training-interne-community-management

TrainingInterne communitymanagement

Training Interne communitymanagement

Verbeter interactie en samenwerking via interne social media in je organisatie!

Utrecht
Utrecht
Utrecht
€ 595,-

Interne social media duiken overal in organisaties op om de interne samenwerking te bevorderen en medewerkers te betrekken over de grenzen van afdelingen heen.

De technische oplossingen lopen uiteen van losse platforms zoals Yammer, Socialcast en Pleio, besloten groepen op Facebook en LinkedIn, tot en met een geïntegreerd social intranet of enterprise social network. De doelstellingen variëren ook sterk, van het algemeen betrekken en binden van medewerkers tot specifieke oplossingen in het dagelijks werk. Hoe maak je van de activiteit op een intern social platform een echte community? En hoe kan deze community gericht en duurzaam bijdragen aan de organisatiedoelen?

In deze training ga je een dag lang aan de slag met activeren, modereren en meten. Daarbij is ook aandacht voor theorie en strategie van interne social media. Na deze training heb je een goed beeld van de mogelijkheden van een interne community en weet je hoe je medewerkers kunt activeren op je interne platform. Je staat sterker als communitymanager met concrete cases en voorbeelden, én theorie over interne social media. Je brengt je eigen case in en gaat naar huis met concrete stappen om je community te versterken.

Carlijn Schäffers
Trainer

Carlijn Schäffers

Doelgroep

De training is gericht op (interne) communicatieadviseurs en -medewerkers, maar is ook interessant voor professionals in andere vakgebieden zoals HR en kennismanagement. Het programma is gericht op mensen die betrokken zijn bij het activeren of begeleiden van een interne community, bijvoorbeeld op Yammer of op een eigen sociaal intranet. De training is gericht op het stimuleren van de interne community en verbeteren van de kwaliteit en effectiviteit van de online interactie binnen de organisatie. Met alle deelnemers houdt de trainer een telefonische intake.

Programma

09.30 uur: Start training:

Interne community & interne social media
Wat zijn interne social media? We behandelen de definitie en onderscheidende kenmerken ten opzichte van andere interne kanalen. Vormen medewerkers van een organisatie per definitie een community? Wat zijn de verschillen met openbare community’s?

Hoe krijg ik een succesvolle interne community?
Doel en strategie bepalen, in lijn met doel van de organisatie en doelen van medewerkers. Hoe verbind je interne social media met hun dagelijks werk en werkprocessen? Verder aandacht voor: ambassadeurs en super-users, participatie van management, en hoe je om kunt gaan met kritiek, onduidelijke vragen, ongerelateerd geklets, onbegrijpelijk jargon en chronische zeurders.

KPI’s, meten en monitoren
Vertalen van doelstellingen naar KPI’s van je community. Gebruik van statistiek, inhoudelijk monitoren en rapporteren om je community te versterken.

Activeren en gedragsverandering
Nieuw communicatiekanaal vraagt om nieuw gedrag van medewerkers. Inzichten over gedragsverandering gericht op duurzame verandering en impact. De communitymanager en andere ambassadeurs zetten de norm (hoe gaan we hier met elkaar om). Wat is effectief gedrag online?

12.30 uur: Lunchpauze

Samenvatting theorie
De middag gebruiken we om de theorie te vertalen naar je eigen community. Dat begint met een samenvatting van de hele ochtend.

Aan de slag!
We maken een mini-scan van de organisatie van elke deelnemer, en bepalen samen waar je staat en welke vervolgstap je wilt zetten of duurzame impact van je community te bereiken.

16.30 uur: Einde training

Inschrijfformulier

Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Interne communitymanagement op 21-04-2015 in Utrecht. De kosten hiervan bedragen € 595,- excl. btw.

Alle Trainingen