training-online-crisiscommunicatie

TrainingOnline crisiscommunicatie

Training Online crisiscommunicatie

Leer omgaan met slecht nieuws of een crisis; op je site én op social media!

21 juni 2016
Utrecht, Meeting Plaza
€ 595,-

Voor deelnemers aan het NIMA-SMP programma levert deze training 6 PE-punten op.

Je hoeft geen burgemeester Onno Hoes te heten, plastic in je Mars te hebben of Moerdijk in je portefeuille te hebben om te ervaren wat een crisis met je (organisatie) doet. Iedereen kan, met of zonder een smartphone, nieuws maken (en worden!). Bij de training Online crisiscommunicatie leer je hoe je omgaat met verschillende soorten crises.

In deze training leer je hoe je een crisis via social media kunt monitoren. En als de ‘wet van pleuris’ dan feit wordt, weet je precies wat je moet doen. Wanneer ga je alarmeren, informeren of emoties kanaliseren? Hoe ga je om met geruchten die rondzingen en als waarheid opgeschreven worden? Hoe weet je wie de grootste influencers zijn en hoe reageer je op geduchte klagers en negatievelingen? Je ontdekt de juiste tone of voice en organiseert een goed geïntegreerd communicatie- en monitorsysteem.

Na deze trainingsdag weet je hoe je omgaat met verschillende soorten crises: of het nu een flits- of sluimercrisis is, een bestuurlijke of persoonlijke, een ‘eigen schuld’-crisis of een ‘het overkomt je’-crisis. Je gaat naar huis met een zelf ontwikkelde communicatiestrategie en een geïntegreerd draaiboek waarmee jij en je collega’s aan de slag kunnen.

Gertjan Geurts
Trainer

Gertjan Geurts

Ingrid van Frankenhuyzen
Trainer

Ingrid van Frankenhuyzen

Doelgroep

Deelnemers hebben praktische ervaring met social media (zoals Twitter en Facebook), maar weten het nog niet echt strategisch in te zetten ten tijde van crisis of incident. Deze training is bij uitstek geschikt voor professionals die communicatie en/of veiligheid in hun portefeuille hebben, bijvoorbeeld woordvoerders, leidinggevenden of webmanagers.

Programma

09.30 uur: Start training

De nieuwste trends en ontwikkelingen in sociale media en crisiscommunicatie

Voorbeelden en cases van andere organisaties (benchmarking)
Hoe voerden zij het woord via bijvoorbeeld Twitter? Wat ging er toen goed, wat kon beter?

Live gesloten crisistwittersessie met fictieve maar reële case
Wat gebeurt er onder grote druk van een crisis met je woordvoering (tone of voice) op social media? Hoe ga je om met geruchten, onwaarheden, contradicties, onvoldoende informatie etc?

12.30 uur: Lunchpauze

Monitoring
Welke gratis en betaalde softwarematige middelen helpen je sociale media c.q. een crisis te monitoren?

Aan de slag met een crisisplan
Praktisch aan de slag met het strategisch opnemen van een social media-crisisplan (communicatiemiddelenmix/draaiboek). Welke keuzes maak je voor welk medium? Hoe combineer je klassieke en nieuwe media (welke rol krijgt welk medium?), al dan niet in combinatie met de persconferentie?

Presentatie in subgroepen aan elkaar
Analyse en feedback.

16.30 uur: Einde training

Inschrijfformulier

Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Online crisiscommunicatie op 21-06-2016 in Utrecht, Meeting Plaza. De kosten hiervan bedragen € 595,- excl. btw.

Alle Trainingen