X

Training Visual storytelling

Breng je online content tot leven!
Trainer: Tobias van Veen
Let op: Datum nog niet bekend, voorlopige reservering nu al mogelijk.

Alleen vertellen dat je verleidelijk bent, is tegenwoordig niet genoeg om je doelgroep te overtuigen. Beeld – stil en bewegend – speelt een steeds grotere rol bij de verleiding. De Training Visual storytelling is een no-nonsense, hands-on training voor online professionals die dagelijks bezig zijn met het verbeteren van hun online verhaal. Je leert hoe je content op de juiste manier vormgeeft om daarmee jouw merk online te versterken. Ben jij zo’n marketing-guru, communicatiekanon of bezeten online redacteur? Dan is deze training zeker geschikt voor jou.

Tijdens de training leer je waar de kracht van jouw verhaal zit, hoe je deze kracht efficiënt visueel kunt maken en hoe dit bijdraagt aan meer online succes. Je gaat aan de slag met het verleiden van de bezoeker met jouw online aanwezigheid (website, socials, nieuwsbrief, etc). Je leert van praktijkvoorbeelden en in groepsvorm ontwikkel je drie concrete oplossingen voor je eigen case.

We zitten niet stil deze dag. Er wordt intensief samengewerkt en gediscussieerd. Voor de lunch maak je een paar theoretische opdrachten waarin je leert hoe je specifieke teksten beter kunt vertalen naar beeld of video. Na de lunch ga je in groepjes aan de slag en leer je, onder begeleiding van de docent, jouw verhaal en dat van anderen beeldend te maken. Dit betekent: veel schetsen, schrijven, knippen en plakken. Een laptop en smartphone meenemen is handig om voor de verschillende opdrachten beeld of video op te zoeken of te maken, maar ook het ouderwetse handwerk met stiften en papier wordt niet geschuwd.

Wat leer je tijdens deze training?

Na deze training weet je waarom de vorm van je content zo belangrijk is en welke visueel krachtige middelen (video, lettertypen, etc.) je kunt inzetten bij het optimaliseren hiervan. Je leert welk beeld bij welk verhaal past, ondersteund met goede en minder goede voorbeelden uit de praktijk.

Je krijgt tijdens de training praktisch advies om direct met je eigen content aan de slag te gaan en handige tips over copyright, toegankelijkheid en andere belangrijke zaken.

En wat krijg je nog meer?

  • Een dag vol vrolijke, inspirerende verhalen;
  • Een praktische cursus waarin jouw specifieke case centraal staat en waar je feedback krijgt van een hele groep experts;
  • Een mooi (digitaal) naslagwerk met alle trainingsinhoud.

Over de trainer: Tobias van Veen

Tobias van VeenTobias van Veen is Senior Creative bij internetbureau TamTam. Hij is verslaafd aan het verbinden en toepassen van design en technologie met steeds het doel om online ervaringen te creëren die de gebruiker graag wil gebruiken. Hij heeft concept en designoplossingen bedacht en uitgevoerd voor bedrijven als ING, ABN AMRO, Allianz, FloraHolland en Oxxio.

 

Programma

09.00 uur    Inloop

09.30 uur    Start programma:

  • Theorie en inspirerende voorbeelden
  • Praktische opdrachten

12.30 uur    Lunch

13.15 uur    Vervolg programma:

  • Elevate your case: je eigen case uitleggen
  • In groepjes de eigen cases uitwerken
  • Presentatie van de cases
  • Vragenrondje

17.00 uur   Einde programma

Interesse?

Training Visual storytelling

routebeschrijving Seats2Meet
Hoog Catharijne, Kantoren Hoog Overborch, 2e v
Moreelsepark 65
3511 EP Utrecht
Contact Deze training kunnen we ook als Incompany training aanbieden. Bekijk ook onze andere trainingen in de Trainingskalender.
Terug naar kalender