Gespot

Please Rob Me: Pas op met wat je tweet

0

Mensen vertellen vaak teveel via Twitter. Een gesprek met Boy van Amstel over Please Rob Me.

Wat doet de site?

“Mensen geven via Twitter heel veel informatie over waar ze bijvoorbeeld zijn. Please Rob Me zoekt op Twitter naar deze berichtjes en doet foursquare checkings en geeft deze weer.”

Waarom deze site?

“Het viel ons op dat er steeds meer fousquare berichten op Twitter kwamen, waarin mensen  bijvoorbeeld lieten weten waar ze gingen eten of dat ze op hun werk waren. Dat zijn natuurlijk hele normale berichtjes, maar steeds meer zagen we dat mensen vertelden dat ze bij een vriendin zaten op een bepaald adres, of nu niet thuis waren en dat adres was natuurlijk ook zichtbaar. Als je het niet goed afgeschermd hebt, kan dit door iedereen worden gelezen en dat is dus best gevaarlijk. Wij wilden op een controversiele manier de discussie –  een paar jaar geleden nog ging over het noemen van je volledige naam op internet – weer aanwakkeren.”

Hoe werkt de site?

“Please Rob Me maakt gebruik van de Twitter api en dus slaan we zelf niets op. Het is een Twitter search page en puur een weergave, zodat je kan zien hoe makkelijk het is om dit soort berichten te lezen.”

 

Wat zijn de facts?

“Binnen de 36 uur dat Please Rob me live is, hebben we al 300.000 hits. Daarnaast worden we op veel internationale blogs genoemd, met name blogs die wij zelf ook veel checken, dus dat is heel leuk. Het doel was natuurlijk om aandacht te trekken, maar dat het zo snel ging, hadden we niet verwacht.”

Wie maakt de site?

Please Rob Me is gemaakt door Barry Borsboom, Frank Groeneveld en mijzelf. We werken alledrie bij internetbureau Tam Tam. Het project is tot stand gekomen onder Forthehack.”