Training Social media (basis)

In een dag op de hoogte van de belangrijkste toepassingen!
Trainer: Renata Verloop

Vraag je je ook nog steeds af wat ‘social media’ nu precies zijn en wat je er mee moet? Wat is toch het nut van al dat getwitter, aan hoeveel sociale netwerken moet je meedoen en moet je nu wel of niet een fanpage op Facebook hebben? Wat betekenen toch al die termen als social bookmarking, viral marketing en crowdsourcing? Na deze dag ben je op de hoogte van de belangrijkste termen en kun je volop meepraten over de zin en onzin van social media.

Wat leer je tijdens deze training?

De basistraining social media geeft je een overzicht van de belangrijkste trends en de termen die daarbij horen. Na deze training ben je in staat de grote lijnen te zien, herken je de terminologie en kun je de verschillende tools bij de juiste trend plaatsen. Want het gaat uiteindelijk niet om de tool, maar om de onderliggende ontwikkeling.

De training is geen ‘knoppencursus’. Er worden wel veel tools gedemonstreerd, maar je leert niet direct op een eigen computer met alle besproken tools om te gaan. Je krijgt na afloop wel een overzicht mee met artikelen en de meest gebruikte tools om alles nog eens rustig na te lezen.

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedereen die meer overzicht wil van het social medialandschap en meer wil weten over hoe je social media zinvol kan inzetten voor je organisatie. Specifieke voorkennis is niet vereist.

Over de trainer: Renata Verloop

Renata VerloopRenata Verloop houdt zich al sinds 1996 uitsluitend bezig met online communicatie. Ze helpt managers met het realiseren van een professionele weborganisatie. Naast online strategie wordt de inzet van social media daarbij steeds belangrijker. De houding van Renata bij dit onderwerp is “enthousiast, maar nuchter”: beginnen bij de basis vindt zij het belangrijkste. Renata schrijft niet alleen voor Frankwatching, maar is ook manager van Frankwatching Trainingen.

Programma

09.00 uur – Inloop
09.30 uur – Start ochtendprogramma:

Theoretische inleiding
Wat zijn ‘social media’ nu precies en wat zijn de actuele trends? Tijdens de inleiding van de training Social media ligt het accent niet op techniek, maar op de versnelling in maatschappelijke processen die door de techniek mogelijk is geworden (de ‘radicale emancipatie van de gebruiker’). Tijdens de inleiding ook aandacht voor de belangrijkste feiten en cijfers.

Social media & ik
In het overweldigende informatie-aanbod wil de internetgebruiker alleen relevante informatie ontvangen. Hoe kan je dat voor jezelf als zelfstandige professional organiseren en hoe kan jouw organisatie de internetgebruiker faciliteren? We gaan het onder andere hebben over RSS-feeds, persoonlijke startpagina’s, Twitterlijsten en social bookmarking. Maar ook over de vraag hoe zakelijk en privégebruik van social media zich tot elkaar verhouden, welke dilemma’s dat met zich meebrengt en hoe je die kan oplossen.

12.30 uur – Lunch
13.30 uur – Start middagprogramma:

Social media & mijn organisatie
We nemen de verschillende functies van social media nader onder de loep:

  • het ‘nieuwe’ zenden (hoe gebruik je de kracht van sociale netwerken om je boodschap te verspreiden?)
  • luisteren (onder andere over monitoring, online reputatiemanagement en webcare)
  • dialoog en samenwerken (begrippen als crowdsourcing, wisdom of the crowds en co-creatie komen aan de orde)

Om te zorgen dat het middel niet met je aan de haal gaat, bespreken we 10 tips om gestructureerd met social media in je organisatie aan de slag te gaan. Het hele programma wordt afgewisseld met praktische oefeningen en brainstormsessies (afhankelijk van de groepsgrootte en de vragen en cases die vooraf zijn ingebracht).

Vragenrondje
Welke begrippen zijn nog niet besproken of hebben een nadere toelichting nodig?
16.30 uur – Afsluiting

Referenties deelnemers

“Vakvrouwschap: heldere behandeling van de meest essentiële topics.”
Jurie van den Elsen, hoofd acquisitie Moeders voor Moeders (MSD)

“Helder overzicht en duidelijke tips voor de praktijk. Ook was er tijd om kort een persoonlijk en zakelijk plan te bespreken waardoor we naar huis gingen met kennis en goede ideeën om meteen in de praktijk te brengen.”
Jolande Baselmans, marketing medewerkster Brameco-Zon voeders

“Mijn gebruik van social media is tot nu toe zeer basic. Deze training heeft mij op een heldere manier inzicht gegeven wat de diverse mogelijkheden van social media zijn en hoe er optimaal gebruik van gemaakt kan worden. Ik ben tevreden over de training en kan deze zeker aanraden.”
Ingrid Oomen, Woolmark International Pty Ltd

“Een zinvolle, leerzame en inspirerende dag waarop je met mensen uit allerlei branches en bedrijven inhoudelijk kunt ingaan op specifieke problemen en het benutten van kansen op het gebied van social media. ”
René van Doorn, Art-Director, Reclame bureau CXN

“Ik wist al redelijk wat, maar heb heel wat puntjes op de i kunnen meenemen. Plus samenhang openbaarde zich.”
Mark van Kollenburg, journalist/tekstschrijver

Inschrijven

Training Social media (basis)

routebeschrijving Seats2Meet
Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e v)
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht
Contact Deze training kunnen we ook als Incompany training aanbieden. Bekijk ook onze andere trainingen in de Trainingskalender.
Terug naar kalender