Tien jaar Frankwatching in een visuele notendop [infographic]

  • Leestijd: 1 minuut

Vandaag is het feest bij Frankwatching! We vieren namelijk het tienjarig bestaan. Ook de serie Infographic Day is speciaal voor de gelegenheid in een feestelijk jasje gehuld. In deze editie blikken we visueel terug op de afgelopen tien jaar en komen de belangrijkste mijlpalen aan bod.

7 februari 2004

Het Frankwatching dat jij, anno 2014, bezoekt, is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Het begon allemaal op 7 februari 2004. Toen startte Frank Janssen aan zijn keukentafel zijn weblog ‘frankjanssen.com’. Iedere dag schreef hij een artikel om zijn kennis over communicatie, marketing en digitale trends te verspreiden. Al gauw werd de url gewijzigd in ‘Frankwatching’, waarmee Frank zijn kijk op trends en ontwikkelingen op het gebied van internet deelde. Lees ook het interview met Frank over de afgelopen 10 jaar.

Dutch Bloggies

De populariteit van Frankwatching groeide ongekend. Communicatie- en marketingprofessionals wisten de weg naar het weblog al gauw te vinden. In 2006 werd de site dan ook bekroond met de titel ‘Beste Marketingwebsite’, in 2007 met ‘Beste Nederlandse weblog’ en in 2009 ‘Beste marketing weblog’. Artikelen werden door steeds meer bezoekers gelezen en zij blijven tegenwoordig op de hoogte via de e-mailnieuwsbrieven en verschillende socialmediaplatformen waarop Frankwatching actief is. Denk aan Twitter, Facebook, LinkedIn, Pinterest, YouTube en Google+.

Kennis delen

Maar jij als professional kan vandaag de dag je kennis niet alleen bijspijkeren door het dagelijks lezen van nieuwe artikelen van ruim 1.100 auteurs (waarvan 350 actief!). Frankwatching deelt kennis en de nieuwste ontwikkelingen ook via bijvoorbeeld de boekenserie ‘60 minuten‘, de webinars en trainingen. Daarnaast is het populaire Jobs Event inmiddels een bekend Frankwatching-fenomeen, met twee goed bezochte edities in 2013. En ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Sinds 2011 helpt Frankwatching je daarbij met Frankwatching Jobs; een overzicht van actuele vacatures in verschillende werkvelden.

Wil je meer lezen over 10 jaar Frankwatching? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Infographic_EIND_rgb

 

Credits: MazaaNL

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.