Nov 10

Training Interne Community Management

Verbeter interactie en samenwerking via interne social media in je organisatie
Trainer: Annebeth Lasseur

Interne social media duiken overal in organisaties op om de interne samenwerking te bevorderen en medewerkers te betrekken over de grenzen van afdelingen heen. De technische oplossingen lopen uiteen van losse platforms zoals Yammer, Socialcast en Pleio, besloten groepen op Facebook en LinkedIn, tot en met een geïntegreerd social intranet of enterprise social network. De doelstellingen variëren ook sterk, van het algemeen betrekken en binden van medewerkers tot specifieke oplossingen in het dagelijks werk. Hoe maak je van de activiteit op een intern social platform een echte community? En hoe kan deze community gericht en duurzaam bijdragen aan de organisatiedoelen?

In deze training ga je een dag lang aan de slag met activeren, modereren en meten. Daarbij is ook aandacht voor theorie en strategie van interne social media. Je brengt je eigen case in en gaat naar huis met concrete stappen om je community te versterken.

Wat leer je tijdens deze training?

Na deze training:

  • heb je een goed beeld van de mogelijkheden van een interne community;
  • weet je hoe je medewerkers kunt activeren op je interne platform;
  • sta je sterker als communitymanager met concrete cases en voorbeelden, én theorie over interne social media;
  • heb je vervolgstappen gedefinieerd voor je eigen organisatie en community.

Voor wie is deze training?

De training is gericht op (interne) communicatieadviseurs en -medewerkers, maar is ook interessant voor professionals in andere vakgebieden zoals HR en kennismanagement. Het programma is gericht op mensen die betrokken zijn bij het activeren of begeleiden van een interne community, bijvoorbeeld op Yammer of op een eigen sociaal intranet. De training is gericht op het stimuleren van de interne community en verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van de online interactie binnen de organisatie. Met alle deelnemers houdt de trainer een telefonische intake.

Over de trainer: Annebeth Lasseur

Annebeth LasseurAnnebeth is adviseur over interne social media en interne community’s bij Evolve. Ze werkt onder meer voor Ziggo en de provincie Overijssel. Ervaring in interne (verander)communicatie en het verbinden van medewerkers deed ze onder meer op bij Achmea en kennisinstituut Deltares. Ze houdt ervan om groepen in beweging te krijgen, zowel in een community als tijdens een training. Al tijdens haar studie begon ze met lesgeven en trainen, gaf later workshops ‘schrijven voor het web’ en e-mail customer care, en traint nu interne-communitymanagers en andere medewerkers om interne social media optimaal te benutten. Verder draagt ze bij aan verbinding en kennis delen in de congrescommissie van Logeion (beroepsvereniging voor communicatie) en de alumnivereniging van de Universiteit Utrecht.

Programma

09.00 uur    Inloop
09.30 uur    Start ochtendprogramma:

Interne community & interne social media
Wat zijn interne social media? We behandelen de definitie en onderscheidende kenmerken ten opzichte van andere interne kanalen. Vormen medewerkers van een organisatie per definitie een community? Wat zijn de verschillen met openbare community’s?

Hoe krijg ik een succesvolle interne community?
Doel en strategie bepalen, in lijn met doel van de organisatie en doelen van medewerkers. Hoe verbind je interne social media met hun dagelijks werk en werkprocessen? Verder aandacht voor: ambassadeurs en super-users, participatie van management, en hoe je om kunt gaan met kritiek, onduidelijke vragen, ongerelateerd geklets, onbegrijpelijk jargon en chronische zeurders.

KPI’s, meten en monitoren
Vertalen van doelstellingen naar KPI’s van je community. Gebruik van statistiek, inhoudelijk monitoren en rapporteren om je community te versterken.

Activeren en gedragsverandering
Nieuw communicatiekanaal vraagt om nieuw gedrag van medewerkers. Inzichten over gedragsverandering gericht op duurzame verandering en impact. De communitymanager en andere ambassadeurs zetten de norm (hoe gaan we hier met elkaar om). Wat is effectief gedrag online?

12.30 uur    Lunch
13.30 uur    Start middagprogramma:

Samenvatting theorie
De middag gebruiken we om de theorie te vertalen naar je eigen community. Dat begint met een samenvatting van de hele ochtend.

Aan de slag!
We maken een mini-scan van de organisatie van elke deelnemer, en bepalen samen waar je staat en welke vervolgstap je wilt zetten of duurzame impact van je community te bereiken.

16.30 uur    Afsluiting

Inschrijven

Training Interne Community Management

10 november 2014 routebeschrijving Seats2Meet
Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e v
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht

Overige data:
11 december 2014
Contact Deze training kunnen we ook als Incompany training aanbieden. Bekijk ook onze andere trainingen in de Trainingskalender.
Terug naar kalender