Event Cross Media Café – Uit het Lab

Event - Cross Media Café – Uit het Lab

Programma

Beeld en Geluid
Media Parkboulevard, 1217 WE Hilversum
iMMovator
Gratis
0
0
0
0
0
0

Aan welke projecten en innovaties wordt gewerkt in de medialabs? Zowel bij kennisinstellingen als bij bedrijven? Wat komt er op ons af dat onze manier van media consumeren, gebruiken en produceren revolutionair gaat veranderen? Waar werken de “mad scientists” aan? Waar maken de uitvinders zich druk over? En hoe snel vindt het zijn weg naar de markt? Op 7 maart organiseert iMMovator samen met Beeld en Geluid het Cross Media Café: Uit het Lab.

14.00-15.15 Labs bij kennis instellingen

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid presenteert het project CLARIAH (Common Lab Research Infrastructure for the Arts and Humanities) is een nationaal project dat een digitale infrastructuur ontwerpt om grote hoeveelheden data en software uit verschillende geesteswetenschappelijke disciplines aan elkaar te koppelen en digitaal doorzoekbaar te maken. Onderzoekers worden hierdoor in staat gesteld om innovatief en data-intensief onderzoek doen.
NHTV in Breda is een HBO opleiding met een Technology Lab, een Mobile Emotions Lab en een ”Measuring Emotions Lab” – alledrie gericht op het ontwerpen en onderzoeken van nieuwe media ervaringen. De stellen onderzoekers in staat om de effecten van digitaal gemedieerde ervaringen te meten.
Medialab Amsterdam is het lab van de Hogeschool van Amsterdam, waar studenten en onderzoekers samenwerken aan interactieve en innovatieve mediaprojecten.
In het TNO medialab wordt gewerkt aan het creëren en toepasbaar maken van nieuwe mediatechnologieën, met name voor en met media- en broadcast-partijen, in binnen- en buitenland. Daarbij kijken we zowel naar de technische uitdagingen van morgen als die van over een aantal jaar. Voorbeelden van technologieën die uit het medialab komen zijn: live video reporting van nieuws via een app (NuLive), VR video streaming (Tiled Media), Social VR (sociale VR-belevingen waarin gebruikers elkaar écht kunnen zien), en innovatieve manieren om te interacteren met videocontent (Watskeburt?!).”
15.15–15.45 Pauze en bezoek aan demo opstellingen

15.45-17.00 Labs bij media bedrijven

De VPRO heeft met de opening van haar VPRO Medialab de wens gerealiseerd om diepgaand en nauwkeurig de toekomst van media te onderzoeken in een Lab buiten het Mediapark. Gekozen is voor Strijp-S in Eindhoven als vestigingsplaats, daar waar innovatie, creativiteit, design en technologie floreren. Welke projecten worden nu ontwikkeld?
Info.nl is een bedrijf met een actief eigen lab dat actief samenwerkt met wetenchappers en onderwijsinstellingen. Het lab is een plek voor onderzoek naar digitale innovaties, met speciale aandacht voor Internet-of-Things produkten en ”haptic” technologie.
VRT Sandbox is het innovatie lab van de Vlaamse publieke omroep VRT. Sandbox innoveert door projecten op te zetten binnen het VRT ecosysteem,
Meer informatie over het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Heb je een suggestie voor een spreker of presenteer je graag je eigen product/dienst op dit gebied aan het publiek van het Cross Media Café? Stuur je suggestie naar Monique van Dusseldorp.

Verzekerd zijn van een plekje bij dit Cross Media Café? Schrijf je dan vast in!

Over de Cross Media Cafés

De Cross Media Cafés zijn vakbijeenkomsten waarbij leden van het iMMovator Cross Media Network in korte tijd worden bijgepraat over een relevante ontwikkeling in het crossmedia veld en waarbinnen ruimte wordt gemaakt voor discussie en netwerken. Het is de plek bij uitstek om snel te leren van ervaringen van anderen en daarover in gesprek te raken. De Cross Media Cafés worden georganiseerd door iMMovator en Beeld en Geluid.

Alle events