Meeting SMC030 – “Your Votes Please!

Meeting - SMC030 – “Your Votes Please!

Your Votes Please!

De Rechtbank
Korte Nieuwstraat 14, 3512 NM Utrecht
Social Media Club Utrecht
€ 10,00
0
0
0
0
0
0

Your Votes Please

Naast ons verjaardagsfeestje (7 jaar), Hoera! vieren we natuurlijk, hoe kan het ook anders, het stemrecht en de democratie, deze meetup gaat over politiek, over de verkiezingen.

We nodigen je uit voor de meetup van woensdag 22 maart ‘Your Votes Please’, vanaf 1900 uur.

De Tweede Kamerverkiezing: Wat heb jij gekozen? Was het wel een keuze? Wat is de online analyse, ben je gemanipuleerd door campagnes, hoe wordt zo’n verkiezingscampagne eigenlijk gevoerd, doet big data er toe, was de uitslag wel te voorspellen en te peilen…

Deze SMC030 kom je erachter, stem dus voor deze meetup en meld je aan!

Voor deze meetup hebben we gekozen voor Marcel Vergonet, Damien Trilling en Frank van Dalen, wat we in het stemhokje doen houden we voor ons zelf, deel jij wat je kiest?!

Marcel Vergonet, OBI4WAN | @weconnect

Marcel is ‘Consultant Jedi’ bij OBI4WAN. Hij zal op onze sessie de analyse presenteren die zij van de verkiezingen hebben gemaakt. Klopte de voorspellingen en de peilingen, of waren het toch palingen, wat gebeurde er online bij de lijstrekkers, de partijen en het electoraat?

De presentatie van Marcel staat garant voor interessante feiten, interpretaties, analyses en onverwachte inzichten.

Damian Trilling PhD, UvA | @damian0604

Damian is als universitair docent verbonden aan de programmagroep Politieke Communicatie en Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzoekt hoe het medialandschap verandert, hoe burgers, journalisten en politici gebruik maken van sociale media, en wat de effecten ervan zijn.

Tijdens zijn presentatie zal hij ingaan op een aantal populaire mythes rondom politiek op sociale media en deze (deels) ontkrachten:

  1. Op sociale media praat iedereen maar met gelijkgestemden
  2. verkiezingen worden gewonnen op sociale media
  3. met Twitter kun je uitslagen voorspellen.

Frank van Dalen, Politieke Academie | @frankvandalen

Frank van Dalen studeerde Technische Informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij Procter&Gamble, koos hij voor het ondernemerschap. Daarnaast was hij politieke actief voor de VVD en zet hij zich in voor LHBT-rechten. Op dit moment is hij voorzitter van Kenniscentrum Stichting Politieke Academie.

Frank is gespecialiseerd in politieke strategie en campagnes, mediatraining en kiezers gerichte communicatie.

Hij weet als geen ander hoe politieke partijen onderweg zijn om de kiezer te vinden en te beïnvloeden met campagnes en veel meer. Hij heeft als strateeg en uitvoerder dus zeker veel te vertellen over juist deze Tweede Kamerverkiezingen.

RSVP

Aanmelden kan nú, er zijn altijd ca 60 plaatsen beschikbaar, soms zetten we bij. Je kunt je aanmelden door je RSVP bij deze Meetup om te zetten naar “Yes”!

Neem gerust iemand mee!

Is er geen plek meer… Meld je dan aan voor de wachtlijst. Je ontvangt dan automatisch een bericht als er een plekje voor jou vrij is gekomen.

Alle events