics-account
 • Waar komen mijn bezoekers vandaan en waarom?
 • Gebruik van Google Analytics en de privacywetgeving
 • Met welke zoekwoorden haal ik de beste resultaten?
 • Waar haken mijn bezoekers af en waarom?
 • Filters instellen en aparte profielen maken

12.30 uur: Lunchpauze

 • Zelf nieuwe rapporten maken
 • Dashboards maken
 • Resultaten meten zoals leads, offerte-aanvragen, verkopen en ROI
 • Hoe kan ik met Google Analytics mijn website optimaliseren voor zoekmachines?
 • Hoe analyseer ik mijn Google Adwords-, e-mail- of bannercampagnes met Google Analytics?
 • Klikpaden en bezoekersstromen
 • Het koppelen van Google Adwords en Google Analytics

16:30 uur: Einde training

Ervaringen

Goede training! Ook wanneer je al wel met analytics werkt maar er meer van wil weten. De basis wordt goed behandeld, daarnaast krijg je ook veel verdiepende tips & tricks. Fijne kleine setting met veel ruimte voor vragen.

Iris Richardson

- 17 maart 2016

Communicatiemedewerker bij Fabrique

Een zeer leerzame dag geweest! Veel geleerd over Google Analytics. De uitleg was ook erg goed en duidelijk. Een echte aanrader dus!

Fares Zourakhti

- 16 maart 2016

De training is erg compleet, fijn ook dat er een deel aan SEO wordt besteed. Ik heb het idee dat ik nu een goede basis heb om met Google Analytics aan de slag te gaan.

Inger Hollebeek

- 14 maart 2016

Oprichter bij Taalvoutjes

Prima uitleg en zinvol, goede interactie door Leon met de groep. een echte aanrader.

mark hermans

- 14 maart 2016

Een welbestede dag. Leon weet (uit ervaring) te laten zien wat de cijfertjes werkelijk betekenen en hoe je op een zinvolle manier Google Analytics inzet. Al heel wat met Analytics gewerkt en toch weer veel dingen bijgeleerd.

Willem Smith

- 16 februari 2016

Docent bij Saxion

Duidelijke training waarmee je goed inzicht krijgt in de opbouw en structuur van Google Analytics. Prima basis voor de beginner! Ook de trainer had veel geduld met de groep en heeft ons duidelijke uitleg gegeven. Een aanrader!

Marieke

- 12 februari 2016

Content Manager bij

Leuke interactieve cursus met veel ruimte voor eigen vragen!

Brenda de Beer

- 11 februari 2016

Vorige week een prima training Google Analytics gehad. Inhoudelijk goed, duidelijk, praktijkgericht, dus heel handig als je net met Analytics begint te werken.

Desiree Luijten

- 17 november 2015

webbeheerder bij Gemeente Landgraaf

Het was een prima training. Een groot aantal onderwerpen en de mogelijkheid bestond om het nodige te oefenen. Ook de trainer was zeer goed inhoudelijk op de hoogte, schakelde goed en communiceert ook goed. Hij heeft ook de nodige informatie met ons gedeeld nadat de training was afgelopen. Al met al erg positief en veel kennis opgedaan.

JP van den Tillaard

- 16 november 2015

Manager Marketing en Communicatie bij Ridder Drive Systems

Duidelijk, compleet en boeiend uitgelegd, aan de hand van een handige manual. Prima voor de basis van analytics!

Christine

- 9 november 2015

Veel eye-openers en concrete voorbeelden die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Ik heb gelijk een dag geblokt in mijn agenda de statistieken voor www.uitinnoordholland.nl goed in kaart te brengen!

Karina Brouwer

- 14 september 2015

projectmedewerker www.uitinnoordholland.nl bij Cultuurcompagnie Noord-Holland

Zinvolle training die in 1 dag duidelijk en helder de basis van Google Analytics uitlegt met daarin ook het instellen van simpele filters en doelen. Goede basis om aan de slag te kunnen.

Ferdinand Schilder

- 7 juli 2015

Senior Online marketeer bij Centraal Beheer

De training was precies wat ik ervan verwachtte. Het voldeed aan wat ik ervan hoopte. Alleen vond ik de groep te groot en het niveauverschil en doelen van de deelnemers veel verschillen.

Jeanette

- 27 mei 2015

Webredacteur bij Achmea

Boeiende training waarbij de basis duidelijk wordt uitgelegd en je zelf direct aan de slag kan. Goed contact en locatie.

steven de boer

- 11 maart 2015

online marketeer (zzp) bij DeBoerOnlineMarketing

Zeer informatief, direct bruikbaar, snelle effectieve start zo mogelijk.

Marc van de Plasse

- 10 maart 2015

marketing & research bij Bibliotheek Vlissingen

De basiscursus is een uitstekende introductie in Google Analytics. In korte tijd krijg je veel informatie en ideeën waarmee je zelf in de praktijk aan de slag kunt om je website te monitoren en verbeteren.

Marlies Verlinde

- 10 maart 2015

Universiteit Utrecht (CATO)

De training Google Analytics (basis) is een nuttige, praktijkgerichte training met genoeg ruimte voor persoonlijke vragen. Eye-opener voor verder en beter toepassen van Google Analytics en koppeling met andere pakketten. Levert ook direct tijdsbesparing in rapportages op!

Danny Bok

- 10 maart 2015

projectleider digitale communicatie bij Sportvisserij Nederland

Laad meer ervaringen

Inschrijfformulier

Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Google Analytics (basis) op 09-06-2016 in Utrecht, Meeting Plaza. De kosten hiervan bedragen € 595,- excl. btw.

Alle Trainingen