training-schrijven-voor-seo

TrainingSchrijven voor SEO

Training Schrijven voor SEO

Schrijf leesbare webteksten voor zoekmachines én mensen

Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
Utrecht, Meeting Plaza
€ 595,-

Voor deelnemers aan het NIMA-SMP programma levert deze training 6 PE-punten op.

Als tekstschrijver schrijf je voor mensen. Bij het schrijven voor SEO werkt het net even anders.

Omdat 70% van de internetters niet verder kijkt dan de eerste 4 zoekresultaten in Google wil je hier tussen staan. Je moet daarom achterhalen welke woorden mensen intikken in zoekmachines, zodat je deze strategisch kunt verwerken in je teksten. Zo sluiten de vraag van potentiële bezoekers en jouw aanbod naadloos op elkaar aan. Hoe je dit alles doet ontdek je tijdens deze training.

We bespreken de best practices van SEO-copywriting en hoe je de bekende valkuilen ervan omzeilt. Je leert hoe je de beste zoekwoorden kiest en hoe je deze verwerkt in je content zonder dat het lezers stoort. Ook leer je hoe je prikkelende titels en omschrijvingen voor webpagina’s maakt die in het oog springen bij de zoekresultaten. Aan het einde van de dag weet je bovendien hoe je de autoriteit van je website kun vergroten door het aantrekken van links en, niet onbelangrijk, hoe je je SEO-succes kunt monitoren. Je gaat naar huis met volop stof tot nadenken en inspiratie om jouw huidige copywriting-processen te herzien.

Let op: Voor deze training heb je een laptop nodig. Bij Meeting Plaza kan je gratis gebruik maken van het WiFi-netwerk.

Ook interessant! Wil je liever weten hoe je je website beter vindbaar maakt voor zoekmachines als Google zodat potentiële klanten je beter weten te vinden? Volg dan de training Zoekmachineoptimalisatie (SEO). Wil je je daarbij nog meer op de klantbehoefte focussen? Volg dan de training Schrijven voor het web.

Rutger Steenbergen
Trainer

Rutger Steenbergen

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die teksten schrijft voor websites, of mensen aanstuurt die dit doen. Voorkennis over ‘schrijven voor het web’ en ervaring met Content Management Systemen (in elk geval je eigen CMS) is noodzakelijk. Oppervlakkige kennis van technieken als HTML en webanalytics is handig, maar niet noodzakelijk. Je herkent je in één of meer van de volgende situaties:

  • opdrachtgevers vragen je om SEO-teksten, maar je weet niet precies hoe je ze schrijft;
  • je werkt op een webredactie en houdt nu weinig rekening met zoekmachines;
  • je wilt praktisch aan de slag met het optimaliseren van content, zonder onnodige theorie;
  • je bent contentmarketeer en wilt het bereik van je content vergroten.

Programma

09:30 uur: Start training

Kennismaking en visie op SEO
Hoe gebruik je tekst om hoger te ‘ranken’ in Google? Welke plek neemt contentoptimalisatie in binnen de mix van middelen die je kunt inzetten om hoger te scoren in Google? En is ‘hoger scoren’ eigenlijk wel het belangrijkste doel?

De concrete regels voor het schrijven van SEO-teksten
SEO-schrijven begint met het schrijven van een goede tekst. We oefenen met online copywriting en optimaliseren daarna stapsgewijs de content voor zoekmachines. Welke titels doen het bijvoorbeeld goed en hoe zorg je ervoor dat de tekst scoort op de woorden waarop je gevonden wilt worden?

12.30 uur: Lunchpauze

Het vinden en kiezen van zoekwoorden
Mensen gebruiken zoekwoorden (keywords) om informatie te vinden in zoekmachines. Daarom is het essentieel om te weten welke zoekwoorden goed passen bij de pagina’s van jouw website. We leggen de nadruk op het maken van een keuze: zoekwoorden bedenken is makkelijk, maar hoe kies je de beste?

