X

Training Usability testen

Leer snel en eenvoudig de usability te testen van jouw site of app!
Trainer: Miel de Zwart
Let op: Datum nog niet bekend, voorlopige reservering nu al mogelijk.

Als iemand op een website niet kan vinden wat hij zoekt, haakt hij af. Als het bestelformulier niet duidelijk is, koopt hij ergens anders. En als hij het antwoord op zijn vraag niet begrijpt, klimt hij in de telefoon. Kortom: een site waar de doelgroep niet mee uit de voeten kan, schiet zijn doel voorbij. In deze training leer je hoe je de gebruiksvriendelijkheid van een website kunt verbeteren met usability onderzoek.

Tijdens deze training leer je hoe je zelf snel en eenvoudig een test met gebruikers van je website, online applicatie of Intranet kunt organiseren. Spoor de belangrijkste usabilityproblemen op en verhoog daarmee gegarandeerd de conversie! Je krijgt een goed beeld van wat er nodig is om zelf een test te organiseren. Na deze training kun je alle kennis direct toepassen in je eigen praktijk. De tools die bij de training worden gebruikt zijn relatief goedkoop en eenvoudig in het gebruik. Niets staat je straks dus in de weg om je website regelmatig te testen en voortdurend te verbeteren.

Voor wie is deze training?

Iedereen die in zijn werk betrokken is bij het ontwikkelen en optimaliseren van websites: projectleiders, opdrachtgevers, marketing- en communicatieprofessionals en andere leden van projectteams.
(Voor deelnemers aan het NIMA-SMP programma levert deze training 3 PE-punten op.)

Over de trainer: Miel de Zwart

Miel de ZwartMiel de Zwart is senior user experience specialist bij valsplat. Hij helpt onder meer ING, KPN en Skoda bij het verbeteren van de usability en user experience van websites, apps en games. Volgens Miel is het niet moeilijk om een site te ontwerpen die er prachtig uit ziet, maar het is een uitdaging om een site te maken waar de focus altijd en overal op de eindgebruiker ligt.

Programma

09.00 uur    Inloop

09.30 uur    Start ochtendprogramma:

  • introductie usability (definitie, richtlijnen en vuistregels)
  • praktische zaken (testopstelling, respondenten, interview- en observatietechnieken)

12.30 uur    Lunch

13.30 uur    Start middagprogramma:

  • voorbereiding (scenario’s, taken en onderzoeksvragen opstellen)
  • uitvoering (interviews modereren en observeren)
  • analyse (bevindingen en verbeterpunten bespreken)

16.30 uur    Afsluiting

Aanbevolen literatuur

Niet verplicht om te lezen, maar wel een aanrader is het boek Rocket Surgery Made Easy (Steve Krug, 2009).

Referenties deelnemers

“Praktisch, duidelijk, goed consumabel, plezierig, inhoudelijk sterk”
Maurice Beljaars, copywriter/usabilityspecialist, XS4ALL

“Interessant, constructief, leerzaam. Ik snap nu wat testen inhoudt!”
Edgar Leijs, web interaction designer, Klap B.V.

“Deze cursus is een goede en praktische kick-start om zelf te beginnen met usability testing.”
Daphne Shinn, online contentspecialist, Romae

“Miel de Zwart gaf een leuke training met leuke interactie wat maakte dat de groep vrij snel op ontspannen wijze met elkaar communiceerde. Er was ruimte om ervaringen uit te wisselen (ook niet te onderschatten). De theorie was niet te zwaar, de praktijk oefening met testen van sites maakte veel duidelijk over mogelijke valkuilen. Ik heb geleerd om met andere ogen naar onze website te kijken en hoe ik de kwaliteit (usability) van onze site kan testen.”
Carol Poelma, director Communications, Bega Special Tools

Geaccrediteerd voor NIMA – Senior Marketing Professional

logo-NIMAFrankwatching Trainingen is door NIMA geaccrediteerd voor het Senior Marketing Professional (SMP) programma, een Europees kwaliteitskeurmerk voor marketeers. NIMA Qualification kent de SMP-titel aan personen toe die voldoende relevante werkervaring hebben en hun kennis voortdurend up to date houden. Deze training is voor het keurmerk geaccrediteerd en levert 3 PE-programmapunten op.

Interesse?

Training Usability testen

routebeschrijving Seats2Meet
Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e v)
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht
Contact Deze training kunnen we ook als Incompany training aanbieden. Bekijk ook onze andere trainingen in de Trainingskalender.
Terug naar kalender