Infographic, Onderzoek

Ik twitter… ik twitterde: moe van social media [infographic]

0

Social media bieden kansen en mogelijkheden, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Initiatieven en acties zijn een succes dankzij het creatief en strategisch inzetten van sociale netwerken. Maar er zijn niet alleen pluspunten. We maken steeds vaker gebruik van social media waardoor een nieuw ‘begrip’ om de hoek is komen kijken: socialmediamoeheid.

De vermoeidheid slaat toe

De onderstaande infographic is afkomstig van Delvv. Zij visualiseren resultaten van verschillende onderzoeken naar het gebruik social media en de effecten daarvan. Uit de cijfers blijkt dat de vermoeidheid toeslaat onder een groot deel van de socialmediagebruikers. Sommigen nemen zelfs een online time out.

Een moment geen Facebook, Twitter, Pinterest of ander platform, omdat de hoeveelheid informatie steeds moeilijker te verwerken is. Dat is een grote oorzaak van die socialmediamoeheid: de enorme hoeveelheid aan informatie die we dagelijks te verduren krijgen. Uit de infographic blijkt onder andere dat we binnen 48 uur meer dan 1 miljard tweets versturen. Niet gek dus, dat die moeheid toeslaat.

Minder alert

Niet alleen vermoeidheid is een probleem. Het gemak en de snelheid die sociale netwerken met zich meebrengen maakt ons socialmediagebruikers minder alert. Zo geeft één op de vijf Amerikaanse gebruikers aan spijt te hebben van een geplaatste tweet of een reactie. 13 procent maakt zich zorgen omdat zij online (vele) mensen hebben beledigd.

Ik ben benieuwd of Nederlandse socialmediagebruikers zich herkennen in bovenstaande. Heb jij het (soms) gehad met social media? Of wellicht heb je een tip voor lezers om online alerter te zijn. Laat het weten in een reactie!

Wil je meer weten over ‘socialmediamoeheid’? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Ik twitter….ik twitterde - de gevolgen van social media [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.