De perfect geoptimaliseerde tekst
Hoe vaak gebruik je je gekozen zoekwoorden en hoe verwerk je deze in je tekst(en)? Als je eenmaal de juiste zoekwoorden gevonden hebt, kun je ze verwerken in de teksten van je site. Hoe werkt dit? We bespreken onder meer verschillende soorten SEO-teksten, het denken vanuit persona’s, duplicate content, keyword mapping en (de onzin van) keyword density.

Hoe succesvol ben je eigenlijk?
SEO-teksten schrijf je om zo hoog mogelijk te scoren in zoekmachines, maar lukt dat ook? Je krijgt praktische tips en tools aangereikt om jouw succes te meten, te interpreteren en te verbeteren.

Follow-up: wat ga je morgen doen met deze kennis en kunde?
Een goed begin is het halve werk. Maar de andere helft is het geleerde daadwerkelijk toepassen. We bespreken gezamenlijk hoe je Schrijven voor SEO toepast in jouw organisatie: zo leer je dus van je medecursisten.

16:30 uur: Einde training

Ervaringen

Leuke les, ik wist toch wel veel meer van het onderwerp dan dat ik vooraf gedacht had. Het was herkenning en herhaling voor mij, op dat moment is de cursus wel wat aan de dure kant vond ik achteraf... Maar wel ben ik erg blij met de handige tools die ik heb ontvangen. Ze geven mij extra handigheidjes bij mijn werkzaamheden. Ik ben wel benieuwd naar de SEO cursus voor gevorderden? Dieper ingaan op de tools en achterliggende gedachten en efficiënter werken. laat me weten als jullie deze hebben, dan kom ik weer. Opzet met aantal "leerlingen" was top. Leraar was ervaren met het vak en meedenkend met ons en vrijgevig in zijn tips.

Kittie

- 18 maart 2016

zelfstandig ondernemer bij Kittie's Web

Deze dag heb ik veel geleerd. De opbouw was goed en de voorbeelden duidelijk. Alle plug ins en andere tools die er bestaan om SEO zijn direct en goed toe te passen. De docent was prettig. Om toch ook een minpuntje te noemen: het programma was wel heel vol, met veel onderdelen en nieuwe dingen.

Heleen

- 18 maart 2016

Leerzaam, confronterend en inspirerend! De materie wordt op een heldere manier materie uitgelegd. Daarnaast krijg je tools, tips en tricks aangereikt waar je direct zelf mee aan de slag kan (en wil).

Petra de Groot

- 3 maart 2016

Special Projects bij Interswitch

Ik had al eerder een SEO-training gevolgd, maar Rutger liet duidelijk, stapsgewijs zien hoe je in de praktijk je pagina's en teksten kunt verbeteren voor SEO. Ook de SEO-scan die hij maakte van je eigen (bedrijfs)website bood weer een aantal verbeterpunten. Daarom had deze training voor mij zeker toegevoegde waarde.

Maarten Hermans

- 24 februari 2016

E-commerce specialist bij

Zeer interessante training. Hier heb ik heel veel van opgestoken. En nu in de praktijk brengen. De trainer was erg duidelijk in zijn uitleg, ging in gepaste galop door de stof en liet na uitleg zien wat het voor jouw website betekent.

Andrea Kok

- 22 februari 2016

communicatie medewerker bij Arbo Unie

Erg goede cursus: zeer uitgebreid, veel uitleg en een bevlogen spreker!

Linda

- 17 februari 2016

content coordinator bij Dungelmann

Hele goede training voor iedereen die meer wilt weten over wat SEO is, wat je ermee kunt en hoe je je manier van schrijven kunt aanpassen om beter vindbaar te worden op Google. Veel tips and tricks gekregen waar we direct in de praktijk iets mee kunnen. Trainer is professioneel en beantwoordde keurig alle vragen en behandelde alle websites ondanks dat onze groep van afgelopen maandag wat groot was. Bedankt!

Veronique

- 17 februari 2016

Communicatie specialist bij Rexel Nederland

Leerzaam, nuttig, praktisch, inspirerend, boeiend, kwalitatief goed, prima groepsgrootte, goede mix theorie/praktijk. Locatie ook dik in orde, makkelijk bereikbaar (met het OV, that is) en de catering ook zeer fijn. Al bij een aanrader.

