training-social-media-strategie

TrainingSocial media strategie

Training Social media strategie

Til je social media activiteiten naar een hoger niveau!

Wanneer
Utrecht
Utrecht
€ 1.190,-

Voor deelnemers aan het NIMA-SMP programma levert deze training 10 PE-punten op.

Wil jouw organisatie binnenkort een plan voor de aanpak van social media maken? Of ben je er al mee bezig en wil je weten of je op het goede spoor zit? Dan is de training Social media strategie geschikt voor jou!

Je gaat praktisch aan de slag met de strategie voor je eigen organisatie. Daarbij krijg je individuele feedback van trainer Jarno Duursma. Krijg antwoord op het hoe, wat, waarom, wie en wanneer van je social media activiteiten. Het resultaat; je eigen succesvolle social media strategie.

Tijdens de eerste trainingsdag kijken we allereerst naar een goede strategische inbedding van sociale media in de organisatie. Vervolgens gaan we aan de slag met een goede sociale media visie vanuit je organisatie. Met interactieve middelen komt deze tot stand. Vervolgens gaan we kijken naar de strategische rol van de verschillende sociale media platformen en welke het beste passen bij je organisatie. Daarna worden de door jou gekozen platformen strategisch ingebed in de organisatie. We kijken daarbij naar doelgroep, doelstelling, interne inbedding, content en communicatie, meetbaarheid en beheer. In het laatste deel van de dag ga je een begin maken met je eigen case.

Na een aantal weken volgt een compacte tweede bijeenkomst, waarin de cases, knelpunten, vooruitgang en succesfactoren worden gepresenteerd en besproken.

socialemediastrategieJe ontvangt tijdens de training gratis het boek ‘Sociale media strategie in 60 minuten’ waarvan trainer Jarno de auteur is. De training is mede gebaseerd op deze bestseller. Het boek is geschreven op basis van het ‘Smart social media model’. Een bewezen effectief model om tot een social media strategie te komen.

Let op: voor deze training heb je een laptop nodig (een tablet is niet voor alle tools geschikt). Je kunt bij Seats2Meet gratis gebruik maken van het WiFi-netwerk. Controleer of je laptop gebruik mag mag van openbare netwerken.Verder moet je in het bezit zijn van de wachtwoorden van de social media accounts van je organisatie en toestemming hebben om software te downloaden.

Jarno Duursma
Trainer

Jarno Duursma

Video

Doelgroep

De training is voor iedereen die binnen zijn of haar organisatie aan de slag gaat (of al bezig is) met het ontwikkelen van een social media-strategie. Er wordt van uitgegaan dat je beschikt over basiskennis van social media.

Programma

Startbijeenkomst

09.00 uur   Inloop
09.30 uur   Start programma

Theorie en uitleg stappenplan:

 • De meerwaarde van de zakelijke inzet van social media
 • Top 10 relevante social media platformen
 • De nieuwste social media trends
 • De kenmerken van een goede social media strategie
 • Social media richtlijnen voor medewerkers
 • Uitleg Smart social media model

12:30 – 13:15   Lunch

Starten met je social media strategie

Over de volgende punten ontvang je veel tips uit de praktijk. Vervolgens gaan we ze vertalen naar de eigen organisatie en omzetten naar actiepunten:

 • SocialResearch
 • Doelstelling
 • Doelgroep
 • Intern?e organisatie
 • Content & Communicatie
 • Uitvoer
 • Beheren, Meten, Leren.

Tijdens de training worden er afspraken gemaakt over een online intervisiegroep waar de cursisten vragen, kennis en ervaringen met elkaar kunnen delen.

16.30 uur   Einde programma

Na de startbijeenkomst: Aan de slag en individuele feedback

Je gaat aan de slag met je eigen social media-strategie aan de hand van het stappenplan. Op het concept van je social media-strategie (plan van aanpak) krijg je in de maand die op de training volgt eenmalig individuele feedback van de trainer. Het evaluatiegesprek zal telefonisch of via Skype plaatsvinden en maximaal 30 minuten in beslag nemen. Na dit gesprek heb je voldoende handvatten om weer mee aan de slag te kunnen.

Terugkomsessie (dagdeel)

De tweede en  afsluitende sessie is een aantal weken na de eerste trainingsdag. Als groep bespreek je de resultaten en je ervaringen en krijg je van de trainer feedback en de laatste praktische tips. Resultaat: een gefundeerde en goed doordachte social media strategie voor je organisatie!

Inschrijfformulier

Via dit formulier schrijf je je in voor de Training Social media strategie op 09-03-2015 in Utrecht. De kosten hiervan bedragen € 1.190,- excl. btw.

Alle Trainingen