Nov 18 Dec 08

Training Social media strategie

Til je social media activiteiten naar een hoger niveau!
Trainer: Jarno Duursma

Wil jouw organisatie binnenkort een plan voor de aanpak van social media maken? Of ben je er al mee bezig en wil je weten of je op het goede spoor zit? Dan is de training Social media strategie geschikt voor jou! Je gaat praktisch aan de slag met de strategie voor je eigen organisatie. Daarbij krijg je individuele feedback van trainer Jarno Duursma. De basis van de training is zijn bestseller ‘Sociale media strategie in 60 minuten’, dat je ook gratis ontvangt!

Krijg antwoord op het hoe, wat, waarom, wie en wanneer van je social media activiteiten. Het resultaat; je eigen succesvolle social media strategie.

Wat leer je tijdens deze training?

Je begint met een bijeenkomst van een dag, die start met uitleg over de kracht van social media en hoe je die kunt benutten. Ook worden de nieuwste trends, cases en best practices toegelicht.  Daarna volgt uitgebreid uitleg over het ‘Smart social media model’ en ga je in het laatste deel van de dag een begin maken met je eigen case. In de periode na de eerste trainingsdag ga je binnen je organisatie zelf aan de slag met je social media-strategie. Je krijgt dan ook het boek ‘sociale media strategie in 60 minuten’ mee als naslagwerk en uitgangspunt voor je plan.

In periode na de eerste trainingsdag krijg je via telefoon of Skype individuele feedback van de trainer op het concept. Na een aantal weken volgt een compacte tweede bijeenkomst, waarin in een dagdeel besproken wordt hoe het tot nu toe gaat. De trainer geeft je de laatste feedback en nieuwe relevante tips & tools voor social media.

Let op: tijdens de training heb je een laptop nodig (een tablet is niet voor
alle tools geschikt). Verder moet je in het bezit zijn van de wachtwoorden van de social media accounts en toestemming hebben om software te downloaden.

Voor wie is deze training?

De training is voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie aan de slag gaat (of al bezig is) met het ontwikkelen van een social media-strategie. Er wordt van uitgegaan dat je beschikt over basiskennis van social media.
(Voor deelnemers aan het NIMA SMP-programma levert deze training 10 PE-punten op).

Over de trainer: Jarno Duursma

Jarno DuursmaFrankwatching-expert Jarno Duursma is zelfstandig consultant en trainer op het gebied van social media-marketing. Hij houdt zich onafgebroken bezig met de kansen die social media en internet bieden voor bedrijven en organisaties. Hij is ook bedenker van het concept ‘Socialiteren': social media vanuit HRM en loopbaan-perspectief. Jarno is founder van de Social Media Club Groningen.

Programma

Startbijeenkomst

09.00 uur   Inloop
09.30 uur   Start programma

Theorie en uitleg stappenplan:

 • De meerwaarde van de zakelijke inzet van social media
 • Top 10 relevante social media platformen
 • De nieuwste social media trends
 • De kenmerken van een goede social media strategie
 • Social media richtlijnen voor medewerkers
 • Uitleg Smart social media model

12:30 – 13:15   Lunch

Starten met je social media strategie

Over de volgende punten ontvang je veel tips uit de praktijk. Vervolgens gaan we ze vertalen naar de eigen organisatie en omzetten naar actiepunten:

 • SocialResearch
 • Doelstelling
 • Doelgroep
 • Intern
e organisatie
 • Content & Communicatie
 • Uitvoer
 • Beheren, Meten, Leren.

Tijdens de training worden er afspraken gemaakt over een online intervisiegroep waar de cursisten vragen, kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen.

16.30 uur   Einde programma

Na de startbijeenkomst: Aan de slag en individuele feedback

Je gaat aan de slag met je eigen social media-strategie aan de hand van het stappenplan. Op het concept van je social media-strategie (plan van aanpak) krijg je in de maand die op de training volgt eenmalig individuele feedback van de trainer. Het evaluatiegesprek zal telefonisch of via Skype plaatsvinden en maximaal 30 minuten in beslag nemen. Na dit gesprek heb je voldoende handvatten om weer mee aan de slag te kunnen.

Terugkomsessie (dagdeel)

De tweede en  afsluitende sessie is een aantal weken na de eerste trainingsdag. Als groep bespreek je de resultaten en je ervaringen en krijg je van de trainer feedback en de laatste praktische tips. Resultaat: een gefundeerde en goed doordachte social media strategie voor je organisatie!

Met gratis boek!

Sociale media strategieJe ontvangt tijdens de training gratis het boek ‘Sociale media strategie in 60 minuten’ waarvan trainer Jarno de auteur is. De training is gebaseerd op dit boek. Het boek is geschreven op basis van het ‘Smart social media model’. Een bewezen effectief model om tot een social media strategie te komen.

Aanvullende trainingen

In de periode tussen de eerste bijeenkomst en de terugkomsessie kun je indien gewenst de volgende aanvullende trainingen volgen:

Wil je een of meer aanvullende trainingen volgen? Neem dan contact op met Frankwatching Trainingen voor een aantrekkelijke korting.

Geaccrediteerd voor NIMA – Senior Marketing Professional

logo-NIMAFrankwatching Trainingen is door NIMA geaccrediteerd voor het Senior Marketing Professional (SMP) programma, een Europees kwaliteitskeurmerk voor marketeers. NIMA Qualification kent de SMP-titel aan personen toe die voldoende relevante werkervaring hebben en hun kennis voortdurend up to date houden. Deze training is voor het keurmerk geaccrediteerd en levert 10 PE-programmapunten op.

Inschrijven

Training Social media strategie

18 november 2014 routebeschrijving Seats2Meet
Hoog Catharijne, kantoren Hoog Overborch (2e verdieping)
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht
Contact Deze training kunnen we ook als Incompany training aanbieden. Bekijk ook onze andere trainingen in de Trainingskalender.
Terug naar kalender