X

Training Social media voor interne communicatie

Creëer een actieve interne community binnen jouw organisatie
Trainer: Peter Haan
Let op: Datum nog niet bekend, voorlopige reservering nu al mogelijk.

Hoe kun je social media toepassen voor interne communicatie? Welke tools zijn er en hoe kun je ze het beste in je organisatie introduceren? Welke rol hebben ze naast het Intranet? Wat is de impact op de gehele interne communicatie? Trainer Peter Haan beantwoordt je vragen tijdens deze inspirerende training. Hij legt uit hoe je intern een actieve community creëert die daadwerkelijk bijdraagt aan de doelen van je organisatie.

Wat leer je tijdens de training?

Na het volgen van deze training heb je inzicht in:

 • welk type tools je kunt inzetten
 • de bijdragen van social media aan de organisatie
 • implementatiestrategieën
 • de veranderende rol van de (interne) communicatiespecialist
 • veranderend gedrag door de inzet van interne social media

Voor wie is deze training?

De training is gericht op professionals die actief zijn in (interne) communicatie, maar ook interessant voor professionals in andere vakgebieden zoals HR en kennismanagement.

Over de trainer: Peter Haan

Peter HaanDe training wordt gegeven door Peter Haan van Evolve. Peter is opgeleid als communicatieadviseur en meer dan 10 jaar actief in de online wereld zowel bij non-profit als profitorganisaties. Hij is geestelijk vader van TEAM KPN: het succesvolle interne social media-platform dat binnen KPN wordt gebruikt. Peter adviseert diverse organisaties over de inzet van interne sociale media en geeft regelmatig presentaties en lezingen over de impact van interne sociale media.

Programma

09.00 uur    Inloop

09.30 uur    Start ochtendprogramma:

 • Theoretische inleiding: de interne impact van social media
  Medewerkers van organisaties komen hoe dan ook in aanraking met social media. Welke impact heeft dat op de interne organisatie? En wat zijn de belangrijkste redenen zijn om interne sociale media in te zetten?
 • De platformen
  Een overzicht van verschillende typen interne sociale netwerken zoals o.a. Yammer, Socialcast maar ook MS Sharepoint en zelfbouw. Teven worden per platform de voor- en nadelen geschetst zodat je een gegronde platformkeuze kunt maken.
 • Het activeren van een interne community
  Wat zijn goede strategieën om tot een actieve community te komen? Aan de hand van concrete cases wordt zichtbaar hoe een community kan bijdragen aan de doelen van de organisatie.

12.30 uur    Lunch

13.30 uur    Start middagprogramma:

 • De impact op de interne communicatie
  Wat is de impact van interne social media op het werk van de communicatiespecialist en de samenstelling van de interne communicatiemix?
 • Aan de slag!
  Je oefent met de opgedane leerstof . Aan de hand van een mini-scan bepaal je waar je organisatie staat en welke vervolgstap gezet moet worden om tot een succesvolle inzet van interne sociale media te komen.

16.30 uur    Afsluiting

Interesse?

Training Social media voor interne communicatie

routebeschrijving Seats2Meet
Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e v)
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht
Contact Deze training kunnen we ook als Incompany training aanbieden. Bekijk ook onze andere trainingen in de Trainingskalender.
Terug naar kalender