Infographic

Social media: verleiding of afleiding? [infographic]

0

Verschillende onderzoeken naar het gebruik van social media laten zien dat deze platformen populair zijn onder internetgebruikers. We twitteren, pinnen en liken met elkaar wat af. Maar wat zijn de effecten hiervan op onze werkprestaties? Leidt ons werk hieronder? Daar gaan we het vandaag over hebben in de serie Infographic Day.De onderstaande infographic is ontwikkeld door Nowcourcing en Red e. In de visualisatie hebben zij cijfers uit het onderzoek van Microsoft verwerkt. Uit deze studie zou blijken dat een gemiddelde werknemer iedere 10,5 minuten van zijn werktijd afgeleid zou worden door social media. Het duurt gemiddeld 23 minuten voordat hij na de onderbreking weer aan het werk is. Opvallend, want dit zou betekenen dat in die 23 minuten een medewerker 2 afleidingsmomenten zou hebben. Werknemers doen door de afleidingen gemiddeld 30 procent langer over hun werk.

Ik ben benieuwd hoe jullie dit ervaren. Vind jij het lastig om je social media-accounts tijdens het werk los te laten? Of juist niet? Hoe ga jij om met social media tijdens werktijd? Wellicht heb jij tips voor lezers om de verleiding van Facebook, Twitter of andere platformen tijdens het werk te weerstaan. Deel ze in een reactie!


Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.