Frank

- 10 december 2015

Docent bij Hanzehogeschool

Een complete training over meer dan SEO schrijven. Om SEO te kunnen schrijven moet je SEO zelf eerst begrijpen. Daarom is het ook een prettige training voor iedereen die inzicht wil krijgen in de mogelijkheden en uitdagingen van SEO.

Anoniem

- 10 december 2015

Ik heb de training Schrijven voor SEO gevolgd. Rutger was een goede trainer. Hij gaf antwoord op alle vragen en hij had voor iedereen persoonlijke, toepasbare tips. Ik heb veel van deze training geleerd!

Manon Braat

- 4 november 2015

Marketing- en communicatiemedewerker bij

Waardevolle training met een grote hoeveelheid tips! Rutger is een prettige trainer die zeer kundig is en zijn kennis goed weet over te brengen. Wij kunnen weer vooruit!

Roletta Lubben

- 8 oktober 2015

Product- en webbeheerder bij Hijman Schoonmaakartikelen

Leuke training, helder verhaal, veel handvaten om het schrijven goed aan te pakken. Je gaat in de workshop niet overmatig veel zelf met teksten aan de slag, maar hebt aan het einde wel voldoende kennis om het seo schrijven goed in te zetten.

Hester

- 2 juni 2015

Mocht je als beginneling de basis van SEO willen leren, dan is 'Schrijven voor SEO' de ideale training!

Sionna Veenstra

- 12 mei 2015

Junior Online Marketeer bij

Goede training met veel tips. Ik weet nu waar je op moet letten, waar je informatie vandaan kunt halen, hoe je analyses kunt maken om vindbaarheid van websites te verbeteren. Voor mij een heel goede basis om SEO-schrijven zelf toe te passen.

Monique Vernoy

- 13 november 2014

Zelfstandig communicatieadviseur bij Vernoy communicatie

Ik heb tijdens de Frankwatching training Schrijven voor SEO nuttige tips gehad, vragen kunnen stellen, ervaringen uit kunnen wisselen met anderen en kunnen oefenen met tools. De dag vloog voorbij.

Tessa van Kolfschoten

- 13 november 2014

Communicatiemedewerker bij Gemeente Amersfoort

De training Schrijven voor SEO is een echte aanrader! Je leert veel en krijgt tips & tricks om je website direct beter vindbaar te maken voor Google. Je gaat met energie en inspiratie naar huis om zo snel mogelijk je site te optimaliseren.

Sandra Hulsenboom

- 13 november 2014

Marketing & Communicatie bij SNT

Ik heb deze training op 21 juni 2012 gevolgd en heb daar veel geleerd. Het werd gegeven door een goede docent, hij wist veel en gaf duidelijke voorbeelden en een goede presentatie. Je kunt het direct in de praktijk uitvoeren. Zou het iedereen aanraden die meer wilt leren over het schrijven voor zoekmachines. Maar als je al ervaring hebt met SEO zal deze training denk ik geen toegevoegde waarde hebben.

Femke Koning

- 13 november 2014

Senior marketeer bij Turien & Co. Assuradeuren

De cursus schrijven voor SEO maakt in 1 dag duidelijk wat je wel en niet moet doen. En belangrijker: de cursus laat zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Na afloop heb je echt zin om met je website(s) aan de slag te gaan!

Erik Meijerink

- 13 november 2014

Copywriter / strateeg bij Dizain

Laad meer ervaringen

Gratis boek

Je ontvangt tijdens de training gratis het boek ‘Schrijven voor SEO in 60 minuten’. Auteur en trainer Rutger Steenbergen beschrijft hoe je krachtige webteksten schrijft die scoren bij zoekmachines.

https://i.mgtbk.nl/boeken/9789461260758-240x300.jpg?_=OUCmE1Cn

Inschrijfformulier

Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Schrijven voor SEO op 23-05-2016 in Utrecht, Meeting Plaza. De kosten hiervan bedragen € 595,- excl. btw.

Alle Trainingen