Training Mobile marketing (basis)

Een mobile site of app: van idee tot lancering
Trainer: Tim Akkerman / Norman van Ameyden van Duym

Een steeds groter deel van de consumenten heeft een smartphone en maakt gebruik van mobiel internet. Ze verwachten daarbij dat jouw bedrijf ook mee gaat in die ontwikkeling. Hoe ontwikkel je een mobiel product en welke keuzes maak je in dat proces? Wat moet je vooral niet doen en hoe wordt je app of mobiele site wel een succes? Na deze training ben je klaar voor de lancering van je eigen mobiele product en weet je hoe je deze in de markt moet zetten.

Voor wie is deze training?

De training is voor marketeers of communicatie adviseurs die hun doelgroep via mobiele devices willen bereiken.

Over de trainers: Tim Akkerman & Norman van Ameyden van Duym

Tim AkkermanHet eerste deel wordt gegeven door Tim Akkerman, mobile business developer bij Sanoma. Hij staat dagelijks aan de wieg van vele apps die Sanoma lanceert. In de afgelopen twee jaar zijn meer dan 80 apps gelanceerd en is er ontzettend veel kennis opgedaan over alle onderdelen in het proces.

 

Norman van Ameyden van DuymNa de lunch neemt Norman van Ameyden van Duym, mobile advertising specialist bij Sanoma het stokje over, die verantwoordelijk is voor de advertising campagnes die binnen Sanoma draaien, bijvoorbeeld op NU.nl. Hij ziet veel succesvolle campagnes voorbij komen. En weet ook wat je juist niet moet doen in je mobiele campagne.

Beide trainers zitten altijd met hun neus bovenop de productontwikkeling en verkennen technische grenzen. Deze kennis delen ze graag met jou!

Programma

09.00 uur   Inloop
09.30 uur   Start programma

  • Introductie: trends, de doelgroepen en gebruiksmomenten op het gebied van mobile.
  • Hoe vertaal je dit nieuwe mediumtype naar je eigen bedrijf? Stap voor stap ga je door het ontwikkelingsproces van een app of mobiele site, waarbij je ziet welke scherpe keuzes je moet maken.
  • Als slagroom op de taart sluiten we de sessie af met een reeks app-marketingtips

12:30 uur    Lunch
13:15 uur   Start middagprogramma

  • Mobiel in de marketingmix: de mogelijkheden van mobiel als medium, de verschillende activatiemogelijkheden en de gebruiksmomenten. Aan de hand van cases laten we zien wat je daar als marketeer of communicatiemanager mee kunt. Hoe kun je mobiel een rol geven in je marketingmix, hoe kan een mobiele campagne er uit zien, waar moet je opletten bij de creatie van de campagne, wat werkt wel en wat werkt niet?
  • Een set praktische tips om er vervolgens mee aan de slag te gaan.

16:30 uur    Einde programma

Referenties deelnemers

“Mobiele marketing is voor iedere marketeer een must. Er is nog veel in te halen op dit gebied voor de meeste bedrijven. Think Mobile!”
Henk Meijer – Koopplein.nl

Inschrijven

Training Mobile marketing (basis)

routebeschrijving Seats2Meet
Hoog Catharijne, kantoren Hoog Overborch (2e v.)
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht
Contact Deze training kunnen we ook als Incompany training aanbieden. Bekijk ook onze andere trainingen in de Trainingskalender.
Terug naar kalender